Agente secreto: Μυστικές Υπηρεσίες, Ψυχάρης, "Ιος" και Μουλόπουλος το 1968

Η ΔΟΛια διαπλοκή πάει σύριζα με την Κουκούλα

του Σπύρου Χατζάρα

Το Πάσχα του 1968 , ο Βασιλάκης , ο σεμνός αντιστασιακός ήρωας, πήρε μέρος στην «Μαύρη Κρουαζιέρα» της Χούντας σαν «agente secreto», φορώντας την «Κουκούλα», «κάποιας μανδάμ Αντίστασις». ....Μετά , το 69, ήταν, (λέει), στην (επαναστατική) Lotta Continua και με κάποια βεβαίωση του «επαναστατικού εντύπου» της οργάνωσης, (που ποτέ δεν ελέγχθηκε η γνησιότητα του), γράφτηκε στην ΕΣΗΕΑ, με συστατική επιστολή Ψυχάρη, και με φωτοτυπία κάποιου τίτλου σπουδών, όταν γύρισε στην Ελλάδα. (Μετά τη "χούντα").

Μια φορά , στον καιρό της "Χούντας" , λοιπόν, ο Βασιλάκης ο κοντός, είχε αποστολή, «να παρακολουθεί την δράση του ΕΣΕΣΙ», της φιλοχουντικής, ένωσης φοιτητών Ιταλίας.

Το εξομολογήθηκε ο ίδιος στην Ιό του Κίτσου, μια μέρα μετά την «Μαύρη Επέτειο» της "Εθνοσωτηρίου".22 Απριλίου 2007. Αφού, το είπε ο Βασιλάκης, έτσι ήταν. Ο λόγος του «συμβόλαιο».Και ο Ιός του Κίτσου τον πίστεψε και το έγραψε. Είχε αποστολή!

Ποιος του την ανέθεσε; Σε ποιον έδινε αναφορά; Ποιος ήταν ο σύνδεσμος του; Λεπτομέρειες!

Ήταν, «μέλος αντιστασιακής οργάνωσης»! Ποιας οργάνωσης ; Δεν ήταν δα και τόσες πολλές το 1968 . Μπας και ήταν ΠΑΜ; Μπας και ήταν ΠΑΚ; Μπας και ήταν Κολλιγιανικός; Μπας και ήταν Παρτσαλιδικός; Μπας και ήταν ΕΔΗΝ; Ρε μπας και ήταν; Μπασκήταν; Ποιος ξέρει;

Περνούν τα χρόνια και ο σεμνός αντιστασιακός ήρωας, με την μεγάλη καρδιά, (παρά το ελλείπον ανάστημα), που κρατούσε το στόμα του κλειστό για σαράντα χρόνια, δεν θέλησε να δώσει στον «ταξικό εχθρό», λεπτομέρειες για την αντίσταση.

Άλλωστε ο αγώνας του κατά της δεξιάς συνεχίζεται. (Ήρθε πάλι η ΕΔΑ τριάλα-ρια-όλα-λα, καθάρισε τα δέντρα, τριάλα-όλα-λα).

Επειδή λοιπόν, « είχε αποστολή», πήγε στο ΕΣΕΣΙ, πήγαινε στις συγκεντρώσεις του, και έκανε παρέα με τα μέλη του. Για την Αντίστασις!

Οι άλλοι, που δεν ήξεραν ότι «είχε αποστολή», καθότι «περιφρουρημένος», τον είχαν παρεξηγήσει. Τον έλεγαν δεξιό.

Κάποιοι μάλιστα τον είχαν για δικό τους. Τραγωδία.

Κάτι σαν τον Βαρτάνη στον «Άγνωστο Πόλεμο».

Πέρασε όμως πολλά ο Βασιλάκης ο πράκτωρ. Η διπλή ζωή ήταν αφόρητη. Αυτός μπορεί να είχε διαβατήριο. Οι «άλλοι σύντροφοι» δεν είχαν. Οι «άλλοι σύντροφοι» κρατιόντουσαν μακριά από τον ΕΣΕΣΙ.

Και ο Βασιλάκης στις ατέλειωτες ώρες της μοναξιάς, μελετούσε «Μαρξ, Ενγκελς, Λούξεμπουργκ, Λένιν, Τρότσκι, Γκράμσι, Μάο, Μαλατέστα, Κάουτσκι, Τσε, Αλτουσέρ, Μαρκούζε, Αρεντ, Νέγκρι, Πουλατζά, Ζίζεκ και άλλους».

Τα έχει αυτά το «αντιστασιακό πρακτοριλίκι» . 

Το Πάσχα του 1968 λοιπόν, ένα χρόνο μετά το πραξικόπημα, το προξενείο της Ρώμης, οργάνωσε μια εκδρομή με τα μέλη του ΕΣΕΣΙ στην οποία πήραν μέρος 52 Ιταλοί (νεοφασίστες) και 59 Έλληνες φοιτητές, οι περισσότεροι από τον ΕΣΕΣΙ, για να τιμήσουν με την παρουσία τους την πρώτη επέτειο του πραξικοπήματος. Ανάμεσα στους 59 και ο agente secreto , (της Αντίστασης), ο Βασιλάκης .

Ελλάς- Ελλήνων- Χριστιανών (και καθολικών!!).

Η «εκδρομή» παρουσιάστηκε ως εορταστική προσφορά του καθεστώτος προς τους φοιτητές της Ιταλίας. «Μ' αυτό τον τρόπο ταξίδεψαν στην Ελλάδα οι 59 Έλληνες φοιτητές, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν είχαν σχέση με την ομάδα των Ιταλών νεοφασiστών», όπως σχολίασε το «αριστερό μικρόβιο» της Κυριακής .

Μην ρωτάτε πώς το γνώριζε; Του το εκμυστηρεύτηκε ο «άνθρωπος της αντίστασης».

Γιατί άραγε έδωσαν «συγχωροχάρτι» στην «πλειοψηφία» των 58; (ο 59ος ήταν ο άνθρωπος της Αντίστασης);

«Όλοι έφτασαν γύρω στις 12 της ίδιας μέρας στο υπουργείο Εξωτερικών, στην Αθήνα, όπου τους έβγαλε λόγο κάποιος άνθρωπος του καθεστώτος.

Αρκετοί από τους Έλληνες φοιτητές αμέσως τότε αντέδρασαν», όπως έγραψε ο Ιός του Κίτσου.

Φυσικά ο άνθρωπος της αντίστασης δεν αντιδρούσε. Για να μην αποκαλυφθεί. «Κάποιοι –λέει- αντέδρασαν». Σε τι; Ποιος ξέρει. Και τι είπαν; Ποιος ξέρει. Ρεπορτάζ και αυτό!

Ο άνθρωπος της κας Αντίστασης, είχε σύνδεσμο στην Αθήνα; Ενημέρωσε κάποιον; Όταν γύρισε στην Ιταλία υπέβαλε στον εκεί σύνδεσμο του έκθεση; Επειδή έπρεπε να διερευνήσει η ιταλική δικαιοσύνη την υπόθεση τις «μαύρης κρουαζιέρας» για να βγουν ονόματα στο φόρο;

Ερωτήματα! Ερωτήματα! Ερωτήματα!

Γιατί η κα Αντίσταση δεν έβγαλε στον ιταλικό Τύπο, το 1968 την υπόθεση της «μαύρης κρουαζιέρας»;

Για ποιο λόγο έστειλε πράκτορά της στην Αθήνα μαζί με τους νεοφασίστες και μετά δεν είπε λέξη; (αναπάντητες κλήσεις παντού).

Σιωπηρά Αντίστασις! (Στις δέκα η ώρα στο σαλόνι της κυρίας Μιράντας διαβάζουμε Σεφέρη).

Απορία: Μήπως η κύρια Αντίστασις δεν έπαιρνε στα σοβαρά τον «πράκτορα θάμνο»;

Είχε αποστολή λέει, σαράντα χρόνια μετά, ο agente secreto Βασιλάκης !

ΥΓ. Ρε σεις «χρυσαυγίτες» δεν ζητάτε από τον Βούτση να κατατεθούν στην Βουλή οι πρωτότυποι τίτλοι σπουδών του (Χικ)Βασιλάκη και το πρωτότυπο των ασφαλιστικών του εισφορών στην Ιταλία, διότι με τα «επικυρωμένα φωτοαντίγραφα» δεν βγαίνει άκρη. Και δεν ρωτάτε κανέναν που ήταν στην Κρουαζιέρα με τον Βασιλάκη; β
Το Πάσχα του 1968 , ο  Βασιλάκης , πήρε μέρος στην «Μαύρη Κρουαζιέρα», της Χούντας σαν "agente secreto" , με την «Κουκούλα», «κάποιας κυρίας αντίστασης» και γιαυτό περέμεινε σιωπηλός.

Μετά , το 69, ήταν –λέει- στην Lotta Continua και με κάποια βεβαίωση του «επαναστατικού εντύπου» της οργάνωσης, που ποτέ δεν ελέγχθηκε η γνησιότητα του, γράφτηκε στην ΕΣΗΕΑ, όταν γύρισε στην Ελλάδα. Μετά τη χούντα. Με συστατική επιστολή Ψυχάρη.

 Μπορεί να ήταν «Διευθυντής στην Διεύθυνση σύνταξης»  στο Βήμα, αλλά εκλέχθηκε, πρόεδρος στην ΠΟΕΣΥ δηλώνοντας: «Δεν είμαι διευθυντής» !!!!

  Ως  «πρόεδρος», με πολυσχιδές έργο, κατάφερε να «διαλύσει» τον κλάδο, προς τέρψιν του κ. Σταύρου, και με κατάθεση ψευδούς δηλώσεως στην Εμπορική Τράπεζα, συνεχίζει να κάνει παράνομα αναλήψεις, από τον λογαριασμό της ΠΟΕΣΥ, (Για τον αγώνα…) με τις πλάτες δυστυχώς της ΟΤΟΕ της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και με την ανοχή των εισαγγελικών αρχών, που έχουν ενημερωθεί για την παρανομία.

 Κι όλα αυτά τα πληρώνουν οι Ενώσεις Συντακτών ( ΕΣΗΕΑ-ΕΣΗΕΜΘ-ΕΣΗΕΠΗΝ), που επίσης κάνουν το κορόϊδο, έστω κι αν πετάνε στα σκουπίδια χρήματα των δημοσιογράφων.

  Συναυτουργοί στο Κόλπο, ο γγ της ΠΟΕΣΥ  συντάκτης της "Ελευθεροτυπίας" Σταμάτης Νικολόπουλος και ο πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής (που τα κουκουλώνει όλα) Μάκης Ανδρονόπουλος, (ειδικός σε θέματα αγωγών φυσικού αερίου).
  Εκκρεμοδικεί ακόμα η προσφυγή συντακτών της ΕΣΗΕΑ για τις παρατυπίες-παρανομίες που έγιναν στις εκλογές της ΠΟΕΣΥ).

Διαβάζω στο δελτίο Τύπου του "Σφύριζα":

«Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και αρθρογράφος στην εφημερίδα "Το Βήμα", (δεν είναι διευθυντής πια;)  Βασίλης Μουλόπουλος, θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ».

 Ο αγώνας δηλαδή συνεχίζεται . (Lotta Continua)

βλέπε επίσης,

 Ιός:  Η μαύρη κρουαζιέρα,
http://www.iospress.gr/ios2007/ios20070422.htm

στυξ: «Ένα αριστερό παραμύθι» - ο άγνωστος πόλεμος του Agente Secreto  Βασιλάκη.
 http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2002

και στυξ «Πόθεν έσχε την εντολή ο (Αριστερός;)  κύριος Διευθυντής;»
 http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2031)

ΥΓ. Και γιατί δεν λένε, «ο διακεκριμένος αντιστασιακός και διευθυντής στην εφημερίδα “Το Βήμα”; Είναι ντροπή να βάζουν διευθυντές στα ψηφοδέλτια για τη Βουλή; Εδώ έβαλαν στην ΠΟΕΣΥ που απαγορεύεται από το καταστατικό της.   

  Ας είναι καλά ο εργοδότης πια "Λουδοβίκος",  που  φροντίζει το αριστερό κίνημα και υπαγορεύει όλες αυτές τις επιλογές στην πλατεία Κουμουνδούρου. Άλλωστε μόνο αυτός γνωρίζει, με τι χαρτιά έγραψε το Μουλόπουλο μέλος της ΕΣΗΕΑ.


http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

CIA Director Pompeo Oversees Capture Of UN Pedophile Who Leaked Video Of Hillary Clinton Killing Child

Η Σία Αναγνωστοπούλου «βόλεψε» και τον σύζυγό της ως… Διευθυντή

Επιχείρηση "Omega"-Η αλήθεια για τα Ίμια και τα συμφέρωντα των Καρτέλ στο Αιγαίο!...

Ἡ Κρυφή ἱστορία τοῦ 20ου αἰῶνος