“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Εκατομμύρια Αμερικανοί πίνουν νερό μολυσμένο με μόλυβδο, υποστηρίζει η USA Today

Σχεδόν 6 εκατομμύρια Αμερικανοί πίνουν νερό που περιέχει μόλυβδο, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα USA Today. 

Η εφημερίδα ανακάλυψε ότι το νερό σε 2.000 δίκτυα ύδρευσης στις ΗΠΑ περιέχει μόλυβδο σε ποσοστό μεγαλύτερο από το ελάχιστο που συνιστά η υπηρεσία περιβάλλοντος EPA. 

Από αυτά τα 2.000 δίκτυα, τα 350 υδροδοτούν σχολεία ή βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα 180 “ξέχασαν” να ενημερώσουν τους καταναλωτές για τον κίνδυνο. 

Δείγμα νερού που ελήφθη από ένα δημοτικό σχολείο του Μέιν περιείχε ποσότητα μολύβδου κατά 42 φορές μεγαλύτερη από το όριο που έχει θέσει η EPA. 

Σε ένα νηπιαγωγείο της Πενσιλβάνιας ήταν 14 φορές μεγαλύτερη. Η έρευνα αυτή έγινε μετά την αποκάλυψη ενός σκανδάλου στο Φλιντ του Μίσιγκαν. Χιλιάδες παιδιά στην περιοχή αυτή εκτέθηκαν σε νερό με μόλυβδο αφού οι υπηρεσίες του κυβερνήτη της Πολιτείας, του Ρικ Σνάιντερ, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν για το δίκτυο υδροδότησης τα όξινα, μολυσμένα νερά ενός τοπικού ποταμού. 

Η έκθεση στον μόλυβδο είναι επιβλαβής για τους ανθρώπους και μπορεί να προκαλέσει ανήκεστο βλάβη και να επηρέασει τη διανοητική ανάπτυξη των παιδιών. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Πηγή: http://wp.me/p3kVLZ-ujo

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments