“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Οι ΗΠΑ κάλεσαν την Ρωσσία να μην βομβαρδίζει την Αλ Κάιντα!....

Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν θέλει την ειρήνη στη Συρία. Οι Ρώσσοι τελικά αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συνεργάζονται για τη διατήρηση της κατάπαυσης του πυρός, ούτε για μια συντονισμένη επίθεση εναντίον του ισλαμικού κράτους και της Αλ Κάιντα, ούτε για την ειρήνη στη Συρία.

Πράγματι, όπως εξήγησε ο Λαβρόφ, οι ΗΠΑ πάλι κάλεσαν τη Ρωσία να μην βομβαρδίσει την Αλ Κάιντα, παρότι δύο ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απαιτούν την εξάλειψή της. Τεράστιες συνοδείες (βίντεο) φτάνουν πάλι από την Τουρκία για τους "αντάρτες", οι οποίοι, ως συνήθως, θα τα μοιραστούν με την Αλ-Κάιντα και άλλους τρομοκράτες.

Η σημερινή επίθεση του Συριακού Αραβικού στρατού προς την Ράκκα παρεμποδίζεται όχι μόνο από τις ανεμοθύελλες, αλλά και από μια έγκαιρη επίθεση της Αλ Κάιντα, της Ahrar αλ Σαμ και των δυνάμεων του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν κατά κυβερνητικών θέσεων, νότια του Χαλεπίου.

Περισσότεροι από 1.000 μαχητές εξαπέλυσαν επίθεση κατά των θέσεων του Συριακού Αραβικού στρατού στα νοτιοδυτικά του Χαλεπίου, δήλωσε το ρωσικό κέντρο ελέγχου της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία, σε ανακοίνωση του το Σάββατο .

Το κέντρο ανέφερε επίσης ότι, σύμφωνα με πολίτες του Χαλεπίου, ένοπλες ομάδες, μερικώς αποτελούμενες από Τούρκους στρατιώτες, είχαν εμφανιστεί στα βόρεια της πόλης .

Πρόκειται ακριβώς για το ίδιο σενάριο όπως το Μάρτιο και τον Απρίλιο 2016, όταν ο Συριακός Αραβικός στρατός αναγκάστηκε να σταματήσει την προέλαση του προς τα ανατολικά της Συρίας, για την πρόληψη περαιτέρω ζημιών στον πόλεμο εναντίον της Αλ-Κάιντα στα νότια του Χαλεπίου. Είναι προφανές ότι αυτές οι επιθέσεις από δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ως στόχο να παρεμποδίσουν τη συριακή κυβέρνηση να ανακτήσει έδαφος προς τα ανατολικά.

Σήμερα (4.6.2016) μίλησε πάλι ο Λαβρόφ με τον Κέρι:

« Ο Λαβρόφ εξέφρασε την ανησυχία του για τις προσπάθειες να καθυστερήσει η επανάληψη των πολιτικών διαπραγματεύσεων κάτω από διάφορα προσχήματα », ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να επιλυθεί η σύγκρουση στη Συρία, η Ρωσία θα πρέπει να ξαναπάρει την πρωτοβουλία.

Πρόκειται για παγίδα; Θέλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες να βυθιστεί η Ρωσία στη Συρία; Είναι πολύ πιθανό, αλλά δεν βλέπουμε πώς θα μπορούσε να συμβεί, επειδή η Ρωσία έκανε μια δυναμική επιστροφή και οι επιθέσεις της είναι αστραπιαίες.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κατά των τρομοκρατών στη Συρία έχουν τριπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες. Πρόσθετοι πόροι έχουν σταλεί διακριτικά .

Χωρίς να γίνουν πρωτοσέλιδα όπως με τη πρώτη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, αυτή τη εβδομάδα οι Ρώσοι έφεραν χερσαίες δυνάμεις και αλεξιπτωτιστές στο λιμάνι της Ταρτούς για να υποστηρίξουν τους πάνω από 3.000 Ρώσους εθελοντές που είχαν σταλεί στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου να ενισχυθεί ο συντονισμός με τον Συριακό Αραβικό στρατό...

Συριακές πηγές ανέφεραν ότι το ρωσικό προσωπικό διοίκησης το οποίο συντόνιζε τις επιχειρήσεις αεροπορικής υποστήριξης το περασμένο φθινόπωρο, είχε επιστρέψει στην στρατιωτική βάση του Hmeimim στην επαρχία της Λατάκειας για να ξεκινήσει να προετοιμάζει νέες επιχειρήσεις.

Πρέπει να ελπίσουμε ότι οι Ρώσοι ηγέτες έμαθαν το μάθημά τους, και δεν θα σταματήσουν πλέον να κυνηγούν τον εχθρό, χωρίς κανένα πολιτικό κέρδος, όταν ο τελευταίος, ίσως και σύντομα, θα αναγκαστεί να τραπεί πάλι σε φυγή.

Το Φεγγάρι της Αλαμπάμα

Μετάφραση αγγλικά-γαλλικά: Dominique Muselet
Μετάφραση γαλλικά-ελληνικά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά: Κριστιάν Ακκυριά, 7.6.2016

πηγή: http://www.comite-valmy.org/spip.php?article7241
http://reseauinternational.net/syrie-les-etats-unis-ne-veulent-pas-dacco...

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/06/blog-post_726.html#more

http://icmu.nyc.gr/el

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments