Και από την Goldman Sachs “τα πήρε” η Χίλαρι Κλίντον;

Η υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον εξακολουθεί να παραβλέπει τις προκλήσεις για να δημοσιεύσει τις ομιλίες που έδωσε επί πληρωμή στην Goldman Sachs και άλλες τράπεζες, τονίζοντας ότι είναι πρόθυμη να το πράξει εάν και ο εσωκομματικός αντίπαλός της Μπέρνι Σάντερς κι οι άλλοι διεκδικητές της προεδρίας τολμήσουν να δημοσιεύσουν τις δικές τους.

Από την πλευρά του, ο Σάντερς –ο οποίος αποδεικνύεται ιδιαίτερα λαοφιλής χάρις στην επικριτική στάση που τηρεί απέναντι στην Ουόλ Στριτ και τον ρόλο που αυτή έπαιξε στην κρίση του 2008—απάντησε στην Κλίντον πως εκείνος δεν έχει ομιλίες να δημοσιεύσει για τον απλούστατο λόγο ότι δεν βγάζει επί πληρωμή λόγους σε τράπεζες.

Όπως τόνισε χθες εκπρόσωπός του, ο Σάντερς «αποδέχεται την πρόκληση της Κλίντον». Από την πλευρά του, το επιτελείο του Γερουσιαστή του Βερμόντ απαντά πως η τελευταία φορά που ο Σάντερς έβγαλε λόγο έναντι χρημάτων χρονολογείται από το 2004, οπότε είχε μιλήσει για ‘κοινωνικό ακτιβισμό’ στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (CIT) και είχε λάβει για εκείνη του την ομιλία 2.000 δολάρια.

Η αντίρρηση της Κλίντον να δοθεί δημοσιότητα στα όσα έχει πει σε τράπεζες και ομοειδής οργανισμούς έχει γίνει το φλέγον θέμα της επικαιρότητας ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, καθώς έχει να απολογηθεί στους φιλιππικούς του Σάντερς και άλλων πιο φιλελεύθερων και προοδευτικών στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος για την ‘επιείκεια’ που επιδεικνύει έναντι του αμερικανικού χρηματοοικονομικού συστήματος.

«Θα ήμουν χαρούμενη να δημοσιεύσω το ο,τι δή ποτέ έχω όποτε κι εάν όλοι οι άλλοι πράξουν το ίδιο, διότι άπαντες σε τούτην την κούρσα, περιλαμβανομένου και του Γερουσιαστή Σάντερς, έχουμε βγάλει λόγους σε ιδιωτικούς οργανισμούς», δήλωσε η Κλίντον σε τηλεοπτικά μεταδιδόμενη προεκλογική της εκδήλωση στη Νεβάδα. Η Πολιτεία τούτη είναι η τρίτη στη σειρά που θα πραγματοποιηθούν αύριο οι προκαταρκτικές εκλογές για την ανάδειξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών για την προεδρία.

Η Κλίντον έχει κερδίσει πάνω από 20 εκατ. δολάρια για 92 πληρωμένες ομιλίες της αφότου εγκατέλειψε το αξίωμα της ΥΠΕΞ το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το επιτελείο της, περιλαμβανομένων και 675.000 δολαρίων που εισέπραξε για τρεις κεκλεισμένων των θυρών ομιλίες στην έδρα της Goldman Sachs στη Νέα Υόρκη. Ο σύζυγός της Μπιλ Κλίντον έχει κερδίσει ακόμη περισσότερα χρήματα αφότου εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο το 2001.

Η ίδια τονίζει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τα εισοδήματά της και οι πηγές τους δεν ασκούν καμμία επιρροή στην πολιτική της και δεσμεύεται ότι θα ενισχύσει τους ελέγχους και τους κανονισμούς πάνω στις πρακτικές της Ουόλ Στριτ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερ Αθήνα, United States

http://mignatiou.com/2016/02/ke-apo-tin-goldman-sachs-ta-pire-i-chilari-arnite-na-dosi-ta-onomata-ton-trapezon/

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: 26/11/1943, Οι Γερμανοί εκτελούν 118 Σπαρτιάτες στο Μονοδένδρι Λακωνίας!...

Jerusalem Post: το Ισραήλ και η Γερμανία είναι το κλειδί για την αρχική χρηματοδότηση ενός Καταλανικού κράτους

«Οι Εβραίοι της Αμερικής οδηγούν τους πολέμους της Αμερικής»:

Απόρρητο Ισραηλινό έγγραφο που διέρρευσε αποκαλύπτει συντονισμό Ισραήλ-Σαουδαράβων για πόλεμο

Η νέα Αυστροουγγαρία εναντίον της Ε.Ε.

Επανασύσταση της τρομοκρατίας από την Αμερικανική Πρεσβεία; Δολοφονία Ερντογάν στην Αθήνα;

VIDEO: Enraged Muslim Jump Kicks Man In The Back For Protesting Outside London Mosque

Yiannis Roubatis, ancien eurodéputé grec du PASOK, est le fondateur et l’éditeur d’EurActiv Grèce

ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ NSA….

Άχρηστοι οι S-300 για την Ελλάδα.Το Ισραήλ τύφλωσε τους S-400 στη Συρία