“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η Τράπεζα Rothschild υπό ποινική έρευνα για απολεσθέντα 4 δις σε παγκόσμια έρευνα για διαφθορά

Πέρυσι το πέπλο του φαινομενικά αήττητου βγήκε από τη μυστικοπαθή τραπεζική αυτοκρατορία Rothschild, καθώς στον βαρόνο David de Rothschild και την εταιρεία του Rothschild Financial Services Group είχαν απαγγελθεί κατηγορίες από Γάλλους εισαγγελείς με την κατηγορία ότι εξαπάτησε Βρετανούς συνταξιούχους σε ένα σύστημα που είδε μεγάλα ποσά χρημάτων να υπεξαιρούνται....


Μόλις πριν από δύο μήνες είχαμε αναφερθεί στο Ελβετικό υποκατάστημα του Edmond de Rothschild Group ανακοινώνοντας ότι ήταν ο στόχος μιας Γαλλικής ποινικής έρευνας “σχετικά με μια επιχειρηματική σχέση διαχειριζόμενη από έναν πρώην υπάλληλο”.

Τώρα, η μονάδα του Λουξεμβούργου της τραπεζικής αυτοκρατορίας Rothschild αποτελεί αντικείμενο έρευνας από τους κρατικούς εισαγγελείς του Λουξεμβούργου – φέρεται να έχει στείλει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε ένα λογαριασμό σε μια τράπεζα στο Λουξεμβούργο που προήλθαν από την 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Το ταμείο 1MBD ιδρύθηκε από τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας Najib Razak το 2009 ως ταμείο δημοσίων επενδύσεων. Υπήρξαν εκτεταμένες κατηγορίες για διαφθορά που περιβάλλουν τον Razak αφότου αποκαλύφθηκαν 1 δις δολάρια σε καταθέσεις σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του. Οι καταθέσεις ανήλθαν σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια παραπάνω από ό, τι είχαν προηγουμένως εκτεθεί από έρευνες στο κρατικό ταμείο 1MDB, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η έρευνα του Λουξεμβούργου πηγάζει από μια διεθνή έρευνα για χρήματα που μπορεί να έχουν εισρεύσει από το Μαλαισιανό ταμείο δημοσίων επενδύσεων, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο των διάφορων σε όλο τον κόσμο ανιχνευτών διαφθοράς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ:

Η μονάδα του Λουξεμβούργου του Edmond de Rothschild Group, μια ιδιωτική τράπεζα που διαχειρίζεται χρήματα για λογαριασμό πλούσιων πελατών, είπε ότι «συνεργάζεται» με μια επίσημη έρευνα για χρήματα που μπορεί να έχουν εισρεύσει από ένα Μαλαισιανό ταμείο δημοσίων επενδύσεων στο επίκεντρο διαφόρων ανιχνευτών διαφθοράς στον κόσμο…

Η έρευνα του Λουξεμβούργου διευρύνει έρευνες για την 1MDB που είναι ήδη σε εξέλιξη από τις Αρχές στην Ελβετία, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και το Άμπου Ντάμπι. Οι Ελβετικές αρχές δήλωσαν τον Ιανουάριο ότι οι απώλειες που σχετίζονται από την υπεξαίρεση της 1MDB θα μπορούσαν να φθάσουν τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο εισαγγελέας του Λουξεμβούργου δήλωσε ότι η περίπτωση της συνδέθηκε με την έρευνα στην Ελβετία.

Η 1MDB δημιουργήθηκε για να επενδύσει σε πρότζεκτ τοπικής ενέργειας και ακινήτων για να δώσει ώθηση στην οικονομία της Μαλαισίας. Το ταμείο συγκέντρωσε 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρέη που έχει παλέψει για να επιστρέψει. Τον περασμένο Ιούλιο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι σχεδόν 700 εκατομμύρια δολάρια μεταφέρθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Najib μέσω ενός δικτύου οντοτήτων, χρήματα τα οποία οι ερευνητές πιστεύουν ότι προήλθαν με την 1MDB. Η 1MDB έχει αρνηθεί την αποστολή χρημάτων σε λογαριασμούς του κ. Najib και αρνήθηκε αδικοπραγία και δήλωσε ότι συνεργάζεται με ερευνητές.

“Το Edmond de Rothschild Europe συνεργάζεται ενεργά στις δικαστικές διαδικασίες” είπε ο εκπρόσωπος του Edmond de Rothschild Group στην WSJ.

Το Edmond de Rothschild Group επιβλέπει περίπου 164 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με το Bloomberg. Η ιδιωτική τράπεζα και διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχείων της ελίτ ιδρύθηκε από τον Edmond de Rothschild στο Παρίσι το 1953. Ο γιος του Edmond Benjamin de Rothschild διαδέχθηκε τον πατέρα του ως επικεφαλής της ομάδας το 1997. Πέρυσι, ο Benjamin διόρισε την σύζυγό του, Ariane, πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής. Η Ελβετική μονάδα έχει τις ρίζες της στην απόκτηση της τράπεζας Banque Privee στη Γενεύη το 1965.

Αλλά η ιστορία της τραπεζικής αυτοκρατορίας Rothschild εκτείνεται πολύ πιο πίσω στο χρόνο.

Σύμφωνα με το The Richest:

Η οικογένεια Rothschild όπως την ξέρουμε κατάγεται από τον Mayer Amschel Rothschild, ο οποίος γεννήθηκε σε αυτό που είναι τώρα η Φρανκφούρτη, στη Γερμανία. Ο γιος του εβραίου αργυραμοιβού και έμπορου Amschel Moses Rothschild, ο Mayer Amschel Rothschild ήταν το τέταρτο από τα 8 παιδιά, και συνέχισε για να δημιουργήσει μια τεράστια διεθνή τραπεζική αυτοκρατορία.

Μέσα από τους 5 γιους του, ο Mayer Amschel Rothschild επέκτεινε τις τραπεζικές του εργασίες, οι οποίες ιδρύθηκαν στη δεκαετία του 1760 σε διεθνείς περιοχές και, ως εκ τούτου, κατάφερε να κληροδοτήσει τον τεράστιο πλούτο του, σε αντίθεση με πολλά πλούσια μέλη της εβραϊκής κοινότητας εκείνη την εποχή. Οι 5 γιοί του Mayer Amschel τοποθετήθηκαν ο καθένας σε ένα από τα μεγάλα Ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά κέντρα, ένα στη Φρανκφούρτη, το Λονδίνο, τη Νάπολη, τη Βιέννη και το Παρίσι.

Αυτή η μετακύλιση του πλούτου και των επιχειρήσεων Mayer Amschel σήμαινε ότι οι γιοι του θα μπορούσαν να συνεχίσουν να χτίζουν πάνω στα θεμέλια της επιτυχίας του πατέρα τους. Τον 19ο αιώνα η οικογένεια Rothschild ήταν στο ύψος των δυνάμεών τους, και ήταν γνωστή σε όλο τον οικονομικό κόσμο. Η μεγάλη περιουσία τους και τα ευρηματικά μυαλά των επιχειρήσεων σήμαινε ότι μετέφεραν μεγάλη δύναμη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Χρησιμοποίησαν αυτή την εξουσία επηρεάζοντας μερικά πολύ σημαντικά γεγονότα στην ιστορία της ανθρωπότητας προκειμένου να επωφεληθούν τα μέγιστα από αυτή. Αυτό περιελάμβανε την στήριξη των Βρετανικών δυνάμεων με τεράστια χρηματικά ποσά κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων και την χρηματοδότηση αιτήματος της Βραζιλίας για την ανεξαρτησία της από την Πορτογαλία.

Η τραπεζική δυναστεία των Rothschild είναι μια οικογενειακή γραμμή που έχει κατηγορηθεί για το τράβηγμα πολιτικών χορδών πολλών διαφορετικών κυβερνήσεων μέσω του ελέγχου τους από διάφορα οικονομικά συστήματα σε όλο τον κόσμο. Ιστορικά, υπάρχουν άφθονα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η οικογένεια έχει χρησιμοποιήσει την εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών για να γλιτώνουν χρήματα από δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια.

Προς το τέλος των Ναπολεόντειων Πολέμων, το 1813, ο Nathan Mayer Rothschild είδε τις προσπάθειες του πολέμου του Ναπολέοντα ως απειλή για τις επιχειρηματικές πρακτικές του και αποφάσισε να παρέμβει για να βοηθήσει να νικήσει τον Γάλλο κατακτητή. Έγινε ο πιο σημαντικός χρηματοδότης της Βρετανικής πολεμικής προσπάθειας ρίχνοντας το ισοδύναμο 900 εκατομμυρίων δολαρίων σε σημερινά δολάρια το 1815 και μόνο. Η ήττα του Ναπολέοντα, και το επακόλουθο τέλος των Ναπολεόντειων Πολέμων, οι οποίοι ξεκίνησαν το 1803 και μαινόταν σε ολόκληρη την ήπειρο 12 χρόνια πριν τελικά φτάσουν στο τέλος τους το 1815.

Κατά τη διάρκεια της μάχης του Βατερλώ στους Ναπολεόντειους πολέμους, ο Nathan Rothschild ήταν υπεύθυνος για μία από τις παλαιότερες περιπτώσεις «εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών», η οποία οδήγησε την οικογένεια Rothschild στην λήστευση ενός ολόκληρου έθνος. Όταν η μάχη του Βατερλώ έλαβε χώρα το 1815, οι αγγελιοφόροι με άλογα ήταν ο ταχύτερος τρόπος επικοινωνίας πληροφοριών. Οι Rothschild το εκμεταλλεύτηκαν αυτό, έχοντας τους δικούς τους κατασκόπους στην πρώτη γραμμή της μάχης που στη συνέχεια θα μετέφεραν τις πληροφορίες στην οικογένεια πιο γρήγορα από ό, τι οι αγγελιοφόροι που χρησιμοποιούνται από τον στρατό.

Όταν οι Βρετανοί κέρδισαν τη μάχη, ο Nathan Rothschild ήταν, φυσικά, ο πρώτος που το έμαθε, και αμέσως πήγε στο χρηματιστήριο και άρχισε να πουλά τα αποθέματα ενώ κατάσβεσε την φήμη ότι οι Γάλλοι είχαν κερδίσει τον πόλεμο. Αυτό δημιούργησε ένα πανικό στο πάτωμα του χρηματιστηρίου και οι επενδυτές σε όλη την Αγγλία άρχισαν μανιωδώς να πωλούν τα αποθέματά τους. Με την τιμή όλων των αποθεμάτων να έχουν κατακόρυφη πτώση οι Rothschild ήταν σε θέση να αγοράσουν το σύνολο της Αγγλικής αγοράς για ένα κλάσμα του κόστους. Όταν μαθεύτηκε ότι οι Άγγλοι είχαν πράγματι νικήσει, η αξία της αγοράς τινάχτηκε στα ύψη, και εν μία νυκτί ο Nathan Rothschild επέκτεινε τον πλούτο της οικογένειάς του και εδραίωσε τη θέση τους ως μια από τις πλουσιότερες και πλέον σημαίνοντες οικογένειες στον κόσμο.

Παρά το γεγονός ότι η οικογένεια Rothschild κρατά τώρα ένα πολύ χαμηλό δημόσιο προφίλ, εξακολουθούν να έχουν σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες σε ένα ευρύ φάσμα τομέων. Ενώ δεν μπορείτε να βρείτε ένα συγκεκριμένο Rothschild στην πιο πλούσια λίστα του Forbes, η οικογένεια εκτιμάται ότι ελέγχει 1.000 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία σε όλο τον κόσμο, έχοντας έτσι μια ισχυρή φωνή σε όλο το γεωπολιτικό φάσμα που πολλοί θεωρούν ως ένα κρυφό χέρι χειραγώγησης γεγονότων σιωπηλά πίσω από ένα πέπλο εικονικής μυστικότητας και σιωπής.

Πηγή:

http://www.blacklistednews.com/Rothschild_Bank_Now_Under_Criminal_Investigation_Over_Missing_%244_Billion_In_Global_Corruption_Probe/56677/0/38/38/Y/M.html

http://www.offtherecord.net.gr

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments