Η Κίνα κατηγόρησε τις ΗΠΑ για “βιασμούς, δολοφονίες και απαγωγές” σε δηλώσεις στον ΟΗΕ

Ο Κινέζος Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι.
H Κίνα δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί επικρίσεις για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις ΗΠΑ, οι οποίες είναι οι ίδιες ένοχες για “βιασμό και δολοφονία” αμάχων, καθώς και άλλα εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε όλη την υδρόγειο.

“Οι ΗΠΑ είναι διαβόητες για την κατάχρηση της φυλακής στο Γκουαντάναμο, η βία στα όπλα τους είναι ανεξέλεγκτη, ο ρατσισμός είναι η βαθιά ριζωμένη δυσφορία τους”, δήλωσε ο Κινέζος διπλωμάτης Fu Cong στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ την Πέμπτη.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν μεγάλης κλίμακας εξωεδαφικές υποκλοπές, χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να επιτεθούν αθώους πολίτες άλλων χωρών, τα στρατεύματά της σε ξένο έδαφος διαπράττουν βιασμό και δολοφονία των κατοίκων της περιοχής. Διεξάγουν απαγωγές στο εξωτερικό και χρησιμοποιούν μαύρες φυλακές”, πρόσθεσε ο Fu, σύμφωνα με το Reuters.

“Η Κίνα είναι μια χώρα που κυβερνάται από το νόμο, τα νομικά όργανα χειρίζονται υποθέσεις σύμφωνα με το νόμο και εγγυώνται τα νομικά δικαιώματα των υπόπτων, σύμφωνα με το νόμο, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες χρησιμοποιούν τα ανθρώπινα δικαιώματα ως δικαιολογία για να παρεμβαίνουν με σχετικά γεγονότα στην Κίνα, είναι μια παρέμβαση στην κυριαρχία της Κίνας και τη νομική κυριαρχία”, είπε.

Τα ισχυρά σχόλια του Κινέζου διπλωμάτη ήρθαν ως απάντηση σε μια κοινή δήλωση από τις ΗΠΑ και άλλες έντεκα χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και της Βόρειας Ευρώπης των εθνών.

Οι συντάκτες του εγγράφου κατέκριναν το Πεκίνο για την κράτηση δικηγόρων και ακτιβιστών, καθώς και μια συνολική καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

“Οι ενέργειες αυτές είναι κατά παράβαση των νόμων της Κίνας και των διεθνών δεσμεύσεων. Αυτές οι εξωεδαφικές ενέργειες είναι απαράδεκτες, έξω από τις προσδοκίες της διεθνούς κοινότητας, και μια πρόκληση για την βασισμένη σε κανόνες διεθνή τάξη”, ανέφερε η δήλωση του Αμερικανού Πρέσβη Keith Harper.


Νωρίτερα στη σύνοδο, ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Zeid Ra’ad Al Hussein έδωσε μια ομιλία στην οποία ανέφερε ότι είχε ήδη καλέσει την προσοχή στο «”πολύ ανησυχητική μοτίβο” των συλλήψεων αντιφρονούντων στην Κίνα πίσω στα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο Fu, από την πλευρά του, ενημέρωσε τον Al Hussein να “απέχει από το να κάνει υποκειμενικά σχόλια που δεν υποστηρίζονται από πραγματικά γεγονότα.”

Ο Κινέζος διπλωμάτης επιτέθηκε επίσης στην Ιαπωνία για την υποστήριξη της δήλωσης, υπενθυμίζοντας ότι το Τόκιο συνεχίζει να αρνείται την ευθύνη για στρατολόγηση 100.000 «γυναικών αναψυχής» στις Ασιατικές χώρες κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Sophie Richardson, διευθύντρια της Human Rights Watch στην Κίνα, δήλωσε στο Reuters ότι το μήνυμα που παραδόθηκε από τον Harper ήταν η πρώτη συλλογική κοινή δήλωση σχετικά με την Κίνα στα δέκα χρόνια της ιστορίας του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Πηγές:

http://www.presstv.ir/Detail/2016/03/11/455103/China-US-hong-lei-Fu-Cong-UN

https://www.rt.com/news/335180-china-us-rape-murder/

http://offtherecord.net.gr/?p=10291

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Σία Αναγνωστοπούλου «βόλεψε» και τον σύζυγό της ως… Διευθυντή

ΝΑΤΟ: Ξεσπάει πόλεμος στα Βαλκάνια...και το Σχέδιο Φαιδώρα!...

ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!....

Τα Αρχεία της KGB - Απόρρητος Φάκελος JFK 1999 -Συνωμοσία για φόνο:

ΕΒΡΑΙΟΙ!....ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