Μόλις πέσει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα αρχίσει ο πανικός.

"Ξεχάστε την Ελλάδα διότι η Γερμανία θα είναι το πρόβλημα της Ευρώπης"

Η Γερμανία θα μπορούσε να είναι το επόμενο μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης, αναφέρει στο Business Insider ο ιδρυτής της Geopolitical Futures, Τζορτζ Φρίντμαν.

Όπως εξηγεί, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιταλικές τράπεζες θα διαχυθούν στην Ολλανδία και στη συνέχεια στη Γερμανία.

«Η Γερμανία είναι το νέο PIIG. H μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης εξαρτάται από τις εξαγωγές και οι αγορές της «στεγνώνουν», σημειώνει ο Φρίντμαν.

Οι οικονομίες των PIIGS – Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ιταλία και Ελλάδα -αποτέλεσαν τις κύριες πηγές ανησυχίας στην κρίση χρέους του 2012.

Η Γερμανία κέρδισε από την κρίση με την οικονομία της να είναι ισχυρή και την ανεργία μόλις στο 4,5%.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο η Γερμανία θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στον τομέα των εξαγωγών.

Επίσης θεωρεί ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιταλικές τράπεζες, θα συμπαρασύρουν τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία στα τέλη του 2015, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις ιταλικές τράπεζες ανέρχονται σε 300 δισ. ευρώ, ή 17,3%.

Πρόκειται για ένα τεράστιο νούμερο, την ώρα που ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη για τα NPLs βρίσκεται στο 6,8% και στη Γερμανία μόλις στο 2,3%.

Σύμφωνα με τον Φρίντμαν αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς η οικονομία της Ιταλίας είναι η τέταρτη στην Ευρώπη και η 8η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Για παράδειγμα, η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας έχει τεράστια έκθεση στην Ιταλία, όπως και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Εν κατακλείδι, ο ίδιος εκτιμά ότι η Γερμανία θα πρέπει να διασώσει την Ιταλία και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μόλις πέσει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα αρχίσει ο πανικός.

http://www.tribune.gr/economy/news/article/220463/xechaste-tin-ellada-dioti-i-germania-tha-ine-to-provlima-tis-evropis.html

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Σία Αναγνωστοπούλου «βόλεψε» και τον σύζυγό της ως… Διευθυντή

ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!....

ΝΑΤΟ: Ξεσπάει πόλεμος στα Βαλκάνια...και το Σχέδιο Φαιδώρα!...

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ!

Τα Αρχεία της KGB - Απόρρητος Φάκελος JFK 1999 -Συνωμοσία για φόνο: