Απέτυχε Η Επαναγορά Ομολόγων Deutsche Bank – Δεν Την Εμπιστεύονται Οι Επενδυτές

Οι ομολογιούχοι της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank αγνόησαν την προσφορά της να επαναγοράσει ομόλογά της με νόμισμα αναφοράς το ευρώ, καθώς οι ανησυχίες για την κεφαλαιακή ισχύ της μειώθηκαν, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η τράπεζα προχωρά στην επαναγορά ομολόγων υψηλής εξασφάλισης με νόμισμα αναφοράς το ευρώ, ύψους 1,27 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για επαναγορά τίτλων ύψους 3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Οι τιμές προσφοράς για τα πέντε διαφορετικά ομόλογα (που επαναγοράζει η Deutsche) αυξήθηκαν, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Deutsche ανακοίνωσε σχέδιο για επαναγορά ομολόγων, συνολικού ύψους 5,4 δισ. δολαρίων, στις 12 Φεβρουαρίου, μετά τη βουτιά στις μετοχές και τα ομόλογά της που προκλήθηκε από την ανησυχία για την οικονομική της κατάσταση.

Η τράπεζα αναμένει να καταγράψει στα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο κέρδη 40 εκατ. ευρώ από την επαναγορά, όπως ανακοίνωσε.

«Η σχετικά χαμηλή συμμετοχή των επενδυτών αντανακλά τη βελτίωση του κλίματος στην αγορά και την προτίμηση των επενδυτών να διατηρήσουν την έκθεσή τους στη Deutsche Bank», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το τμήμα της επαναγοράς, που αφορά ομόλογα με νόμισμα αναφοράς το δολάριο, θα παραμείνει ανοικτό έως τις 11 Μαρτίου, δήλωσε η τράπεζα.

Οι επενδυτές που αγόρασαν τέτοιους τίτλους τον Ιανουάριο πίεζαν για καλύτερους όρους, σημειώνοντας ότι παραπλανήθηκαν, επειδή η γερμανική τράπεζα δεν αποκάλυψε την πραγματική οικονομική θέση της πριν από την πώληση, δήλωσαν πηγές με γνώση του θέματος.

http://analitis.gr/apetiche-i-epanagora-omologon-deutsche-bank-den-tin-empistevonte-i-ependites/

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

CIA Director Pompeo Oversees Capture Of UN Pedophile Who Leaked Video Of Hillary Clinton Killing Child

Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί. (Α)'

Διάλογος Του Τζο Σίσκο με τον υποστράτηγο του ΝΑΤΟ, Χουήζερ για την Κύπρο

Ένθετο: ΗΠΑ-Καμμένος, Τσίπρας-Ερντογάν!...

Κάποιοι από τα Καρτέλ της Λέσχης, αδειάζουν τον Ερντογάν!...

Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί. (Β)'