“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ανίκα Μπράιτχαρντ-Γερμανίδα με σπουδές στην Κίνα: Εμείς με τον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ φέραμε στα μέτρα μας το χρέος στην Ελλάδα!..

Λίγο περισσότερο από έναν μήνα μετά η πολύπειρη δημοσιογράφος καταφέρνει να βρεθεί και πάλι στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στην Ευρωζώνη,  αυτή τη φορά όχι καταγράφοντας, αλλά δημιουργώντας την είδηση. 

*Την ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Γεωργίου, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί. 

Όπως ανέφερε η κ. Μπράιτχαρτ, η υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου θα εξεταστεί από τα κράτη-μέλη στο πλαίσιο του Eurogroup. «Aυτό που έχει για εμάς -την Επιτροπή- σημασία είναι η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ να προστατεύεται με βάση το νόμο και παράλληλα οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί να προστατεύονται με βάση το νόμο. 

Γι’ αυτό και παρακολουθούμε με ανησυχία αυτές τις εξελίξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπράιτχαρτ. Καταλήγοντας, η εκπρόσωπος του Πιέρ Μοσκοβισί υπενθύμισε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου είναι ανοικτή για προσφυγή και ως εκ τούτου η υπόθεση δεν έχει κλείσει.

Πηγή
Walter Radermacher : Επομένως η επιτροπή ζήτησε να μας δοθεί άλλο ένα μικρό όργανο, ένα εργαλείο που θα μας επιτρέψει να πάμε σε μιά χώρα και ν' ανοίξουμε τα ντουλάπια και τα ντοσιέ μόνοι μας και με τον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ φέραμε στα μέτρα μας το χρέος στην Ελλάδα

Ανίκα Μπράιτχαρντ

Η Ανίκα Μπράιτχαρντ γεννήθηκε στη Γερμανία το 1979 και σε εφηβική ηλικία βρέθηκε στο Χονγκ Κονγκ. Από το 1996 ως το 1998 φοίτησε στο Κολλέγιο «Li Po Chun», ένα από τα σημαντικότερα Κολέγια διεθνώς που φιλοξενεί τη μαθητική αφρόκρεμα από περισσότερες από 110 χώρες. Μαθητές οι οποίοι επιλέγονται από ειδικές εκπαιδευτικές επιτροπές βάσει των ικανοτήτων τους. Με μαθήματα στην κινεζική γλώσσα και με ειδίκευση στον κινεζικό πολιτισμό και την ιστορία η κ. Μπράιτχαρντ θα λάβει το διεθνές απολυτήριό της και θα συνεχίσει τις σπουδές της στα οικονομικά στο  London School of Economics. 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, το 2002, η κ. Μπράιτχαρντ θα προσληφθεί ως δημοσιογράφος στο πρακτορείο Reurers. 

Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις της στην κινεζική γλώσσα και την εμπειρία της από το Χονγκ Κονγκ, η Ανίκα Μπράιτχαρντ θα βρεθεί σύντομα στη Σιγκαπούρη για να καλύπτει για λογαριασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου, τα ενεργειακά ζητήματα της Ασίας.  

Το 2006 θα μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να ολοκληρώσει τις σπουδές της  στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Έναν χρόνο επιστρέφει στην Ευρώπη ως ανταποκρίτρια του  Reurers στη Ζυρίχη και το Λονδίνο, πριν μεταβεί στην πατρίδα της, τη Γερμανία, το 2011 για να καλύψει από κοντά τόσο τις οικονομικές εξελίξεις της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης,  όσο και τη μετεξέλιξη της Νομισματικής Ένωσης. Είναι η εποχή που η  Ε.Ε συζητεί το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας καθώς η κρίση αρχίζει να εξαπλώνεται απειλώντας τη βιωσιμότητα του κοινού νομίσματος. 

Οι ανταποκρίσεις της από τη Γερμανία αναδημοσιεύονται στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα της Ευρώπης και η ίδια αρχίζει πλέον να καλύπτει όλα τα στάδια της κρίσης στην Ευρωζώνη, τόσο από το Λουξεμβούργο, όσο και από τις Βρυξέλλες, το Δουβλίνο και τη Ρώμη. 

Από την απόφαση του Eurogroup για το δεύτερο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας το 2012, την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προς τον ιδιωτικό τομέα (PSI), τους προβληματισμούς για το τραπεζικό σύστημα της Ισπανίας, το πρόγραμμα βοήθειας στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία και το δραματικό παρασκήνιο, των δέκα και πλέον ωρών, για το «bail -in» της Κύπρου το 2013, η Ανίκα Μπράιτχαρντ καταξιώνεται ως μια από τις καλύτερα πληροφορημένες δημοσιογράφους για τα ευρωπαϊκά ζητήματα. 

Από το 2013 η κρίση στην Ευρώπη και η κατάσταση στην Ελλάδα σταματούν να απασχολούν σε καθημερινή βάση τον ευρωπαϊκό και διεθνή Τύπο καθώς επικρατεί μια φαινομενική πολιτική και οικονομική ηρεμία. Κάτι που αποτυπώνεται και στις ανταποκρίσεις της κυρίας Μπράιτχαρντ, η οποία επιστρέφει στην έδρα της στη Γερμανία καταγράφοντας τις εσωτερικές πλέον εξελίξεις της χώρας. Οι ομοσπονδιακές εκλογές του 2013 και ο εκλογικός θρίαμβος της Άνγκελα Μέρκελ. 

Το σκάνδαλο των αμερικανικών παρακολουθήσεων Γερμανών πολιτικών. Η ουκρανική κρίση και οι σχέσεις της Γερμανίας με τη Ρωσία. Θέματα που ακόμα και αν απασχολούν ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, μοιάζουν δευτερεύοντα σε σχέση με την καταγραφή των δραματικών στιγμών κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της Κρίσης. 

Το Σεπτέμβριο του 2014 υπογράφει την τελευταία της ανταπόκριση από το Βερολίνο. Ένα τηλεγράφημα για το Reuters για μια τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντργάγκι. 

Στα τέλη Οκτωβρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ευρωπαϊκή επιτροπή του Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ και ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν έδωσε με τη σειρά του «ψήφο εμπιστοσύνης» στη Γερμανίδα δημοσιογράφο. 

Την 1η Νοεμβρίου η νέα Επιτροπή  αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα και η Ανίκα Μπράιτχαρντ βρίσκεται στο πόστο της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  για θέματα Εργασίας, Ανάπτυξης, Επενδύσεων Νομισματικής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Λίγο περισσότερο από έναν μήνα μετά η πολύπειρη δημοσιογράφος καταφέρνει να βρεθεί και πάλι στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στην Ευρωζώνη,  αυτή τη φορά όχι καταγράφοντας, αλλά δημιουργώντας την είδηση. 

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments