“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ο ΣΑΛΟΝΑΤΟΣ (*) ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ, ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ…. ΓΑΤΕΣ….

Ο... σαλονάτος, είχε μια μεγάλη αδυναμία, στις... γάτες Αγκύρας... και ιδού ο λόγος...(εδώ) ... (εδώ)

Βρε, αυτές οι... γάτες... τι κρύβουν κάτω από το παχύ τους τρίχωμα...μέχρι και άξια και ικανά στελέχη της ΕΥΠ, που στέλνονται ως αμνοί για θυσία... (βλέπε περίπτωση ΚΩΣΤΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ, ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ κ.α.)

Καλλιόπη Σουφλή

Του Νίκου Πάσχου

Το Μικρό Πάπιγκο είναι χωριό του δήμου Ζαγορίου στο νομό Ιωαννίνων, χτισμένο στις πλαγιές της Τύμφης. 

Αν δεν αποκλειστείς μέσα στο καταχείμωνο, με ένα μέτρο χιόνι το λιγότερο, με καλή παρέα, τσίπουρο κρεατομεζέδες, κρασί, δίπλα στο τζάκι με την φλοκάτη και την…. γάτα να χουζουρεύει, τι αξία να έχουν τα λεφτά και η δόξα ! 

Και όταν γνωρίζεις ότι σε περιμένει μετά, ένα παλιό «αρχοντικό» κρεβάτι με πουπουλένια μαξιλάρια και παπλώματα, τότε δικαίως λες….. είναι ωραία η πουτάνα η ζωή ! 

Όσο και το ΠΑΣΟΚ….

Το Μικρό Πάπιγκο βρίσκεται εντός των ορίων του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου σε υψόμετρο 950-960 μ. με θέα στην Αστράκα («Πύργοι Αστράκας»).

Εκεί είναι χτισμένα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής πετρόκτιστα σπίτια και αρχοντικά, περίτεχνες αυλόπορτες, εκκλησίες με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Άγιο Βλάσιο με το εξάγωνο καμπαναριό, γραφικά καλντερίμια, βρύσες και κολυμπήθρες, καθώς και η φυσική πισίνα με καθαρά νερά της, που βρίσκεται στο δρόμο πριν το Μικρό Πάπιγκο.

Στο Μικρό Πάπιγκο βρίσκονται οι αφετηρίες πολλών μονοπατιών που οδηγούν στο βουνό της Τύμφης, στο καταφύγιο της Αστράκας και στη Δρακόλιμνη.

Εκεί είχε και ο σαλονάτος Γιάννης ένα πανέμορφο πέτρινο σπίτι, στο κεντρικό καλντερίμι…..

Το 1987 εξέδωσε το βιβλίο Δούρειος Ίππος: Η αμερικανική διείσδυση στην Ελλάδα, 1947-1967, βασισμένο στην διδακτορική διατριβή του για το Johns Hopkins, στο οποίο καταγγέλλει τόσο τις τότε αμερικανικές κυβερνήσεις όσο και την ελληνική μετεμφυλιακή Δεξιά για την διαπλοκή της με αμερικανικές υπηρεσίες.

Δέκα χρόνια μετά καταπιάνεται με το ίδιο θέμα και ο Αλέξης Παπαχελάς. «Ο βιασμός της ελληνικής δημοκρατίας. Ο αμερικανικός παράγων, 1947-1967» (Αθήνα 1997, εκδ. Εστία).

Δημοσιεύματα της εποχής αναφέρουν ότι πρόκειται για αποκαλυπτική καταγραφή της διαπλοκής των αμερικανικών υπηρεσιών με τον ελληνικό πολιτικό κόσμο της προδικτατορικής περιόδου, με βάση δημοσιευμένο και αδημοσίευτο αρχειακό υλικό. Εστιασμένο στις συνωμοσίες για την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ο Γιάννης ήταν πάντα σαλονάτος. Γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1948 στα Ιωάννινα. Σπούδασε στις ΗΠΑ. Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας «Το Βήμα» στην Ουάσινγκτον.

Μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1981, διορίστηκε ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Διεθνών Σχέσεων, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ενώ το Μάρτιο του 1987 ανέλαβε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θέση που κατείχε μέχρι τον Ιούνιο του 1988.

Από το 1994 έως το 1999 υπήρξε Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), από το 1995 μέχρι το 1999.

Τον Ιανουάριο του 2015 τοποθετήθηκε στη θέση του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

(*)Ήταν σαλονάτος και την εποχή που η πένα του κοσμούσε το «κεντρικό σαλόνι» στο κυριακάτικο «Βήμα».

Ήταν η «καρδιά» της εφημερίδας. 

Έγχρωμο σαλόνι, δεξιά και αριστερή σελίδα, φιλοξενούσε πάντα ότι εκλεκτό ήθελε να πλασάρει, προβάλει το δίδυμο Λαμπράκη – Ψυχάρη.

Από αγιογραφίες μέχρι ενταφιασμούς !

Έκαναν ουρές οι διαφημιστικές.

Μάταια.

Κανείς δεν έμπαινε στο σαλόνι.

Όσα και αν έδινε. 

Ήταν ο σαλονάτος Γιάννης, το παιδί που αγαπούσε το δίδυμο. Για πάρα, μα πάρα πολλούς λόγους.

Ήταν «οικογένεια» ο σαλονάτος Γιάννης με το δίδυμο. 

Έτρωγαν μαζί τις Κυριακές, σαν τις παλιές πλούσιες οικογένειες του Κολωνακίου….

Σε εκείνο το πανέμορφο πέτρινο στο Μικρό Πάπιγκο ο σαλονάτος Γιάννης, τότε πριν το πουλήσει, είχε και μια πανέμορφη γάτα. 

Γάτος για την ακρίβεια….

Συνεχίζεται….

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/