Ο Αχμέτ Νταβούτογλου πράκτορας της Σαουδικής Αραβίας;

Η «έξοδος» Αχμέτ Νταβούτογλου και ο μυστικός πόλεμος Τούρκων και Σαουδαράβων


Πριν από τρεις μήνες η τουρκική ιστοσελίδα ειδήσεων «Diriliş Postasi», η οποία διαχειρίζεται από τον Χακάν Αλμπαϊράκ (στενό συνεργάτη του Ερντογάν) είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο που παρέμεινε στο διαδίκτυο μόνο λίγα λεπτά.

Το άρθρο αναφέρονταν σε ένα σενάριο κατασκοπείας με πρωταγωνιστή τον Αχμέτ Νταβούτογλου που παρουσιάζονταν ως μυστικός πράκτορας της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία.

Ο τίτλος του άρθρου ήταν «Ποιος είναι ο Νταβούτογλου» και αναφέρονταν στη βιογραφία και τις σπουδές του στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, όταν ο Νταβούτογλου σπούδαζε στη Μαλαισία, χρηματοδοτούνταν από ορισμένα ιδρύματα της Σαουδικής Αραβίας για να συνεχίσει τις σπουδές του και, σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε μια σημαντική οικονομική αλλαγή στη ζωή του.

Όταν επέστρεψε στην πατρίδα του, ίδρυσε ένα ‘επιστημονικό ίδρυμα για την τέχνη’ σε κεντρικό σημείο της Κωνσταντινούπολης.


Το ίδρυμα αυτό κόστιζε δισεκατομμύρια δολάρια και μετά από αυτό, ο πρώην φοιτητής μετατράπηκε σε έναν μεγάλο καπιταλίστα, έγινε ιδιοκτήτης μιας βιβλιοθήκης, μίας τράπεζας και εμπορικών κέντρων.

Ο διάσημος πολιτικός αναλυτής, Φουάντ Αβνί, ο οποίος έχει σχέσεις με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, σε άρθρο του έγραψε το ίδιο σενάριο σημειώνοντας: «Σύμφωνα με τη γνώμη του προέδρου Ερντογάν, δεν υπάρχει καμία θέση για τον Νταβούτογλου στο Ίδρυμα της Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας»

Στο άρθρο του ο Αβνί τόνισε συναντήσεις λάμβαναν χώρα στο παλάτι του Ερντογάν, προκειμένου να μελετήσουν τρόπους για να απαλλαγούν από τον Νταβούτογλου, όπου κατέληξαν να ζητήσουν να παραιτηθεί, γιατί η σκιώδης κυβέρνηση της «ομάδας Γκιουλέν» διαθέτει ακριβή τεκμηρίωση για την ενοχοποίηση του Νταβούτογλου, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρονταν για τη συζήτησή (αυτών των στοιχείων).

Μετά τις αλλαγές στην Επιτροπή Σύνταξης του Νέου Συντάγματος από τον Νταβούτογλου, παρά τις οδηγίες του Ερντογάν, για επέκταση του ελέγχου του στη Μέση Ανατολή και συνέχεια στην πολιτική του ανταγωνισμού με την Σαουδική Αραβία, ο Ερντογάν απομάκρυνε τον Νταβούτογλου από τη θέση του πρωθυπουργού και αρχηγού του κυβερνητικού κόμματος στην Τουρκία για να σώσει τις περιφερειακές προσπάθειες της Τουρκίας.

Middle east press news agency

The Hellenic Information Team

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: 26/11/1943, Οι Γερμανοί εκτελούν 118 Σπαρτιάτες στο Μονοδένδρι Λακωνίας!...

Jerusalem Post: το Ισραήλ και η Γερμανία είναι το κλειδί για την αρχική χρηματοδότηση ενός Καταλανικού κράτους

«Οι Εβραίοι της Αμερικής οδηγούν τους πολέμους της Αμερικής»:

Απόρρητο Ισραηλινό έγγραφο που διέρρευσε αποκαλύπτει συντονισμό Ισραήλ-Σαουδαράβων για πόλεμο

Η νέα Αυστροουγγαρία εναντίον της Ε.Ε.

Επανασύσταση της τρομοκρατίας από την Αμερικανική Πρεσβεία; Δολοφονία Ερντογάν στην Αθήνα;

VIDEO: Enraged Muslim Jump Kicks Man In The Back For Protesting Outside London Mosque

Yiannis Roubatis, ancien eurodéputé grec du PASOK, est le fondateur et l’éditeur d’EurActiv Grèce

ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ NSA….

Άχρηστοι οι S-300 για την Ελλάδα.Το Ισραήλ τύφλωσε τους S-400 στη Συρία