“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών θα επηρεάσει την Ελλάδα: Ο ρόλος του Ομπάμα

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 

Οι αμερικανικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου μπορεί να οδηγήσουν σε ανατροπή της «παγκόσμιας τάξης» σε σημείο και βαθμό που δεν δύναται να διανοηθεί κανένας αναλυτής των πολιτικών πραγμάτων της υπερδύναμης. 

Οι αλλαγές, εφόσον συντελεστούν, θα επηρεάσουν σαφέστατα την Ευρώπη, η οποία, παρά την τεράστια πρόοδο που σημείωσε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, συνεχίζει να καθοδηγείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε πολιτικό επίπεδο και να παραμένει δεμένη στο αμερικανικό άρμα, εκτελώντας τις εντολές της Ουάσιγκτον. 

Ενα ισχυρό παράδειγμα είναι η ευρωπαϊκή στάση έναντι της Ρωσίας. Εάν δεν υπήρχε η τόσο δυνατή εξάρτηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, και εάν η Ευρώπη ενδιαφερόταν μόνο για το συμφέρον των λαών της, ως όφειλε, δεν θα είχε συμφωνήσει ποτέ στα μέτρα εναντίον της Μόσχας. 

Χώρες όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, αλλά και η μεγάλη Γερμανία, έχουν πληγεί από τα μέτρα αυτά και εάν οι ηγέτες τους αντιμετώπιζαν όλες τις καταστάσεις με καθαρά συμφεροντολογικά κριτήρια, θα έπρεπε να λάβουν τις αντίθετες -από τις ΗΠΑ- αποφάσεις. 

Το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών θα επηρεάσει σαφέστατα την Ελλάδα και εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν βιαστεί θα βρεθεί προ της δυσάρεστης θέσης να απωλέσει το παιχνίδι της ελάφρυνσης του χρέους με αποτέλεσμα να ανατραπεί κάθε προσπάθεια για ανόρθωση της οικονομίας. 

Ως γνωστόν, οι Αμερικανοί και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιστεύουν ότι χωρίς γενναία ελάφρυνση του χρέους, η χώρα μας και ο λαός της δεν έχουν καμία τύχη. Αλλωστε, τα μαθηματικά είναι πολύ απλά… 

«Σας περιμένει το Νόμπελ Ειρήνης» 

Στους τελευταίους μήνες της προεδρικής του θητείας ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, από κοινού με τον αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν, έχουν μισογεμάτο το πιάτο των θεμάτων, που επιδιώκουν να τα επιλύσουν μέχρι τον Ιανουάριο. 

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι ένα εξ αυτών των ζητημάτων. Επίσης, αναλώνουν τις δυνάμεις τους -ειδικά ο κ. Μπάιντεν- για να «κλείσει» το πρόβλημα της Κύπρου. 

Μάλιστα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος φέρεται να είπε στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη Ακιντζί ότι θα τους περιμένει το Νόμπελ Ειρήνης… Αστεία πράγματα

Να υποθηκευτεί το μέλλον ενός λαού για να κερδίσουν το Νόμπελ ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί… Η λύση του Κυπριακού μπορεί, βεβαίως, να περιμένει, αλλά η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα για επτά χρόνια, πρέπει επειγόντως να τερματιστεί. Φαίνεται περίεργη στους μη γνωρίζοντες τον τρόπο σκέψης των Αμερικανών γραφειοκρατών, η επιμονή αυτής της αμερικανικής κυβέρνησης -για μερικούς είναι ψύχωση- αναφορικά με το ελληνικό χρέος. 

Τα πράγματα είναι πολύ απλά και δεν έχουν καμία σχέση με τις φαντασιώσεις αυτών που σε κάθε αμερικανική κίνηση βάζουν ουρά τη συνωμοσία. Από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος Ομπάμα και το οικονομικό του επιτελείο πίστευαν πως η ελληνική κρίση θα μπορούσε να επηρεάσει δραματικά την Αμερική. Μπορεί κανείς να συναντήσει στην Ουάσιγκτον σοβαρούς ανθρώπους οι οποίοι θα ισχυριστούν ότι στην οκταετία του κ. Ομπάμα η αμερικανική οικονομία δεν «πέταξε» λόγω της Ελλάδας. Σίγουρα γνωρίζουν καλύτερα από εμάς. 

Προσωπικά άκουσα σημαντικό Αμερικανό αξιωματούχο να υποστηρίζει ότι τον πρώτο χρόνο της κρίσης θα μπορούσε να «βήξει» η Ελλάδα και να πιάσει ένα (μικρό) κρυολόγημα η Αμερική. Ο σημερινός πρόεδρος θα συνεχίσει μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας του την προσπάθεια για την ελληνική οικονομία. 

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο. Η απάντηση είναι πολύ απλή: Τίποτα… Οποιος και εάν εκλεγεί, θα αφιερωθεί και θα αφοσιωθεί σε προβλήματα που θεωρεί άμεσα και επείγοντα για την Αμερική. 

Σε διεθνές επίπεδο θα κυνηγήσουν τους τζιχαντιστές και δεν θα αποτελέσει έκπληξη μια χερσαία αμερικανική επιχείρηση, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να επιστρέψουν ξανά στους πολέμους. Στο εσωτερικό τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δυστυχώς θα φαντάζει πολύ μικρό…

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments