“Τύμπανα πολέμου” στο Λίβανο

“Τύμπανα πολέμου” στο Λίβανο: Το Ισραήλ πιό έτοιμο παρά ποτέ για πόλεμο με Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ έχει προετοιμαστεί για μια νέα σύγκρουση με το ένοπλο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου, αλλά δεν θέλει αυτόν τον πόλεμο, δήλωσε χθες ο υποστράτηγος Χερτσλ Χαλεβί, επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών του ισραηλινού στρατού. 


Το Ισραήλ είναι «πιο έτοιμο παρά ποτέ» για έναν νέο πόλεμο, επέμεινε ο Χαλεβί, σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post. «Η κατάσταση στην επόμενη σύγκρουση θα είναι εντελώς διαφορετική. Είμαστε ισχυρότεροι παρά ποτέ και είμαστε να θέση να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή», είπε. 

Ο Υπγος Χαλεβί διεμήνυσε ότι σε περίπτωση νέου πολέμου ο Λίβανος θα μετατραπεί σε «κράτος προσφύγων» και θα είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτόν να ανανήψει από τη σύγκρουση. Σύμφωνα με τον Χαλεβί, ένας πιθανός νέος πόλεμος με τη Χεζμπολάχ δεν θα είναι εύκολος, αλλά το αποτέλεσμά του είναι προδιαγεγραμμένο. 

Κατά την άποψή του, ο ηγέτης του σιιτικού κινήματος Χασάν Νασράλα δεν θα επέλεγε να εμπλακεί σε πόλεμο εάν ήταν ενήμερος για τις δυνατότητες και το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται το αξιόμαχο των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων. «Ποτέ στην ιστορία δεν είχαμε έναν εχθρό για τον οποίο να γνωρίζουμε περισσότερα» απ’ ό,τι για τη λιβανέζικη σιιτική οργάνωση, επισήμανε ο Χαλεβί. 

Η Χεζμπολάχ, η οποία ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1980, είναι ένα ένοπλο και πολιτικό κίνημα του σιιτικού πληθυσμού του Λιβάνου. Στόχος της αρχικά ήταν να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στον νότιο Λίβανο. Την 25η Μαΐου 2000 το Ισραήλ απέσυρε τις ένοπλες δυνάμεις του από το λιβανέζικο έδαφος, κάτι που η Χεζμπολάχ θεώρησε νίκη. 

Το 2006 το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ ενεπλάκησαν σε έναν πόλεμο 34 ημερών, που τερματίστηκε με μια εκεχειρία για την οποία διαμεσολάβησαν τα Ηνωμένα Έθνη και σηματοδότησε παράλληλα την άρση του ισραηλινού ναυτικού αποκλεισμού του Λιβάνου. 

Jerusalem Post, ΑΠΕ-ΜΠΕ – Sputnik Τελ Αβίβ, Israel Share this:

Πηγή:http://mignatiou.com/2016/06/timpana-polemou-sto-livano-to-israil%CE%84pio-etimo-para-pote-gia-polemo-me-chezmpolach/

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: 26/11/1943, Οι Γερμανοί εκτελούν 118 Σπαρτιάτες στο Μονοδένδρι Λακωνίας!...

Jerusalem Post: το Ισραήλ και η Γερμανία είναι το κλειδί για την αρχική χρηματοδότηση ενός Καταλανικού κράτους

«Οι Εβραίοι της Αμερικής οδηγούν τους πολέμους της Αμερικής»:

Απόρρητο Ισραηλινό έγγραφο που διέρρευσε αποκαλύπτει συντονισμό Ισραήλ-Σαουδαράβων για πόλεμο

Η νέα Αυστροουγγαρία εναντίον της Ε.Ε.

Επανασύσταση της τρομοκρατίας από την Αμερικανική Πρεσβεία; Δολοφονία Ερντογάν στην Αθήνα;

Yiannis Roubatis, ancien eurodéputé grec du PASOK, est le fondateur et l’éditeur d’EurActiv Grèce

ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ NSA….

VIDEO: Enraged Muslim Jump Kicks Man In The Back For Protesting Outside London Mosque

«Το Γαλάζιο Πετράδι».το πρόβλημα της ΚΥΠΡΟΥ και το Ελληνοτουρκικό δεν λύνεται χωρίς στρατιωτική επέμβαση