“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Αργεντινή: Πρώην υπουργός Δημόσιων Έργων συνελήφθη...Όχι στην Ελλάδα!....

Αργεντινή: Πρώην υπουργός συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να κρύψει εκατομμύρια σε μοναστήρι...

Ενώ προσπαθούσε να κρύψει εκατομμύρια σε δολάρια και άλλα νομίσματα μέσα σε ένα μοναστήρι συνελήφθη στην Αργεντινή ένας πρώην υπουργός που υπηρετούσε στην κυβέρνηση Κίρχνερ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι μοναχές και ένας γείτονας κάλεσαν την Αστυνομία αφού είδαν έναν άνδρα να πετά μεγάλες σακούλες πάνω από την περίφραξη του μοναστηριού, περίπου 55 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Μπουένος Άιρες.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν έναν άνδρα που ήταν οπλισμένος με ένα τυφέκιο. Αργότερα αποδείχτηκε ότι ήταν ο Χοσέ Λόπεζ, υπουργός Δημόσιων Έργων στην απελθούσα κυβέρνηση της προέδρου Κριστίνα Φερνάντεζ Κίρχνερ.

Μέσα στις σακούλες οι αστυνομικοί βρήκαν δεκάδες δεσμίδες χαρτονομισμάτων σε δολάρια, ιαπωνικά γιέν, ευρώ και άλλα νομίσματα, αλλά και ρολόγια. Κάποιοι σάκοι είχαν ήδη μεταφερθεί στην κουζίνα του μοναστηριού, ενώ άλλοι εντοπίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητο του πρώην υπουργού. Βρέθηκε επίσης μία βαλίτζα γεμάτη χρήματα.

Αν και οι Αρχές δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει το συνολικό ποσό που μετέφερε ο κ. Λόπεζ, ο δήμαρχος της περιοχής δήλωσε σε τοπικά μέσα ότι έως τώρα έχουν καταμετρηθεί τουλάχιστον 7 εκατομμύρια δολάρια.

Οι αρχές άρχισαν έρευνα σε βάρος του κ. Λόπεζ για ξέπλυμα χρήματος, ενώ η σύλληψή του κυριαρχεί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, με φωτογραφίες που τον δείχνουν να μεταφέρεται με χειροπέδες και αλεξίσφαιρο κράνος να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Η σύλληψη του πρώην υπουργού έρχεται τη στιγμή που η νέα κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι προσπαθεί να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για καταπολέμηση της διαφθοράς, με την ίδια την πρώην πρόεδρο Κριστίνα Κίρχνερ να βρίσκεται στο επίκεντρο σειράς ερευνών.

«Είναι σχεδόν βγαλμένο από μία ταινία», δήλωσε ειρωνικά ο προσωπάρχης της κυβέρνησης Μάκρι, ο Μάρκος Πένια.

Πηγή: skai.gr
Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments