Κίνδυνος εμφυλίου πολέμου στη ΓαλλίαΌπως αποκάλυψε πρόσφατα ο διευθυντής των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, ο κίνδυνος εμφυλίου πολέμου στη Γαλλία έχει κλιμακωθεί (πηγή) – ενώ πολλές ακραίες ομάδες ετοιμάζονται ήδη να αντιπαρατεθούν βίαια μεταξύ τους.

Την ίδια στιγμή, με προγραμματισμένες μαζικές διαδηλώσεις για σήμερα, καθώς επίσης για τις 28 Ιουνίου, ο Γάλλος πρόεδρος απειλεί με απαγορεύσεις – στηριζόμενες στο στρατιωτικό νόμο που έχει υιοθετηθεί λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων του 2015. Με τον τρόπο αυτό οξύνει δυστυχώς τα πνεύματα, όταν η δημοτικότητα του έχει πέσει στο 14% έναντι 28% της M. Le Pen – γεγονός αρκετά σημαντικό, αφού οι προεδρικές εκλογές έχουν καθοριστεί για τις 27 Μαΐου του 2017.

Παράλληλα, μετά από μία πρόσφατη δημοσκόπηση του αμερικανικού ινστιτούτου PEW σε δέκα χώρες της Ευρώπης (πηγή), μόλις το 38% των Γάλλων έχουν θετική άποψη για την ΕΕ – μία τεράστια υποχώρηση κατά 17 μονάδες, σε σύγκριση με το 2014, όπου το 55% ήταν υπέρ. Μόνο οι Έλληνες είχαν μία ακόμη χειρότερη άποψη από τους Γάλλους, όπως φαίνεται από το γράφημα που ακολουθεί – στο οποίο με πράσινο αποτυπώνεται η θετική άποψη και με πορτοκαλί η αρνητική.

Επεξήγηση γραφήματος: Άποψη για την ΕΕ (Αρνητική, Θετική). Πολωνία, Ουγγαρία, Ιταλία, Σουηδία, Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία, Βρετανία, Γαλλία, Ελλάδα.

Περαιτέρω, η Ελλάδα έρχεται πρώτη στην αρνητική άποψη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού από την ΕΕ (94%) – ακολουθούμενη από τη Σουηδία, την Ιταλία και την Ισπανία. Πρώτη επίσης στην επιστροφή των αρμοδιοτήτων από την ΕΕ στα εθνικά κράτη (68%), ακολουθούμενη από τη Βρετανία (65%) και τη Σουηδία (47%).

Τέλος, η Ελλάδα είναι πρώτη στην αρνητική άποψη για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης (92%), με επόμενη την Ιταλία (68%) και τη Γαλλία (66%). Πολλές πρωτιές λοιπόν για τη χώρα μας η οποία, παρ’ όλα αυτά, εμπιστεύεται περισσότερο την Ευρώπη από τα δικά της πολιτικά κόμματα – κρίνοντας από το ότι, η συντριπτική πλειοψηφία τάσσεται σταθερά υπέρ του ευρώ, παρά τις αρνητικές της απόψεις για τα παραπάνω.

http://www.analyst.gr/2016/06/23/kindinos-emfiliou-polemou-sti-gallia/


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διάλογος Του Τζο Σίσκο με τον υποστράτηγο του ΝΑΤΟ, Χουήζερ για την Κύπρο

Κάποιοι από τα Καρτέλ της Λέσχης, αδειάζουν τον Ερντογάν!...

Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί. (Β)'

Η θέση αυτή εκτιμάται ιδιαίτερα από τον καγκελλάριο τη στιγμή αυτή, επειδή εξυπηρετεί και τα συμφέροντα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην εξωτερική της πολιτική προς την ΤΟΥΡΚΙΑ και προς τα Βαλκάνια γενικώτερα.

CIA Director Pompeo Oversees Capture Of UN Pedophile Who Leaked Video Of Hillary Clinton Killing Child

Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί. (Α)'