Τρομοκράτης Αυτοκτονίας στην Πλατεία Συντάγματος – Επιπτώσεις & Μέτρα Ασφαλείας

Στο εκπαιδευτικό βίντεο του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων (ΕΚΕΟ) μελετούμε το εκπαιδευτικό σενάριο όπου ένας τρομοκράτης αυτοκτονίας ζωσμένος με εκρηκτικά εκρήγνυται σε μια γνωστή περιοχή της Ελλάδας όπως είναι η πλατεία Συντάγματος. Υπολογίζουμε στο δορυφορικό χάρτη της ζώνες επικινδυνότητας και τις ζώνες εκκένωσης πληθυσμού και δίνουμε τις πραγματικές διαστάσεις του κινδύνου. Το εκπαιδευτικό αυτό σενάριο διδάσκεται (μεταξύ πολλών άλλων αντικειμένων) στα μέλη του EKEO προκειμένου να τους απονεμηθεί το Πιστοποιητικό Ελέγχου Όπλων (Arms Control Certificate). 

Η κόκκινη ζώνη ασφαλείας των τριάντα τουλάχιστον μέτρον είναι η ζώνη άμεσης εκκένωσης πληθυσμού προκειμένου να μην υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί και επιβάλλεται τα όργανα ασφαλείας να τη λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση. Ασφαλώς μέχρι και 50 μέτρα από το σημείο μηδέν υπάρχει κίνδυνος ελαφρών τραυματισμών ενώ όλοι οι πολίτες σε ακτίνα 600 μέτρων από το σημείου του τρομοκράτη θα πρέπει να έχουν ενημερωθεί για να βρουν ένα πρόχειρο καταφύγιο και να είναι μακριά από τζάμια μέχρι την εξουδετέρωση η την έκρηξη της βόμβας. Το σενάριο είναι καθαρά εκπαιδευτικό και καμία ένδειξη αυξημένου κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης στην Πλατεία Συντάγματος δεν έχει σήμερα το EKEO.

Ακολουθούν σχετικά δημοσιεύματα (με κορυφαία τα πιο πρόσφατα):

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διάλογος Του Τζο Σίσκο με τον υποστράτηγο του ΝΑΤΟ, Χουήζερ για την Κύπρο

Κάποιοι από τα Καρτέλ της Λέσχης, αδειάζουν τον Ερντογάν!...

Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί. (Β)'

Η θέση αυτή εκτιμάται ιδιαίτερα από τον καγκελλάριο τη στιγμή αυτή, επειδή εξυπηρετεί και τα συμφέροντα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην εξωτερική της πολιτική προς την ΤΟΥΡΚΙΑ και προς τα Βαλκάνια γενικώτερα.

CIA Director Pompeo Oversees Capture Of UN Pedophile Who Leaked Video Of Hillary Clinton Killing Child

Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί. (Α)'