“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η συμφωνία της δημιουργίας της γέφυρας πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα ...(η Κίνα είναι ο κύριος χρηματοδότης του έργου)

Η Κίνα όμως γεωπολιτικά και στρατηγικά κινείται σε πολλαπλά επίπεδα. Θεωρεί λοιπόν την Ευρώπη ως εν δυνάμει (συν)εταίρο, επενδύει μαζικά σε υποδομές μέσα στην Ευρώπη όσο μπορεί και όπου της επιτρέπεται και ετοιμάζεται να αναβιώσει τον Δρόμο του Μεταξιού που θα ενώσει τις αγορές της Ηπειρωτικής Ασίας με την αγορά της Ευρώπης και κατ’ επέκταση της Αφρικής.

Αυτό γίνεται οδικά και σιδηροδρομικά. Η συμφωνία της δημιουργίας της γέφυρας πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα που θα συνδέει την Σαουδική Αραβία με την Αίγυπτο είναι τμήμα του δικτύου του «Δρόμου του Μεταξιού»… Είναι ένα έργο που όλες οι Ηπειρωτικές Ασιατικές χώρες επιθυμούν διακαώς (η Κίνα είναι ο κύριος χρηματοδότης του έργου) και όταν ολοκληρωθεί, οι ΗΠΑ δεν θα έχουν έλεγχο επ’ αυτού.

Αναφερόμαστε εν ολίγοις σε ένα κολοσσιαίο οικονομικό και στρατηγικό project, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ως κλασσική επίδειξη και χρήσης της αποκαλούμενης στη σύγχρονη αργκό της θεωρίας των διεθνών σχέσεων «μαλακής ισχύος» της «Soft Power».

Όταν το δίκτυο του Δρόμου του Μεταξιού συμπληρωθεί, τότε πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι το λιμάνι του Πειραιά θα μετατραπεί από είσοδο της Ευρώπης, σε εξαγωγικό λιμάνι της Ευρώπης προς την Αφρική. Με αυτό τον τρόπο, η Κίνα κατορθώνει τη μερική ακύρωση του θαλάσσιου δακτυλίου συμμαχιών που δημιουργεί η Ουάσιγκτον ώστε να την ελέγξει οικονομικά και στρατηγικά στην Νοτιοανατολική Ασία. *πηγή

Γέφυρα θα συνδέσει Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία

Θα κατασκευαστεί στην Ερυθρά Θάλασσα όπως ανακοίνωσε ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν

Κάιρο

Η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος συμφώνησαν σήμερα, Παρασκευή, να κατασκευάσουν γέφυρα στην Ερυθρά Θάλασσα που θα συνδέει τις δύο χώρες, ανακοίνωσε ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στο Κάιρο.

«Συμφώνησα με τον αδελφό μου, την εξοχότητά του τον πρόεδρο (της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι) για την κατασκευή μιας γέφυρας μεταξύ των δύο χωρών», είπε ο βασιλιάς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την αιγυπτιακή τηλεόραση.

Το Ριάντ είναι μεταξύ των κυριότερων υποστηρικτών του Αιγύπτιου προέδρου και αφότου ο τελευταίος ανέτρεψε, το καλοκαίρι του 2013, τον ισλαμιστή προκάτοχό του Μοχάμεντ Μόρσι, έχει παράσχει βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για να στηρίξει την παραπαίουσα αιγυπτιακή οικονομία.

«Αυτή η ιστορική συμφωνία, που θα συνδέσει τις ηπείρους της Αφρικής και της Ασίας, είναι ένα ποιοτικό άλμα που θα αυξήσει τις εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο ηπείρων σε επίπεδα άνευ προηγουμένου» υπογράμμισε ο βασιλιάς.

Ο πρόεδρος Σίσι πρότεινε στη συνέχεια η γέφυρα να φέρει το όνομα του βασιλιά Σαλμάν μπεν Άμπντελ Αζίζ.

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία όσον αφορά το ακριβές σημείο όπου θα κατασκευαστεί η γέφυρα, ούτε για το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα.Η πρόταση για κατασκευή γέφυρας στην Ερυθρά Θάλασσα που θα συνδέει τις δύο χώρες έχει κατατεθεί αρκετές φορές, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει πραγματικότητα. *πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments