H συμφωνία TTIP προκαλεί εντάσεις μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ

Η Κομισιόν προειδοποίησε σε email πως αν οι ΗΠΑ δεν αλλάξουν στάση στις διαπραγματεύσεις, δεν θα υπάρξει συμφωνία πριν από το τέλος της θητείας του Ομπάμα. 

Ενόχληση Αμερικανών για δημόσιες τοποθετήσεις Ευρωπαίων Αξιωματούχων. «Αγκάθι» το κεφάλαιο για γεωργία.

Οι εντάσεις ανάμεσα στην Ε.Ε. και στις ΗΠΑ για την έλλειψη προόδου στην διατλαντική εμπορική συμφωνία κλιμακώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν αιχμηρές δηλώσεις.

Όπως μεταδίδει το POLITICO, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε σε email που έστειλε την Παρασκευή στους εκπροσώπους των 28 στις Βρυξέλλες πως αν οι ΗΠΑ δεν αλλάξουν προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις για την TTIP, δεν θα υπάρξει συμφωνία πριν από το τέλος της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα τον Ιανουάριο του 2017.

Στο email προς τους μόνιμους αντιπροσώπους στην Ε.Ε., η Κομισιόν άσκησε σκληρή κριτική στον εκπρόσωπο των ΗΠΑ στην Ε.Ε., Άντονι Γκάρντνερ, επειδή σύμφωνα με την ίδια έστειλε ένα «κάπως ασυνήθιστο» μήνυμα στους Ευρωπαίους ομολόγους του την περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Γκάρντνερ έγραψε στους 28 εκπροσώπους της Ε.Ε. στις 25 Μαίου, επικρίνοντας τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, επειδή έκανε μια σειρά από «παραπλανητικές δηλώσεις στον τύπο», ενώ προσέφερε και μια αναλυτική λίστα των δηλώσεων.

Η ανταλλαγή «λεκτικών πυρών» είναι σύμφωνα με το POLITICO το τελευταίο σημάδι των όλο και μεγαλύτερων αντιπαραθέσεων σχετικά με την συμφωνία για την TTIP, με την κάθε πλευρά να κατηγορεί την άλλη ότι δεν διαπραγματεύεται όσο θα έπρεπε.

Η γεωργική πολιτική είναι ένα από τα πιο επίμαχα από τα 27 κεφάλαια που βρίσκονται αυτήν την στιγμή υπό διαπραγμάτευση μεταξύ Ουάσιγκτον και Βρυξελλών για την συμφωνία. Όπως σημειώνει το POLITICO, κάθε πλευρά δέχεται ισχυρές πιέσεις από εγχώρια λόμπι.

Στο email προς τους εκπροσώπους της E.E. o κ. Γκάρντνερ έγραψε: «Όταν οι διαφορετικές απόψεις είναι κάτι το αναμενόμενο, ειδικά σε θέματα όπως η γεωργία, θα έπρεπε να διατυπώνονται κεκλεισμένων των θυρών και όχι δημόσια».

Ο κ. Γκάρντνερ πρόσθεσε ότι η θέση των ΗΠΑ είναι ότι «οι δασμοί της Ε.Ε. είναι δύο με τρεις φορές υψηλότεροι από ότι στις ΗΠΑ και ότι οι μη δασμολογικοί φραγμοί έχουν ουσιαστικά εξαφανίσει πολλές από τις βασικές μας εξαγωγές».

Στο email «απάντηση» της Κομισιόν, αναφέρεται πως οι ΗΠΑ δεν είναι πρόθυμες να δεσμευτούν σοβαρά σε τομείς που είναι σημαντικοί για την Ευρώπη, όπως η αποδοχή ενός συστήματος γεωγραφικών δεικτών.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: 26/11/1943, Οι Γερμανοί εκτελούν 118 Σπαρτιάτες στο Μονοδένδρι Λακωνίας!...

Jerusalem Post: το Ισραήλ και η Γερμανία είναι το κλειδί για την αρχική χρηματοδότηση ενός Καταλανικού κράτους

«Οι Εβραίοι της Αμερικής οδηγούν τους πολέμους της Αμερικής»:

Απόρρητο Ισραηλινό έγγραφο που διέρρευσε αποκαλύπτει συντονισμό Ισραήλ-Σαουδαράβων για πόλεμο

Η νέα Αυστροουγγαρία εναντίον της Ε.Ε.

Επανασύσταση της τρομοκρατίας από την Αμερικανική Πρεσβεία; Δολοφονία Ερντογάν στην Αθήνα;

Yiannis Roubatis, ancien eurodéputé grec du PASOK, est le fondateur et l’éditeur d’EurActiv Grèce

ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ NSA….

VIDEO: Enraged Muslim Jump Kicks Man In The Back For Protesting Outside London Mosque

«Το Γαλάζιο Πετράδι».το πρόβλημα της ΚΥΠΡΟΥ και το Ελληνοτουρκικό δεν λύνεται χωρίς στρατιωτική επέμβαση