“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΝΑΤΟ: τι είναι μια στρατιωτική συμμαχία χωρίς πολέμους και αποστολές; αναρωτιέται ο ιδρυτής του Stratfor

Gay ο σύντροφος του Τσίπρα; 
Τα θεμέλια του ΝΑΤΟ μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου διαλύονται, αναφέρει το Stratfor. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος γεωπολιτικός αναλυτής, George Friedman, ανέφερε τις απόψεις του σχετικά με το ρόλο του ΝΑΤΟ, καθώς και την συρρίκνωση της ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης και το «κίνητρο» της να αμυνθεί.

Για την μεγάλη εικόνα του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης είναι αρκετά απαισιόδοξος: «Τα θεμέλια του ΝΑΤΟ έχουν διαλυθεί 
... Η προθυμία των ΗΠΑ να λειτουργούν στο πλαίσιο των περιορισμών του ΝΑΤΟ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Μια ενιαία στρατηγική προοπτική λείπει».

Οι σύμμαχοι συνεχίζουν να πραγματοποιούν συναντήσεις του ΝΑΤΟ όπως στην Πολωνία τον ερχόμενο Ιούλιο. Αλλά τι είναι μια στρατιωτική συμμαχία χωρίς πολέμους και αποστολές; αναρωτιέται ο ιδρυτής του Stratfor.

Αναφέρει επίσης πως πολιτικοί της Δύσης ήθελαν την αφομοίωση χωρών - εδαφών της πρώην ΕΣΣΔ στην Ευρώπη: «Πίστευαν πως η ένταξη σε ΕΕ - ΝΑΤΟ θα έκανε δυτικές τις πρώην σοβιετικές χώρες. Αλλά το ΝΑΤΟ είναι μια στρατιωτική συμμαχία. Η δουλειά του δεν είναι η ενσωμάτωση νέων χωρών στη δύση, αλλά ο πόλεμος».

Επί του παρόντος, οι Ευρωπαίοι ανησυχούν ότι οι ΗΠΑ έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο ΝΑΤΟ και ότι το μπλοκ δεν είναι πλέον ο εγγυητής της ασφάλειας που ορίστηκε για να είναι, «Και νομίζω ότι είναι σωστό».

Οι ΗΠΑ, συνεχίζει ο Φρίντμαν, δεν προτίθεται να παίξει τον ηγετικό ρόλο στο παλαιό πλαίσιο του ΝΑΤΟ πια, ενώ οι Ευρωπαίοι είναι «ανίκανοι να αναλάβουν αυτό το ρόλο, διότι δεν έχουν τα στρατεύματα, υλικό, ή το κίνητρο να το πράξουν."

Toμέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments