Έχουν σχέδιο να μας δέσουν…οι Κομμουνιστές Ισλαμοφασίστες της κυβέρνησης...

Του Κώστα Στούπα

1) Έχουν σχέδιο να μας δέσουν...

Δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του το επικοινωνιακό επιτελείο του Πρωθυπουργού όταν πριν λίγες μέρες έστηνε τις εικόνες "σελφο-λατρείας" προς το πρόσωπό του στη Βουλή των εφήβων. Πάντως οι πολίτες που δεν τρώνε "σανό" και έχουν ιστορική μνήμη και πολιτική κρίση, ανατρίχιασαν.

Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα στηρίζουν την επιβολή τους κυρίως στο ψέμα, τη βία και το φόβο. Επειδή δεν είναι δημοφιλή, αισθάνονται την ανάγκη να εμφανίζουν συχνά εικόνες από στημένες σκηνές λατρείας του ηγέτη από ενθουσιασμένα πλήθη. Όσο μεγαλύτερη είναι η ανέχεια τόσο μεγαλύτερος επιδιώκεται να φαίνεται ο ενθουσιασμός.

Οι εικόνες του Χίτλερ, του Στάλιν και Κιμ Γιονγκ Ιλ στην Β. Κορέα είναι χαρακτηριστικές. Ο τελευταίος μάλιστα έχει ξεπεράσει τα όρια της γραφικότητας με τα πλήθη που σπαράζουν στο κλάμα μπροστά στις κάμερες όταν η οικογένεια του ηγέτη έχει πένθος ή όταν καλοθρεμμένες φιγούρες τιτιβίζουν χαρούμενες γύρω από τον ηγέτη σε φωτογραφικές σκηνές που χρειάστηκαν ώρες για να αποτυπωθούν όπως πρέπει από το φακό.

Η Ελλάδα όμως δεν έχει ολοκληρωτικό καθεστώς, ακόμη είναι δημοκρατία. Όμως όλο και περισσότερο πυκνώνουν οι ενδείξεις υιοθέτησης αυταρχικών μεθόδων εναγκαλισμού της εξουσίας και περιστολής των οικονομικών και δημοκρατικών ελευθεριών της μεταπολίτευσης.

Τα ψέματα...

Η κυβέρνηση από τη μια μας διαβεβαιώνει για πολλοστή φορά πως τα capital controls είναι θέμα χρόνου. Στην αρχή μας έλεγαν για το τέλος του 2015, μετά για το Μάρτη του 2016, μετά το Καλοκαίρι και τώρα για τα τέλη του έτους. Αυτά στα λόγια...

Στην πράξη, προχθές το Υπουργείο των Οικονομικών δημοσιοποίησε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια σκύλων που θα ανιχνεύουν μετρητά που φυγαδεύονται από τη χώρα.

Ήδη στη "Διαύγεια" έχει αναρτηθεί απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών (με αριθ. πρωτ. 4013259ΕΞ2016), που υπογράφει η γενική διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών με την οποία συγκροτείται επιτροπή "για ανίχνευση ρευστών διαθεσίμων".

Αν το Υπουργείο των Οικονομικών δημοσιοποιεί τώρα το ενδιαφέρον για την προμήθεια σκύλων "εφοριακών", θα χρειαστεί τουλάχιστον μερικούς μήνες για να ολοκληρώσει τη διαδικασία και να τους εκπαιδεύσει. Δηλαδή, δύσκολα η διαδικασία της ανίχνευσης μπορεί να τεθεί σε λειτουργία πριν το τέλος του χρόνου. Όπερ, ενώ δημοσίως μας λένε για το επικείμενο τέλος των capital controls στην πράξη εκτιμούν πως αυτό δεν φαίνεται στον ορίζοντα...

Επιπλέον, αν το Υπουργείο των Οικονομικών έχει μια δύναμη λαγωνικών που ανιχνεύουν μετρητά, θα περιορίσει τη χρήση στα τελωνεία;

Ποιος εγγυάται πως δεν θα ανοίγουν σπίτια "υπόπτων" και θα αναζητούν στοιχεία της απώλειας εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και τις τράπεζες τις οποίες έχουν καταντήσει άδεια κουφάρια και παραρτήματα της εφορίας;

Ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος σε ανύποπτο χρόνο, εν τη ρύμη του λόγου, είχε αναφέρει πως αν η κυβέρνηση κάνει ένα ντου στα σπίτια θα μαζέψει πάνω από 40 δισ. ευρώ.

Βλέπε: Αν οι αρχές μπούκαραν στα σπίτια θα συγκέντρωναν 40-50 δισ. από τα λεφτά των Ελλήνων.

Αν, όπως έλεγε και ο Μαρξ η οικονομία είναι η βάση και η πολιτική και κοινωνική ζωή το εποικοδόμημα, ο έλεγχος της ελεύθερης μετακίνησης και χρήσης των κεφαλαίων είναι το πρώτο βήμα για τους περιορισμούς στην ελεύθερη μετακίνηση προσώπων.

Ο έλεγχος της ελεύθερης χρήσης μετρητών με πρόφαση την πάταξη της φοροδιαφυγής, αποτελεί ένα πρώτο βήμα για τους περιορισμούς της ελεύθερης έκφρασης και αυτοδιάθεσης των προσώπων.

Η κυβέρνηση από τη μια πλευρά με τη βαριά φορολογία ουσιαστικά δημεύει περιουσίες και με την καθήλωση της ιδιωτικής οικονομίας προλεταριοποιεί την πλειοψηφία της κοινωνίας εξασφαλίζοντας μόνο τον κομματικό της στρατό και τους "πελάτες" των τελευταίων δεκαετιών που έχει οικειοποιηθεί.

Από την άλλη πλευρά αδρανοποιεί ή καταργεί τη μια μετά την άλλη τις ανεξάρτητες αρχές οι οποίες αποτελούν δικλείδες ασφαλείας στις σύγχρονες δημοκρατίες από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας και της δημόσιας διοίκησης.

Με το πρόσχημα της πάταξης της διαφθοράς παρεμβαίνει στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη και τη χρησιμοποιεί επιλεκτικά όπως τη συμφέρει στους πολιτικούς της ελιγμούς και αντιπαραθέσεις.

Χρησιμοποιεί το κράτος σαν λάφυρο και κάνει ό,τι έκαναν όλες οι κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες διορίζοντας ημετέρους και χρησιμοποιώντας σαν μόνο μέτρο αξιολόγησης την πίστη στην εξουσία.

Η κυβέρνηση με πρωτοβουλίες που κρίνονται αντισυνταγματικές παρακάμπτει το ΕΣΡ και προσπαθεί να έχει τον αποκλειστικό λόγο στο ποιος θα έχει τηλεοπτικό κανάλι στη χώρα.

Η κυβέρνηση βαδίζει σε επικίνδυνες ατραπούς και δεν είναι η μόνη στην Ευρώπη αν κοιτάξει κάποιος τι γίνεται π.χ. στην Ουγγαρία, την Πολωνία ή εκτός Ευρώπης στην Τουρκία και τη Ρωσία...

Γενικώς η επιδίωξη της άσκησης εξουσίας όπως και κάθε δραστηριότητα αφού έχει απολαβές έχει και κάποιο ρίσκο. Στις δημοκρατίες το ρίσκο είναι να σε στείλουν στο σπίτι σου ηττημένο. Η κατάλυση των δημοκρατικών κανόνων αυξάνει τις απολαβές της εξουσίας από τη μια, αλλά και το ρίσκο από την άλλη.

Οι τελευταίοι που καταστρατήγησαν τους δημοκρατικούς θεσμούς στη χώρα πέθαναν στη φυλακή και αυτό μόνο και μόνο γιατί η δημοκρατία εμφανίστηκε μεγαλόψυχη, ως οφείλει, με τη φράση: "Όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια...".

2) Τι σημαίνει κατάρρευση...

