Πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ υποδέχονται Λαθρομετανάστες στην Καβάλα!....

Σουμεγιέ Ιμάμ: «καλή Σαμαρείτισσα» των προσφύγων της Καβάλας ή χέρι του Τουρκικού προξενείου;
Η Σουμεγιέ Ιμάμ. Φωτό: Παρατηρητής της Θράκης

Την αποκαλούν “καλή Σαμαρείτισσα” των προσφύγων της Καβάλας και ουκ ολίγες φορές έχει εμφανιστεί στο λιμάνι αλλά και στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Καρβάλη προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του Off The Record, πίσω από το “φιλάνθρωπο” και καλοσυνάτο πρόσωπο της μουσουλμάνας Σουμεγιέ Ιμάμ, κρύβονται δεσμοί με το Τουρκικό προξενείο, το μακρύ χέρι της Άγκυρας.

Η Σουμεγιέ Ιμάμ, γεννημένη στην Ξάνθη, είναι θεολόγος -ερμηνεύτρια του Κορανίου, και εργάζεται ως θεολόγος σε τζαμί της Κομοτηνής.

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, η Σουμεγιέ Ιμάμ εμφανίστηκε στο εκθεσιακό κέντρο Καρβάλης και παρακάμπτοντας την κεντρική είσοδο πήγε από την πίσω πλευρά του κτιρίου με ένα αυτοκίνητο προσπαθώντας να μοιράσει προμήθειες στους Σύριους πρόσφυγες από την πλαϊνή πόρτα. Η αστυνομία που βρισκόταν στο σημείο την αντιλήφθηκε, και επενέβη.

Η κυρία Ιμάμ θα μπορούσε να εισέλθει κανονικά από την μπροστινή είσοδο μιας και έχει άδεια από τον δήμο Καβάλας και όλοι οι εθελοντές την γνωρίζουν. Η έξυπνη όμως αυτή διπλωματική κίνηση καλλιεργεί στα μάτια των προσφύγων το εξής συναίσθημα: “εμείς” οι μουσουλμάνοι που είμαστε εδώ για σας, και “αυτοί”, δηλαδή οι υπεύθυνοι του κέντρου φιλοξενίας, που “δε νοιάζονται”.

Κλιμάκιο της ΕΥΠ έχει ήδη επισκεφθεί το εκθεσιακό κέντρο στην Καρβάλη καθώς λέγεται ότι η Σουμεγιέ Ιμάμ δεν δουλεύει απλά για το Τουρκικό προξενείο, αλλά έχει συγγένεια με τον Τούρκο πρόξενο και με τον ψευτομουφτή της Κομοτηνής.


Η Σουμεγιέ Ιμάμ στο λιμάνι της Καβάλας κατά τη διάρκεια άφιξης πλοίου με μετανάστες.

Πριν μια βδομάδα, 200 περίπου πρόσφυγες έκαναν διαμαρτυρία στο κέντρο φιλοξενίας της Καρβάλης ζητώντας καλύτερο φαγητό, κάτι που θορύβησε αρκετά τους υπεύθυνους. Πρωτίστως, οι πρόσφυγες είχαν απευθυνθεί στην Σουμεγιέ, η οποία τους συμβούλευσε να διαμαρτυρηθούν. Δεν γνωρίζουμε εάν τους υπέδειξε και τον τρόπο.

Η Σουμεγιέ επισκέπτεται το κέντρο της Καρβάλης συνήθως με 3 ή 4 ακόμη γυναίκες. Η ίδια, μιλά εκεί στα τούρκικα. Αυτό το ίδιο γεγονός βέβαια, κάνει κάποιους Σύριους Κούρδους εκεί να μη την βλέπουν με τόσο καλό μάτι.

Ανάμεσα στα ρούχα και τα τρόφιμα που ενίοτε προσέφερε στους πρόσφυγες στην Καρβάλη, ήταν και 300 μαντήλες για τις γυναίκες καθώς και 700 μερίδες φαγητού με κρέας “διαβασμένο” όπως το τρώνε οι μουσουλμάνοι, το λεγόμενο “χαλάλ”.

Όλα αυτά έκαναν τους πρόσφυγες να συμπαθήσουν ιδιαίτερα την Σουμεγιέ, δηλαδή να την εμπιστευτούν. Η γραμμή όμως μεταξύ ανθρωπιστικής βοήθειας και θρησκευτικής προπαγάνδας εδώ είναι πολύ λεπτή. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το Τουρκικό προξενείο πληρώνει μέχρι και 1000 ευρώ ετησίως στα ανήλικα κορίτσια σε Ξάνθη και Κομοτηνή για να φοράνε την μουσουλμανική μαντήλα.

Στην πραγματικότητα, οι πρόσφυγες είναι τόσο ευάλωτοι αυτή τη στιγμή που οποιοδήποτε γκρουπ ή ομάδα τους πλησιάσει με κατάλληλο κίνητρο, δύναται να τους χειραγωγήσει.

Οι αρχές της πόλης και ο Δήμος Καβάλας κρατούν σιγή ιχθύος για το θέμα.

http://offtherecord.net.gr/?p=10390

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: 26/11/1943, Οι Γερμανοί εκτελούν 118 Σπαρτιάτες στο Μονοδένδρι Λακωνίας!...

Jerusalem Post: το Ισραήλ και η Γερμανία είναι το κλειδί για την αρχική χρηματοδότηση ενός Καταλανικού κράτους

«Οι Εβραίοι της Αμερικής οδηγούν τους πολέμους της Αμερικής»:

Απόρρητο Ισραηλινό έγγραφο που διέρρευσε αποκαλύπτει συντονισμό Ισραήλ-Σαουδαράβων για πόλεμο

Η νέα Αυστροουγγαρία εναντίον της Ε.Ε.

Επανασύσταση της τρομοκρατίας από την Αμερικανική Πρεσβεία; Δολοφονία Ερντογάν στην Αθήνα;

VIDEO: Enraged Muslim Jump Kicks Man In The Back For Protesting Outside London Mosque

Yiannis Roubatis, ancien eurodéputé grec du PASOK, est le fondateur et l’éditeur d’EurActiv Grèce

ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ NSA….

Άχρηστοι οι S-300 για την Ελλάδα.Το Ισραήλ τύφλωσε τους S-400 στη Συρία