Για τον Κλαούζεβιτς ο στρατιωτικός αντικειμενικός σκοπός του πολέμου είναι ο αφοπλισμός του εχθρού και για να επιτευχθεί αυτός χρειάζεται συμπλοκή πράγμα το οποίο συνεπάγεται αιματοχυσία.

Είναι ευσεβής πόθος για «καλόκαρδους ανθρώπους» όπως αναφέρει να πιστεύει κάποιος ότι «μπορεί να νικήσει χωρίς πολύ αιματοχυσία».

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Oμπάμα: "Βέτο" στην εξαγορά γερμανικής εταιρείας από κινεζική

Ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama είναι έτοιμος να μπλοκάρει την εξαγορά της Aixtron SE από κινεζική εταιρεία για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να επικαλεστεί και να υποστηρίξει τη συμβουλή της Επιτροπής για Θέματα Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ (Committee on Foreign Investment in the U.S.- CFIUS), πως η πώληση της βιομηχανίας... κατασκευής ημιαγωγών στην Grand Chip Investment GmbH θα πρέπει να σταματήσει. Η αξία των μετοχών της Aixtron επέδειξε πτώση κατά 7,5%.

Το βέτο του προέδρου στο deal αξίας 670 εκατ. ευρώ θα εκτροχιάσει την προσπάθεια της Κίνας να εξαγοράσει τη "Δυτική" τεχνολογία, κάτι το οποίο έχει ούτως ή άλλως προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και ανησυχίες, αφού οι συνολικές συμφωνίες έχουν φτάσει 11,3 δισ. ευρώ μόνο στη Γερμανία, το 2016.

Η τεχνολογία της Aixtron μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή διόδων εκπομπής φωτός, λέιζερ και ηλιακών πάνελ, ενώ έχει και αρκετές εφαρμογές σε στρατιωτικά και δορυφορικά συστήματα. Μία εκ των πελατών της Aixtron είναι και η Νorthrop Grumman Corp, η οποία αποτελεί και μία από τους κύριους προμηθευτές πολεμικού υλικού στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο Obama έχει προχωρήσει σε τέτοια κίνηση, για τέτοιους λόγους. Η πρώτη ήταν το 2012 όταν έθεσε βέτο στην κατασκευή φάρμας αιολικής ενέργειας κοντά σε βάση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού από την κινεζική Ralls Corp., στο Όρεγκον.

Πηγή


http://dia-kosmos.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!