“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Άνθρωπος της "επτακέφαλης" Τριμερούς Επιτροπής, νέος Γ. Γραμματέας του Ο.Η.Ε. Αντόνιο Γκουτέρες

ΟΗΕ: Ο Αντόνιο Γκουτέρες "πρώην πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς" αναμένεται ότι θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας

Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Γκουτέρες αναμένεται να είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, αφού κανένα από τα πέντε κράτη-μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα οποία διαθέτουν το δικαίωμα να ασκήσουν βέτο, δεν αντιτάχθηκε στην υποψηφιότητά του στην έκτη μυστική ψηφοφορία, η οποία διεξήχθη σήμερα, δήλωσαν διπλωμάτες.



Το 15μελές συμβούλιο διεξάγει μυστικές ψηφοφορίες για καθεμιά από τις 10 υποψηφιότητες, με τις επιλογές να είναι η "ενθάρρυνση", η "αποθάρρυνση" και η μη έκφραση γνώμης. Ο Γκουτέρες έλαβε 13 θετικές ψήφους, ενώ δύο κράτη μέλη του ΣΑ δεν εξέφεραν γνώμη.

"Σήμερα, μετά την έκτη άτυπη ψηφοφορία, έχουμε ένα σαφές φαβορί και το όνομά του είναι Αντόνιο Γκουτέρες", δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν, περιστοιχισμένος από τους 14 συναδέλφους του.

"Αποφασίσαμε να κάνουμε μια επίσημη ψηφοφορία αύριο το πρωί στις 10:00 και ελπίζουμε ότι μπορεί να γίνει διά βοής", πρόσθεσε ο Τσούρκιν, ο οποίος προεδρεύει του Συμβουλίου Ασφαλείας τον Οκτώβριο. "Ευχόμαστε καλή τύχη στον κ. Γκουτέρες κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ως γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την επόμενη πενταετία", κατέληξε ο Τσούρκιν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θεωρεί δεδομένη την εκλογή του.

Προκειμένου να προταθεί επίσημα στην Γενική Συνέλευση των 193 μελών για να εκλεγεί ΓΓ του ΟΗΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας θα χρειαστεί ακόμη να υιοθετήσει μια απόφαση σε συνεδρίασή του κεκλεισμένων των θυρών. Για να εγκριθεί η απόφαση αυτή, χρειάζονται τουλάχιστον εννέα θετικές ψήφοι και να μην ασκηθεί βέτο.

Ο 67χρονος Guterres, μηχανικός το επάγγελμα, πρωτοεξελέγη βουλευτής στην Πορτογαλία το 1976, μετά την "Επανάσταση των Γαρυφάλλων” και το 1992 αναδείχθηκε ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Υπήρξε πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 1995 έως το 2002 (και για ένα διάστημα και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς), ενώ από το 2005 ώς τον Δεκέμβριο του 2015, οπότε τον διαδέχθηκε ο Ιταλός Filippo Grandi, ήταν ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, και με αυτή την ιδιότητα έχει επισκεφθεί και την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την άτυπη παράδοση του ΟΗΕ ο νέος Γενικός Γραμματέας αναμενόταν να προέρχεται από την Ευρώπη. Ωστόσο, οι έντονες ζυμώσεις προκειμένου να καταλάβει τη θέση γυναίκα, για πρώτη φορά στα χρονικά, δεν ευοδώθηκαν, καθώς η υποψηφιότητα της Βουλγάρας γενικής διευθύντριας της UNESCO Irina Bokova, συνάντησε αντιστάσεις στη Δύση. 


Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας τροποποίησε την πρόταση της χώρας του, ενώ η διαδικασία επιλογής νέου Γ.Γ. είχε ήδη ξεκινήσει, αντικαθιστώντας την υποψηφιότητα της Bokova με αυτήν της αντιπροέδρου της Κομισιόν Kristallina Gerogieva.
Πηγή

Eύσημα στην Ελλάδα «για την ανθρωπιστική της στάση» όσον αφορά την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών απένειμε ο ύπατος αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Λαθρομετανάστες-πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες, μιλώντας χθες σε συνέντευξη Τύπου με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Ελλάδα. Λίγο νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον επίτροπο Μετανάστευσης και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/



Trilateral Commission (Τριμερής Επιτροπή)


Μη κυβερνητική οργάνωση, με στόχο τη συνεργασία και την αλληλοκατανόηση μεταξύ Βορείου Αμερικής, Ευρώπης και των χωρών της Άπω Ανατολής και του Ειρηνικού. Όσοι ρέπουν προς τη συνωμοσιολογία τη θεωρούν ως έναν από τους βασικούς πυλώνες της παγκόσμιας διακυβέρνησης, μαζί με την πιο προβεβλημένη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ.

