“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΙΝΗ

Έφθασε στα χέρια μας μια καταγγελία υπαλλήλου της ΔΕΗ που αναφέρει ότι, οι Τσίπρας - Καμμένος σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και το Δήμαρχο Καμίνη, χρησιμοποιώντας σχέδιο του περασμένου αιώνα, όταν δεν υπήρχαν κατοικίες στην περιοχή του Ρουφ, εγκαθιστούν – παρανόμως - μέσα στον χώρο της ΔΕΗ, εκεί όπου εργάζονται δεκάδες υπάλληλοι, τον χώρο μεταφόρτωσης των σκουπιδιών!!
Μέσα σε αυτό τον χώρο που βλέπετε δεξιά διαμορφώνεται ο χώρος μεταφόρτωσης των σκουπιδιών του δήμου Αθήνας.

Όλη η βρωμιά, η μπόχα και η μόλυνση που θα προέρχεται από την καθημερινή συμπίεση των σκουπιδιών, θα περνά στα πνευμόνια των υπαλλήλων της ΔΕΗ. Όταν η εκλυόμενη βρωμιά σε υγρή μορφή θα περνά μέσα στο έδαφος, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Πρέπει να σημειωθεί ότι στο υπέδαφος υπάρχει σημαντικός υδροφόρος ορίζοντας. Όταν, από τα τέλη του προηγούμενου αιώνα μέχρι και τις αρχές του 21ου, ο Δήμος Αθηναίων σχεδίαζε να δημιουργήσει σταθμό μεταφόρτωσης για τα σκουπίδια του Δήμου της Αθήνας στον Ελαιώνα και συγκεκριμένα στον χώρο της ΔΕΗ και στον τομέα κατασκευών στο Ρουφ.

Τότε, όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι, με τη Δ.Σ.Σ.Μ. (Διεύθυνση Συντήρησης Συνεργείων Μεταφοράς) και τη διεύθυνση Κατασκευών Μεταφοράς, ξεσηκώθηκαν για να μη δημιουργηθεί αυτός ο σταθμός μεταφόρτωσης σκουπιδιών. Πίστευαν ότι με αυτή τη διαμαρτυρία, θα αποτρεπόταν το σχέδιο του Δήμου της Αθήνας. Ωστόσο, μετά από 16 χρόνια, μπήκαν στο χώρο δύο απορριμματοφόρα και μία πρέσα αυτοκινούμενη η οποία θα δέχεται τα σκουπίδια από τα απορριμματοφόρα όλης της Αθήνας και θα τα συμπιέζει, ώστε να μικραίνει ο όγκος τους.

η φορητή πρέσα του Σ.Μ.Α.

Ενέργειες που έκανε ο εργαζόμενος…

Ο καταγγέλλων εργαζόμενος της ΔΕΗ γι΄ αυτήν την υλοποίηση του παράνομου έργου από την πλευρά του Δήμου Αθηναίων και της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου μας είπε:

“Από τις 16 Μαρτίου 2016 ενημερώθηκα ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει πουληθεί στο Δήμο της Αθήνας. Επομένως, δεν ανήκει το οικόπεδο στον ΑΔΜΗΕ. Βέβαια, δεν έχω δει κανένα τίτλο ιδιοκτησίας. Μόνο από τα λεγόμενα των προϊσταμένων, που δεν έχω λόγο να μην τα πιστέψω. Έμαθα από έναν γνωστό ο οποίος θα δουλέψει με τους οικοδόμους που θα φτιάξουν το έργο, ότι η πολεοδομία δεν τους έχει δώσει άδεια να ξεκινήσουν αυτό το έργο. Πήγα στην πολεοδομία του Αιγάλεω και πληροφορήθηκα ότι κατέθεσαν χάρτες του οικοπέδου πριν λίγες μέρες, για να βγάλουν άδεια στις 8 Ιουλίου 2016. 


Εν τω μεταξύ στα σχέδια που κατέθεσαν φαινόταν ένα άδειο οικόπεδο χωρίς κανένα κτίσμα. Δόλια λοιπόν, κατέθεσαν παμπάλαιο σχέδιο που δεν φαίνονται τα κτίσματα, επομένως και δεν υπάρχουν εργαζόμενοι. Την άδεια εν τω μεταξύ που θα βγάλουν, την ήθελαν για ασφαλτόστρωση και όχι για Σ.Μ.Α (Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων). Αμέσως μετά, έκανα αίτηση για μη έκδοση άδειας προς το Δήμο Αθηναίων, γιατί ο Δήμος θέλει να δημιουργήσει Σ.Μ.Α και όχι ασφαλτόστρωση και μάλιστα σε απόσταση 20 μέτρων από τους εργαζόμενους. Έτσι, τίθεται θέμα υγιεινής των εργαζομένων. Πήρα και αριθμό πρωτοκόλλου και ο φάκελος θα πάει στον ίδιο αρμόδιο που έχει και το φάκελο του Δήμου Αθηναίων.



Όπως φαίνεται στο δημόσιο έγγραφο, οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο, όταν λείπουν όλοι από την Αθήνα!!

Ο επόμενος στόχος μου ήταν να γνωστοποιήσω στις παρακείμενες εταιρείες, επιχειρήσεις, όμορους Δήμους και κατοίκους, την πρόθεση του Δήμου Αθηναίων να δημιουργήσει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α), ώστε να τους έχουμε και αυτούς μαζί μας.

Γι΄ αυτό ενημερώθηκαν οι παρακάτω εταιρείες:

Μπισκότα Παπαδοπούλου, Κέντρο Μεταγωγών, Ο.ΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), ΗΛΠΑΠ, Σύλλογος Αγίας Άννας (Εργατικές Πολυκατοικίες) και Δήμος Νίκαιας – Ρέντη.

Εύλογα ερωτήματα…

Που θα έθεταν πολλοί …αφελείς πολίτες. Τα “ζουμιά” που θα τρέχουν από την συμπίεση, θα τα απορροφά το χώμα;

Θα δημιουργηθούν αποχετεύσεις κάτω από τη πρέσα;

Δεν λαμβάνουν υπόψη τους τον υδροφόρο ορίζοντα;

Τις αναθυμιάσεις, τις μυρωδιές, ποιος θα τις αναπνέει; Η περιοχή είναι γεμάτη εργαζόμενους, πώς θα αντέξουν όλοι αυτοί;

Συναινεί στο οικολογικό έγκλημα της περιοχής και ο Δήμος Αιγάλεω;

Ο καταγγέλλων μας ενημέρωσε επίσης ότι, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αιγάλεω κ. Νικόλαος Νικητάκης τον ενημέρωσε πως θα τηρηθούν όλοι οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Και στην ερώτηση εάν γνώριζε ότι ο Δήμος της Αθήνας θα μετέφερε τα σκουπίδια του εντός των ορίων με τον Δήμο του Αιγάλεω, του απάντησε “ναι το γνωρίζω, σε σύμπραξη με το δικό μας Δήμο, κάνει ο Δήμος Αθηναίων αυτό το έργο”.

Θα περιμένουμε την αντίδραση του Δημάρχου Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα (πρώην υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ), όπως και του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, αλλά και της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

http://www.apostoloupanos.gr/index.php/articles/1019-2016-08-08-10-17-43
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments