Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Κύπρος: Υδρογονάνθρακες και Κυπριακό στο Επίκεντρο της Επίσκεψης της Αντιπροσωπείας του Κογκρέσου των ΗΠΑ

Αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου θα επισκεφθεί την Κύπρο το διήμερο 28 και 29 Μαΐου. Στο επίκεντρο των συναντήσεων θα βρεθούν Κυπριακό και ενέργεια, ενώ θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.
Γκας Μπιλιράκης
Αναλυτικότερα, αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου υπό τη βουλετή Ιλεάνα Ρος-Λέιτενιν, (Ρεπουπλικανή από τη Φλώριδα), στην οποία μετέχουν επίσης η Κάρολυν Μαχόνυ, (Δημοκρατική από τη Νέα Υόρκη), Γκας Μπιλιράκης (Ρεπουπλικανός από την Φλώριδα) και Ράντυ Γουέμπερ (Ρεπουπλικανός από το Τέξας) θα επισκεφθεί την Κύπρο το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Σκοπός της επίσκεψης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο, είναι η αξιολόγηση των προσπαθειών για στήριξη μιας επανενωμένης Κύπρου, η εξέταση των προοπτικών μιας πιθανής ενωμένης κυπριακής οικονομίας, η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κυπριακής Δημοκρατίας και η ενημέρωση για τα αποθέματα υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/