Η Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Commission) ιδρύθηκε την 1η Ιουλίου 1973 από τον τραπεζίτη και φιλάνθρωπο Ντέιβιντ Ροκφέλερ (γεν. 1915), της γνωστής μεγαλοεπιχειρηματικής οικογενείας των ΗΠΑ, με μέλη σημαίνουσες προσωπικότητες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Δυτική Ευρώπη και την Ιαπωνία αρχικά, με στόχο «την υιοθέτηση στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δημοκρατικών και βιομηχανοποιημένων περιοχών του πλανήτη, που έχουν ηγετικό ρόλο και ευθύνες στο διεθνές σύστημα», όπως αναφέρεται στην ιδρυτική διακύρηξή της. Αργότερα η Τριμερής διευρύνθηκε και σήμερα περιλαμβάνει στους κόλπους της μέλη από το Μεξικό, ολόκληρη τη δημοκρατική Ευρώπη και τις περισσότερες από τις χώρες της Άπω Ανατολής και του Ειρηνικού.

Την οργάνωση της Τριμερούς ανέλαβε ο Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι, καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, σύμβουλος της οικογένειας Ροκφέλερ και σημαντική προσωπικότητα του αμερικανικού κατεστημένου. Ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης υπήρξαν, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Χένρι Κίσινγκερ και οι οικονομολόγοι Άλαν Γκρίνσπαν και Πολ Βόλκερ, οι οποίοι έχουν διατελέσει πρόεδροι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED). Τα μέλη της οργάνωσης προέρχονται από πολιτική, επιχειρηματική και ακαδημαϊκή ελίτ των χωρών τους και δεν πρέπει να κατέχουν δημόσιο αξίωμα.

Η Τριμερής Επιτροπή χωρίζεται σε τρία τμήματα, με γεωγραφικά κριτήρια:

Το Βορειοαμερικανικό με 120 μέλη (87 Αμερικανοί, 20 Καναδοί και 13 Μεξικανοί).
Το Ευρωπαϊκό με 170 μέλη από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου. Πρόεδρος του ευρωπαϊκού τμήματος είναι ο οικονομολόγος Μάριο Μόντι, πρωθυπουργός της Ιταλίας μετά την παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Το Ασιατικό με 117 μέλη (75 Ιάπωνες, 11 Νοτιοκορεάτες, 7 Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί κλπ)
Σύμφωνα με τον κατάλογο των μελών της οργάνωσης που είναι αναρτημένος στον ιστότοπο της Τριμερούς Επιτροπής (www.trilateral.org) και είναι ενημερωμένος έως τον Οκτώβριο του 2011, η Κύπρος εκπροσωπείται από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γιώργο Βασιλείου και η Ελλάδα από τους:
Λουκά Παπαδήμο, τραπεζίτη, πανεπιστημιακό και νυν πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Παναγή Βουρλούμη, στέλεχος επιχειρήσεων, τέως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ.
Οδυσσέα Κυριακόπουλο, επιχειρηματία, τέως πρόεδρο του ΣΕΒ.
Αλέξη Παπαχελά, δημοσιογράφο, διευθυντή της εφημερίδας Καθημερινή.
Οι συχνές αναφορές σε κείμενα της οργάνωσης για την παγκοσμιοποίηση και τη διεθνή συνεργασία, αλλά και το ιδιωτικό του χαρακτήρα της, την έχουν θέσει στο στόχαστρο διαπρεπών πολικών, στοχαστών και θεωρητικών της συνωμοσιολογίας.

Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής και προεδρικός υποψήφιος στις αμερικανικές εκλογές του 1964, Μπάρι Γκολντγουότερ (1909-1998) στο βιβλίο του “Whith No Apologies”: The Outspoken Political Memoirs of America's Conservative Conscience (1979) σημειώνει για την Τριμερή: 

«...Είναι μία επιδέξια και καλά οργανωμένη προσπάθεια να αποκτηθεί και να παγιωθεί ο έλεγχος στα τέσσερα κέντρα εξουσίας: πολιτικό, νομισματικό, πνευματικό και εκκλησιαστικό... για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας οικονομικής δύναμης ανώτερης από τις πολιτικές κυβερνήσεις των κρατών - εθνών». 
Από τα αριστερά, ο εβραϊκής καταγωγής γλωσσολόγος και διανοητής Νόαμ Τσόμσκι επικρίνει μία αναφορά της οργάνωσης που τιτλοφορείται Η κρίση της Δημοκρατίας, η οποία κάνει λόγο για «υπερβολές της δημοκρατίας» τη δεκαετία του 1960 και σημειώνει ότι «η Τριμερής υπερασπίζεται την ιδεολογία της φιλελεύθερης καπιταλιστικής ελίτ».

Από την πλευρά τους, διακεκριμένοι αμερικανοί θεωρητικοί της συνωμοσιολογίας συντάσσονται με τον Γκολντγουότερ, υποστηρίζοντας ότι η Τριμερής συνωμοτεί για την επιβολή μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης. 

Το 2007 ο Λιουκ Ρουντκόφκσι προκάλεσε αίσθηση, όταν διέκοψε ομιλία του Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι και κατηγόρησε την Τριμερή ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Την άποψή του ασπάζονται, μεταξύ άλλων, η ακροδεξιά οργάνωση John Birch Society και ο αμερικανός παλαιοσυντηρητικός Άλεξ Τζόουνς.

https://www.sansimera.gr/articles/482

Comments