Θρίλερ με αμερικανικό Boeing πάνω από τη Σαντορίνη με 140 επιβάτες

Δεκαπέντε ώρες μετά τη συντριβή του Airbus της Egyptair στη Μεσόγειο ένα απίστευτο θρίλερ διαδραματίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Ελληνικό FIR. Σύμφωνα με τον Alpha, ένα Boeing γνωστής αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας δεν απαντούσε επί ώρες στις κλήσεις των ιταλικών και ελληνικών κέντρων ελέγχου...

Η σιωπή από το πιλοτήριο σήμανε συναγερμό σε όλη τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Μάλιστα, για το θέμα ενημερώθηκαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ματέο Ρέντσι.

Το θρίλερ είχε αίσιο τέλος όταν διαπιστώθηκε ότι πλήρωμα και επιβαίνοντες είναι καλά. Κατά μία εκδοχή οι πιλότοι δεν άκουγαν τα κέντρα ελέγχου γιατί ο ασύρματος ήταν σε λάθος συχνότητα και κατά μία άλλη είχαν αποκοιμηθεί και το αεροσκάφος ήταν "ακυβέρνητο" και πετούσε με τον αυτόματο πιλότο.

Το Boeing της αμερικανικής εταιρείας με 140 επιβάτες απογειώθηκε από τη Γαλλία με προορισμό το Κουβέιτ. Το θρίλερ ξεκίνησε όταν το αεροσκάφος περνούσε από την Κροατία και λίγο πριν εισέλθει στην Αλβανία. Τότε η ιταλική πολιτική αεροπορία, που έχει αυτή την περίοδο τον έλεγχο του αλβανικού αεροδρομίου, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους πιλότους του αεροσκάφους, οι οποίοι δεν απαντούσαν σε καμία κλήση.

Το αεροπλάνο έδειχνε να ακολουθεί κανονικά το σχέδιο πτήσης, αλλά οι πιλότοι δεν απαντούσαν ούτε στο ελληνικό κέντρο, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο δορυφορικό κέντρο.

Η Αθήνα τότε έλαβε εντολή να διερευνήσει τι συμβαίνει μετά από συνεννόηση των κέντρων του ευρωπαϊκού νότου, και έτσι ενεργοποιήθηκε το προβλεπόμενο σύστημα ασφαλείας.

Στο πλαίσιον αυτό απογειώθηκαν δύο F16 από την αεροπορική βάση της Σούδας και πλησίασαν το αεροπλάνο της αεροπορικής εταιρίας των ΗΠΑ, ενώ οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονταν στις Βρυξέλλες βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή με το κέντρο επιχειρήσεων.

Τα δύο πολεμικά αεροσκάφη προσέγγισαν το αμερικανικό boeing πάνω από τη Σαντορίνη, περίπου στις 20.10 το βράδυ και από την οπτική επαφή που απέκτησαν με το αεροπλάνο, διαπίστωσαν ότι οι πιλότοι βρίσκονταν κανονικά στις θέσεις τους χωρίς όμως να αντιδρούν. Στις ελληνικές αρχές σήμανε συναγερμός, καθώς τα πάντα θυμίζουν την αρχή της τραγωδίας του ΗΛΙΟΣ που συνετρίβη στο Γραμματικό 2005.

Ευτυχώς, οι επιβάτες και το πλήρωμα αντιλήφθηκαν την παρουσία των δύο F16 και προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την καμπίνα των πιλότων, οι οποίοι, κατά μία εκδοχή, φαίνεται ότι είχαν αποκοιμηθεί λόγω υπερκόπωσης και το αεροσκάφος πετούσε ακυβέρνητο στον αυτόματο πιλότο...

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: 26/11/1943, Οι Γερμανοί εκτελούν 118 Σπαρτιάτες στο Μονοδένδρι Λακωνίας!...

Jerusalem Post: το Ισραήλ και η Γερμανία είναι το κλειδί για την αρχική χρηματοδότηση ενός Καταλανικού κράτους

«Οι Εβραίοι της Αμερικής οδηγούν τους πολέμους της Αμερικής»:

Απόρρητο Ισραηλινό έγγραφο που διέρρευσε αποκαλύπτει συντονισμό Ισραήλ-Σαουδαράβων για πόλεμο

Η νέα Αυστροουγγαρία εναντίον της Ε.Ε.

Επανασύσταση της τρομοκρατίας από την Αμερικανική Πρεσβεία; Δολοφονία Ερντογάν στην Αθήνα;

VIDEO: Enraged Muslim Jump Kicks Man In The Back For Protesting Outside London Mosque

Yiannis Roubatis, ancien eurodéputé grec du PASOK, est le fondateur et l’éditeur d’EurActiv Grèce

ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ NSA….

SERCO: A Corporate Octopus With Tentacles Wrapped Around The Globe