ΝΑΤΟ: τι είναι μια στρατιωτική συμμαχία χωρίς πολέμους και αποστολές; αναρωτιέται ο ιδρυτής του Stratfor

Gay ο σύντροφος του Τσίπρα; 
Τα θεμέλια του ΝΑΤΟ μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου διαλύονται, αναφέρει το Stratfor. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος γεωπολιτικός αναλυτής, George Friedman, ανέφερε τις απόψεις του σχετικά με το ρόλο του ΝΑΤΟ, καθώς και την συρρίκνωση της ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης και το «κίνητρο» της να αμυνθεί.

Για την μεγάλη εικόνα του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης είναι αρκετά απαισιόδοξος: «Τα θεμέλια του ΝΑΤΟ έχουν διαλυθεί 
... Η προθυμία των ΗΠΑ να λειτουργούν στο πλαίσιο των περιορισμών του ΝΑΤΟ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Μια ενιαία στρατηγική προοπτική λείπει».

Οι σύμμαχοι συνεχίζουν να πραγματοποιούν συναντήσεις του ΝΑΤΟ όπως στην Πολωνία τον ερχόμενο Ιούλιο. Αλλά τι είναι μια στρατιωτική συμμαχία χωρίς πολέμους και αποστολές; αναρωτιέται ο ιδρυτής του Stratfor.

Αναφέρει επίσης πως πολιτικοί της Δύσης ήθελαν την αφομοίωση χωρών - εδαφών της πρώην ΕΣΣΔ στην Ευρώπη: «Πίστευαν πως η ένταξη σε ΕΕ - ΝΑΤΟ θα έκανε δυτικές τις πρώην σοβιετικές χώρες. Αλλά το ΝΑΤΟ είναι μια στρατιωτική συμμαχία. Η δουλειά του δεν είναι η ενσωμάτωση νέων χωρών στη δύση, αλλά ο πόλεμος».

Επί του παρόντος, οι Ευρωπαίοι ανησυχούν ότι οι ΗΠΑ έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο ΝΑΤΟ και ότι το μπλοκ δεν είναι πλέον ο εγγυητής της ασφάλειας που ορίστηκε για να είναι, «Και νομίζω ότι είναι σωστό».

Οι ΗΠΑ, συνεχίζει ο Φρίντμαν, δεν προτίθεται να παίξει τον ηγετικό ρόλο στο παλαιό πλαίσιο του ΝΑΤΟ πια, ενώ οι Ευρωπαίοι είναι «ανίκανοι να αναλάβουν αυτό το ρόλο, διότι δεν έχουν τα στρατεύματα, υλικό, ή το κίνητρο να το πράξουν."

Toμέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως γίνεσαι ΠΡΟΔΟΤΗΣ; Η κα Μακρή αποκάλυψε τι έγινε στην συνεδρίαση της Κ.Ο. όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα Αρχεία της KGB - Απόρρητος Φάκελος JFK 1999 -Συνωμοσία για φόνο:

ΩΓΥΓΙΑ: ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ

ΕΒΡΑΙΟΙ!....ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

Η καταστροφή του Τσερνομπίλ ήταν μια τρομοκρατική επίθεση-Chernobyl Nuclear Disaster: A Terrorist Attack By The Usual Suspects

Κομμουνιστές: Ο τρόμος του Ταλμούδ στην Ελλάδα!....