“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Deutsche Bank: Απολύσεις & Περικοπές, Ιστορικό Ρεκόρ CDS, Ξεπούλημα Ομολόγων

H Deutsche Bank υποσχέθηκε πολλές φορές τους τελευταίους μήνες ότι θα μπορούσε να αναχρηματοδοτήσει το χρέος ρεκόρ που έχει εκδώσει αλλά αυτή γίνεται μια υπόσχεση όλο και πιο δύσκολο να εκπληρωθεί. Τα ομόλογα της τράπεζας ξεπουλιούνται και οι τιμές τους καταρρέουν ενώ τα CDS τους, δηλαδή τα προϊόντα που ασφαλίζουν από την περίπτωση πτώχευσης, απογειώθηκαν σε νέο ιστορικό υψηλό, πάνω από τα επίπεδα της κρίσης του 2008-2009 αλλά και πάνω από τα επίπεδα της ευρωπαϊκής κρίσης.



Ταυτόχρονα, τα CoCo ή contingent convertible bonds(υπό αίρεση μετατρέψιμα ομόλογα – των οποίων τα χαρακτηριστικά αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στον εκδότη) της τράπεζας, βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, κάνοντας πρακτικά αδύνατο η τράπεζα να χρηματοδοτήσει το χρέος της χωρίς ένα δραστικό πρόγραμμα «λιτότητας» και περικοπών. Και αυτό ακριβώς πρόκειται να πράξει, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, προχωρώντας, μεταξύ άλλων σε χιλιάδες απολύσεις προσωπικού.

http://analitis.gr/deutsche-bank-apolisis-perikopes-istoriko-rekor-cds-xepoulima-omologon/

http://dia-kosmos.blogspot.gr/