Γεια σας κε Στούπα,

Είχατε πει σε προηγούμενο άρθρο σας ότι να αναμένουμε πιθανότατα το φθινόπωρο τα "πολύ χειρότερα", στάση πληρωμών κτλ. Μπορείτε να διασαφηνίσετε λίγο περισσότερο αυτή την εικόνα;

Τί θα περιέχει κατά τη γνώμη σας, ας πούμε εικόνες Βενεζουέλας με λεηλασίες σούπερ μάρκετ κτλ; Κούρεμα καταθέσεων;

Μη-καταβολή μισθών δημοσίου και συντάξεων; Στρατιωτικό νόμο; Θα πάμε στη δραχμή; Επέρχεται κάποια μείζονα εθνική αναταραχή ιστορικών διαστάσεων;

Κι αυτά το φθινόπωρο;

Άγγελος Στασινός

Απάντηση: Το πλέον πιθανό είναι πως το Φθινόπωρο αναμένεται θερμό, καθώς θα έχουν λάβει χώρα οι συνέπειες της φορολαίλαπας και επανακύλησης της οικονομίας σε ύφεση στο α' εξάμηνο. Επίσης, θα υπάρχει η προεξόφληση της αρνητικής προσδοκίας της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

Ήδη, είναι εμφανή τα συμπτώματα της μείωσης της φοροδοτικής ικανότητας σταδιακά τα τελευταία χρόνια. Κάποια στιγμή η αδυναμία αυτή θα γενικευτεί.

Το περιβάλλον του Φθινοπώρου ευνοεί την πιθανότητα μιας γενίκευσης της στάσης πληρωμών προς το κράτος. Στο βαθμό που δεν προκύψει ανάπτυξη αυτά αν δεν συμβούν το Φθινόπωρο θα συμβούν λίγο αργότερα.

Αν δεν προκύψει ανάπτυξη η οποία θα αντιστρέψει την αύξηση των "κόκκινων" δανείων πάμε με μαθηματική ακρίβεια στο "κούρεμα" καταθέσεων.

Η κυβέρνηση ελπίζει στην επιστροφή στην ανάπτυξη μέσω ΕΣΠΑ και αναπτυξιακών νόμων χωρίς χρήματα. Χωρίς προσέλκυση επενδύσεων δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη. Με αυτήν την κυβέρνηση αποκλείεται να υπάρξει οποιοδήποτε είδος ανάπτυξης ή επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες.

Η Ελλάδα δεν έχει ζήσει σκηνές στα σούπερ μάρκετ όπως στη Βενεζουέλα, γιατί έχει την οικονομική στήριξη της Ε.Ε. και οι Έλληνες και οι επιχειρήσεις έχουν στα στρώματα ή το εξωτερικό περί τα 100 δισ. ευρώ. Αν συνεχιστεί επί μακρόν αυτή η κατάσταση και διαταραχθούν οι σχέσεις με την Ευρώπη το θεωρώ πιθανό.

Η επικράτηση του χάους μοιραία οδηγεί σε αυταρχικές διακυβερνήσεις στις οποίες στον τόπο μας δεν ευδοκιμεί η αριστερά. Η αριστερά συνήθως προκαλεί το χάος. Αν μια χώρα βρεθεί αδύναμη χωρίς συμμάχους είναι εύκολο να υποστεί εθνικές απώλειες.

Τα τελευταία όμως μάλλον δεν αφορούν το προσεχές Φθινόπωρο.

kostas.stoupas@capital.gr

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΓ. του ΝΑΤΟ ο Παιδόφιλος-«Δεν μας ενδιαφέρουν τα ελληνοτουρκικά – Δεν είναι δικό μας θέμα»

THE PENTAGON BIO-WEAPONS.....its biological programs.

BIOWEAPONS IN GEORGIA AND UKRAINE...364 Ukrainians died from Swine Flu-1 gm of the toxin can kill as many as 1 million people

Η πρόξενος Σμύρνης Αργυρώ Παπούλια: από το Διπλωματικό Γραφείο του υπ.Εξ. Νίκου Κοτζιά στους χορούς και πανηγύρια

Η «Φάρμα» δεν πρέπει να ξυπνήσει.

Ένθετο: ΗΠΑ-Καμμένος, Τσίπρας-Ερντογάν!...