Για τον Κλαούζεβιτς ο στρατιωτικός αντικειμενικός σκοπός του πολέμου είναι ο αφοπλισμός του εχθρού και για να επιτευχθεί αυτός χρειάζεται συμπλοκή πράγμα το οποίο συνεπάγεται αιματοχυσία.

Είναι ευσεβής πόθος για «καλόκαρδους ανθρώπους» όπως αναφέρει να πιστεύει κάποιος ότι «μπορεί να νικήσει χωρίς πολύ αιματοχυσία».

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Επιχειρηματική στρογγυλή Τράπεζα των ΗΠΑ

Η Επιχειρηματική στρογγυλή τράπεζα Ηνωμένων Πολιτειών (US Business Roundtable- BRT) είναι συντονιστικό όργανο των κορυφαίων αμερικανικών πολυεθνικών από ολόκληρο το φάσμα της οικονομίας, που....
απασχολούν τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια εργαζόμενους μόνον στις ΗΠΑ.

Ιδρύθηκε το 1972 από την συγχώνευση τριών επιχειρηματικών οργανισμών που προϋπήρχαν, με βασικό στόχο να «ασκήσει ενεργό και αποτελεσματικό ρόλο στην διαμόρφωση της δημόσιας πολιτικής».

Κανείς Αμερικανός Πρόεδρος δεν τολμά να κλείσει τα αυτιά του στις προτάσεις τους.

Η συμμετοχή στην BRT γίνεται αυστηρά σε επίπεδο των επικεφαλής (προέδρων, διευθυνόντων συμβούλων) των πολυεθνικών εταιριών.

Η προσθήκη νέων μελών γίνεται μόνον μετά από πρόσκληση των υπαρχόντων μελών, ώστε να διατηρείται ο κλειστός και ελεγχόμενος χαρακτήρας της.

Μια σειρά ομάδων εργασίας εξασφαλίζουν ότι η BRT παρεμβαίνει σε πληθώρα θεμάτων, ώστε να οδηγεί τις καταστάσεις εκεί που θέλει και να αποφεύγει ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ και κρατικές ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ επιζήμιες για τα μέλη της!....

Οι 25 μεγαλύτερες πολυεθνικές της BRT ΈΧΟΥΝ ΣΥΣΤΉΣΕΙ ΤΗΝ «Επιτροπή Καθοδήγησης της Ουάσιγκτον», η οποία παρακολουθεί από κοντά τις πολιτικές και ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ και φροντίζει για την άμεση δράση και αντίδραση της (US Business Roundtable- BRT)!......


Αθανάσιος Στριγάς


http://dia-kosmos.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!