“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Το σκηνικό του νέου ψυχρού πολέμου μεταφέρεται στην Βαλτική (Καλίνινγκράντ ή Königsberg)

Τα τελευταία χρόνια οι ΗΠΑ έχουν περιοριστεί σε δευτεραγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα, αφού τα σχέδιά τους ακυρώνονται και μάλιστα με ηχηρό τρόπο από τους ρώσους.

Στην περίπτωση της Συρίας, οι πληρωμένοι από τις ΗΠΑ τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου, δεν μπόρεσαν να δώσουν την αφορμή για στρατιωτική επέμβαση μέσω της «χημικής προβοκάτσιας» που πραγματοποίησαν, αφού στην περιοχή έφτασε το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», αναγκάζοντας τον ΟΗΕ να αποκαλύψει την αλήθεια, πως ως τότε κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό για να διευκολύνει την αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση.

Στην περίπτωση της Ουκρανίας, τα εκατομμύρια που διοχέτευσε ο Σόρος σε διάφορες ΜΚΟ δεν στάθηκαν ικανά να επιφέρουν ένα σοβαρό πλήγμα στην Ρωσία, η οποία ακόμα και εν μέσω καταιγιστικής αμερικανικής δράσεως κατάφερε να διατηρήσει υπό τον έλεγχό της το λιμάνι της Κριμαίας.

Τώρα το σκηνικό του νέου ψυχρού πολέμου μεταφέρεται και πάλι στην Ευρώπη, με μία ακόμα επιθετική ενέργεια των αμερικανών. Ως γνωστόν οι αμερικανοί έχουν εγκαταστήσει στις περιοχές της Βαλτικής μία αντιπυραυλική ομπρέλα και σχεδιάζουν να μετακινήσουν στρατεύματα στην περιοχή. Την ίδια ώρα πραγματοποιούν ασκήσεις επιθετικού πολέμου, δείχνοντας προς τον Πούτιν ότι σχεδιάζουν την κατάκτηση της Ρωσίας.

Μόνο πρόβλημα στα σχέδια των αμερικανών είναι η παρουσία του λιμένος του Καλίνινγκράντ που βρίσκεται πολύ κοντά στην βάση της αντιπυραυλικής ομπρέλας, φιλοξενεί δε τον στόλο της Βαλτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 


Επί αυτού του λιμένος, λοιπόν, ο Μάικλ Μακφόλ , πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία δήλωσε 
«αφού η Κριμαία επέστρεψε στην Ρωσία μπορεί τότε να επιστρέψει το Καλίνινγκραντ στην Γερμανία»
 και πρόσθεσε
 «Το Καλίνινγκράντ ή Königsberg ήταν μια γερμανική πόλη για αιώνες. Μήπως αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία έχει το δικαίωμα να προσαρτήσει το Καλίνινγκραντ τώρα;».
Τι ήταν αυτή η δήλωση του αμερικανού πρεσβευτή πέρα από προεόρτιο για μία ακόμα επιθετική ενέργεια των ΗΠΑ, προκειμένου να αποσπάσουν ένα κρίσιμο λιμάνι από την Ρωσία; Ίσως λόγω αφέλειας ο πρεσβευτής των ΗΠΑ αποκάλυψε το σχέδιο νωρίτερα, πριν ο Σόρος διοχετεύσει τα δισεκατομμύριά του στις εκεί ΜΚΟ. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως η Μόσχα πήρε το μήνυμα και στρατιωτική πηγή από τη Ρωσία ανέφερε «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ουάσιγκτον και οι δορυφόροι της θα πληρώσουν πολύ ακριβά οποιαδήποτε προσπάθεια «εξώσεως» της Ρωσίας από τον θύλακα αυτό . Στο πλαίσιο αυτών των φιλοδοξιών υπάρχει ανάγκη να εξετασθούν όλες οι δραστηριότητες του ΝΑΤΟ γύρω από την περιοχή του Καλίνινγκραντ».

Η Γερμανία αντέδρασε μάλλον αρνητικά στα αμερικανικά σχέδια, αφού ο γερμανός ΥΠΕΞ, Φρανκ-Βέλτερ Σταϊνμάγερ, δήλωσε ότι «Αυτό που δεν θα πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να οξύνουμε την κατάσταση με πολεμοχαρείς κινήσεις». Κοινώς, οι γερμανοί δεν αποδέχονται αυτές τις κινήσεις, βλέποντας από πίσω τους μια επεκτατικότητα που δεν θα βγει σε καλό.

Σε αυτή την κατεύθυνση ίσως έχουμε αμερικανικές... αποκαλύψεις για νέα σκάνδαλα γερμανικών εταιρειών, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην Γερμανία να αφήσει τις δεύτερες σκέψεις και να ενταχθεί στο γεωπολιτικό παίγνιο που αρχίζει και μυρίζει πόλεμο επικών διαστάσεων. 

Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε, αφού η Αμερική συγκαλύπτει τα σκάνδαλα των γερμανικών εταιρειών, για να εκβιάσει αργότερα. Ποιος ξέρει... Ίσως ανακαλύψουν και το σκάνδαλο της Siemens στην Ελλάδα.

Το σίγουρο είναι ότι το σκηνικό του νέου ψυχρού πολέμου μεταφέρεται και πάλι στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Βαλτική Θάλασσα. Ήδη ο Πούτιν συγκάλεσε συμβούλιο στην πόλη του Καλίνινγκραντ, οπότε οι εκεί ΜΚΟ δεν διαθέτουν και πολύ χρόνο για να δράσουν.

Κώστας Αλεξανδράκης

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments