Για τον Κλαούζεβιτς ο στρατιωτικός αντικειμενικός σκοπός του πολέμου είναι ο αφοπλισμός του εχθρού και για να επιτευχθεί αυτός χρειάζεται συμπλοκή πράγμα το οποίο συνεπάγεται αιματοχυσία.

Είναι ευσεβής πόθος για «καλόκαρδους ανθρώπους» όπως αναφέρει να πιστεύει κάποιος ότι «μπορεί να νικήσει χωρίς πολύ αιματοχυσία».

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Τα Κέρδη της Shell και της ExxonMobil, (Διεθνής πολίτες)

Μεγάλη Άνοδος στα Καθαρά Κέρδη της Shell

Αυξημένα ήταν το β’ τρίμηνο του 2017 τα καθαρά κέρδη της Royal Dutsch Shell. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκαν στα 1,9 δισ. δολάρια έναντι 239 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2016 – ωστόσο, η απότομη αυτή άνοδος της κερδοφορίας θεωρείται εύθραυστη, λόγω των έντονων μεταβολών στην τιμή του πετρελαίου.

Από την άλλη, οι ταμειακές ροές της Shell ανήλθαν σε 11,3 δισ. δολάρια, ανεβάζοντας το συνολικό ετήσιο ποσό των ροών σε 38 δισ. δολάρια.

ExxonMobil: Χαμηλότερα των Προσδοκιών τα Κέρδη Β΄ Τριμήνου

Χαμηλότερα των προσδοκιών διαμορφώθηκαν τα κέρδη β' τριμήνου της Exxon Mobil, καθώς η αμερικανική πετρελαϊκή ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,35 δισ. δολάρια ή 78 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 1,7 δισ. δολαρίων ή 41 σεντς ανά μετοχή πέρυσι.

Ωστόσο, οι εκτιμήσεις πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έκαναν λόγο για κέρδη 84 σεντς ανά μετοχή.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 62,9 δισ. δολάρια, από τα 57,7 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο και έναντι των 61,3 δισ. δολαρίων που περίμεναν οι αναλυτές.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!