*Δια-Κόσμος Ἑλλάς*
“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
Παραιτήθηκε (7 Ιουνίου '17) ο γεν. Γραμματέας του ''Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού'' (ΕΟΤ), Δημ. Τρυφωνόπουλος

Καλάμι

Ναι μεν τυπικά (και μερικά) ευθύνεται ο Δημ. Τρυφωνόπουλος γιά τις προκλητικές ''χορηγίες'' ΕΟΤ (ο βασικός λόγος ''παραίτησής'' του) σε μικρομέτρια ομογενειακά ελληνικά ΜΜΕ Νέας Υόρκης, γιά ''να προβάλουν την Ελλάδα''...τουριστικά(!!!) στους 'Ελληνες (που μόνο το ''ΚΑΛΑΜΙ'' αποκάλυψε και καυτηρίασε), αλλά οι περισσότερες έγιναν επειδή του το ζήτησε η ''τουρίστρια'' υπουργίνα Τουρισμού, η δήθεν ''αθώα'' κ. Ελ. Κουντουρά. 

Πιό χτυπητή περίπτωση η χορηγία 10.000 δολ. γιά μία σελίδα διαφήμιση (!!!) σε ''λεύκωμα'' (περιοδικάκι που διανέμεται σε χορούς, στο οποίο, η σελίδα χρεωνόταν 1.000 δολ. και όχι 10.000 δολ.) σε... χορό του δήθεν λομπίστα Ν. Λαρυγγάκη (ΑΗΙ) στην Ουάσιγκτον, μετά από επιθυμία Π. Καμμένου. Οι ANEΛ, όπως αποδείχτηκε, κάνουν ''πολιτικά παιχνίδια'' στον απόδημο Ελληνισμό, με προκλητική σπατάλη κρατικού χρήματος.

.....................................


Θαυμάστε το σάπιο κράτος της χρεοκοπημένης Ελλάδας και τους θλιβερούς τυχοδιώκτες του

Ο λαός της Ελλάδας πληρώνει γιά τα συχνά τουριστικά ταξίδια και λοιπά ''καραγκιοζιλίκια'' στην Β. Αμερική του αστείου-γραφικού δήμαρχου, πρόεδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη


Δίνει και...χορηγίες σε ελληνικά ραδιοπρογράμματα Νέας Υόρκης (cosmos fm), γιά να εξασφαλίζει ''προσκλήσεις'', γιά τουριστικά προσωπικά ταξίδια (μαζί με την σύζυγο), αντιγράφοντας πρακτικές της διαπλεκόμενης υπουργίνας Τουρισμού... (Η απόφαση, όπως αναρτήθηκε στην ''Διαύγεια'')

Προς τον ''Cosmos fm'':


Μπορείτε να εξηγήσετε στους δωρητές, στην Ομογένεια, αν το ''Cosmos fm'' είναι εταιρία μη κερδοσκοπική -όπως δημόσια δηλώνετε- γιά να δέχεται δωρεές-χορηγίες; 'Η κάνετε ''δουλειές'' μέσω άλλης εταιρίας; Και αν ναι, γιατί δεν διευκρινίζετε, τι ακριβώς συμβαίνει, αφού εταιρία ''Cosmos fm'' στην Πολιτεία Νέας Υόρκης, ΔΕΝ υπάρχει; Τα χρήματα που μαζεύετε, ΠΟΥ πάνε; Μπορείτε να εξηγήσετε στην Ομογένεια, στους δωρητές, τι γίνεται με τα χρήματα;;; Εκτός και αν με 400.000 δολ. τον χρόνο, παρουσιάσετε και... παθητικό, νομίζοντας ότι απευθύνεστε σε αφελείς.


'Εχετε ''ρημάξει'' την Ομογένεια, της ζητάτε συνέχεια χρήματα, στον ''αέρα'' και με χορούς-πανηγύρια που κάνετε και ''τιμάτε'' με ''πλάκες'' τα ''ψώνια'' και μεγαλοδωρητές, που αναζητούν φτηνή αναγνώριση-προβολή. Ζητάτε χορηγίες και από την χρεοκοπημένη Ελλάδα, γιά να την ''προβάλετε τουριστικά'' στους... 'Ελληνες Νέας Υόρκης. Aυτή είναι η ''προσφορά'' σας στον Ελληνισμό, στην Ομογένεια, στην Ελλάδα; Ντροπή δεν διαθέτετε; ''Ελλαδέμπορες'' είστε; 'Ολα γιά το χρήμα;


Μαζεύετε περίπου 400.000 δολ. τον χρόνο. Που πάνε αυτά τα χρήματα, τι έξοδα έχετε; Τελικά είστε ''μη κερδοσκοπική Οργάνωση'', όπως λέτε, που ''προβάλει την Ελλάδα'' (ζητώντας της... χορηγίες) ή κερδοσκοπικό ''μαγαζάκι'';;; '


Έχετε μόνο 13 ώρες συνολικά την εβδομάδα ραδιοπρόγραμμα, με ''τραγουδάκια'' και λοιπά μικρομέτρια, σε δημοτικό-δημόσιο σταθμό Νέας Υόρκης, που συντηρούν οι φορολογούμενοι.

Τελικά, τι προσφέρετε στην Ομογένεια, στην Ελλάδα, γιά να δικαιoλογείτε τόσα πολλά χρήματα ως εισπράξεις, από δωρεές, εισφορές, χορηγίες; Και γιατί πρέπει η Ομογένεια να σας ''συντηρεί'' συνέχεια; Γιά να ''τρώει στην μάπα'' τα ίδια, με τους ίδιους; Απαντήσεις υπάρχουν;;; Επειδή η Ομογένεια ΜΙΛΑ και πολλά ακούγονται γιά διαχρονικό ''ξέπλυμα'' γιά φορολογικούς λόγους διάφορων ''χορηγών''. ΚΑΘΑΡΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ υπάρχουν, αφού μαζεύετε χρήματα φορολογούμενων;;;

Νέα Υόρκη: Αντετοκούνμπο, ο (υποτιθέμενος) ''ελληνικός ραδιο...σταθμός'', ο αμαρτωλός ΕΟΤ, Κουντουρά-Πατούλης και οι λοιποί γραφικοί (νεο)ελληνο-freak(s)

Υποτίθεται ότι η προβολή της Ελλάδας, έστω στους...Ελληνοαμερικανούς, πρέπει να θεωρείται ''θετική πράξη'' του ελληνικού κράτους. Με δεδομένο ότι, το ελληνικό κράτος και τα υπουργεία του αδυνατούν -εξαιτίας ανικανότητας και άγνοιας- να προβάλουν την Ελλάδα στους Αμερικανούς, περιορίζονται στην προβολή της, στους...'Ελληνες ΗΠΑ. 'Eτσι, δικαιολογούνται και τα τουριστικά ταξίδια -με κρατικό χρήμα- των αξιωματούχων, του (άτυπα) χρεοκοπημένου κράτους, στην Νέα Υόρκη.
Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, στην Νέα Υόρκη, αποδείχτηκε ότι ''είμαστε μόνο γιά τα πανηγύρια''. Και ας πάρουμε τα γεγονότα με την σειρά...


Διαφημιζόταν ότι ο ''ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός Cosmos FM'' θα εόρταζε τα 30 χρόνια του με δύο εκδηλώσεις, προβάλοντας την παρουσία σε αυτές του περίφημου μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούνμπο, που παίζει στην ομάδα Milwaukee Bucks με καταπληκτικές επιδόσεις.

Ας ξεκαθαρίσουμε όμως ορισμένα πράγματα, επειδή η ''σαχλαμάρα'', η ψευτιά και η παραπληροφόρηση, πρέπει να έχουν και όρια...


Πρώτα από όλα, ΔΕΝ υπάρχει ''ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός'' με το όνομα ''Cosmos fm''. Υπάρχει ελληνικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα με το όνομα ''Cosmos fm'', στο οποίο έχουν παραχωρηθεί συνολικά 13 ώρες την εβδομάδα από τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης, WNYE 91.5 FM (ώρες γιά ραδιοπρογράμματα έχουν δοθεί και σε άλλες ''εθνικές ομάδες-μειονότητες''). 


Το ραδιοφωνικό πρόγραμμα, ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, όπως αυτοδιαφημίζεται όλα αυτά τα χρόνια, κάνει ΜΟΝΟ εκδηλώσεις για να μαζεύει χρήμα. Τίποτα άλλο. Και χρησιμοποιεί αφελείς Ομογενείς και άσχετους πολιτικούς Ελλάδας, γιά χορηγίες, από τις οποίες ζει. Οι ''φήμες'' ομιλούν και γιά ''φορολογικό ξέπλυμα'', αλλά δεν ασχολούμεθα με ''φήμες'', ούτε με ''ξεπλύματα χρήματος''. Πονηρά, το ραδιοπρόγραμμα, εμφανίζεται ως... ''ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός''. 'Ετσι, τα -μη γνωρίζοντα- ΜΜΕ Αθήνας (μαζί και διαπλεκόμενα ομογενειακά Νέας Υόρκης) τον παρουσιάζουν, αγνοώντας και παραποιώντας την αλήθεια.

Ο αγώνας μπάσκετ στο γήπεδο του Πανεπιστήμιου Adelphi, Κυριακή 4 Ιουνίου '17, ενωρίς το απόγευμα, με παιδιά, με την συμμετοχή των αδελφών Αντετοκούνμπο και πρώην παικτών της εθνικής Ελλάδας (μπάσκετ), ήταν καλή διαφήμιση γιά προσέλκυση κόσμου. Δυστυχώς δεν γέμισε το γήπεδο, αλλά η παρουσία έστω 1.000 Ελληνοαμερικανών, γονέων - συγγενών των παιδιών και λοιπών, κάτι είναι και αυτό. Μπορεί να βαφτίστηκε ''χιλιάδες θεατές'', αλλά δεν έχει σημασία. Ούτε έχει σημασία ότι ''προβλήθηκε η Ελλάδα στους... Αμερικανούς''. Ως νεο'Ελληνες, είμαστε της υπερβολής και της ''σαχλαμάρας''.


Το ραδιοπρόγραμμα, φυσικό ήταν να χρησιμοποιήσει (και) τον διεφθαρμένο-διαπλεκόμενο ΕΟΤ (που υπάγεται στο υπουργείο Τουρισμού) και τον γεν. Γραμματέα του, Δημ. Τρυφωνόπουλο. 'Ετσι εγκρίθηκε και η χορηγία των 15.000 δολαρίων, στο ραδιοπρόγραμμα, γιά να προβληθεί ''τουριστικά η Ελλάδα'' στους Ελληνοαμερικανούς. 'Ηταν η δεύτερη χορηγία στο ''Cosmos'' -και σε άλλα ελληνικά ΜΜΕ Νέας Υόρκης- σε 4 μήνες.

Σημ.: Εγκρίθηκαν από τον ΕΟΤ και 3.906 δολ. γιά ''φιλοφρονήσεις'' και... επαφές της κ. Κουντουρά στην Νέα Υόρκη.

Η χορηγία έφερε και ''πρόσκληση'' στην ασοβάρευτη ''τουρίστρια'', όπως αποδείχτηκε, υπουργίνα Τουρισμού κ. Ελ. Κουντουρά, γιά να ''τιμήσει με την παρουσία της'' τον αγώνα και ειδικά την εκδήλωση (χοροεσπερίδα, γιά την οικονομική ενίσχυση του cosmos fm) το βράδυ τη Κυριακής, 4 Ιουνίου '17, στο Κουήνς (εξυπακούεται, μετά από τα ψώνια στην 5η Λεωφόρο την προηγούμενη ημέρα), όπου έκανε και ''πρεσβευτή του ελληνικού τουρισμού'' τον Γιάννη και φυσικά πρώτη στις φωτογραφίες γιά ''εντυπωσιασμό'' στην Ελλάδα (ούτε Πατούλης ή Τέρενς Κουίκ να ήταν). Απλά ελληνικά: Σας δίνουμε χορηγία, θέλουμε ''πρόσκληση'' γιά να κάνουμε ''τουριστικό ταξίδι'', ώστε να δικαιολογήσουμε τα έξοδα.

Το εύλογο ερώτημα: Αφού το μπάσκετ είναι άθλημα, γιατί δεν ''προσκλήθηκε'' το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού; Αλλά δεν έχει σημασία, επειδή η απάντηση είναι εύκολη: Ο διαπλεκόμενος ΕΟΤ δίνει ''αβέρτα'' χορηγίες σε ελληνικά ομογενειακά ΜΜΕ Νέας Υόρκης, ''γιά να προβάλουν την Ελλάδα'' στους... 'Ελληνες Νέας Υόρκης και περιχώρων. Δεν δίνει χορηγίες το Πολιτισμού και Αθλητισμού. Και η του Τουρισμού κ. Κουντουρά, όπως μας έχει αποδείξει, όταν είναι να κάνει συχνά τουριστικά ταξίδια στις ΗΠΑ με κρατικό χρήμα, είναι πρώτη και καλύτερη. Υποτίθεται γιά την προβολή του Τουρισμού (στους... 'Ελληνες βασικά Νέας Υόρκης ή στην παλιά της γειτονιά, στην Καλιφόρνια, όπου θα ξαναπάει τον Αύγουστο).

Στην χοροεσπερίδα, το βράδυ της Κυριακής 4 Ιουνίου '17, όπου τιμήθηκαν οι διεθνείς μπασκετμπολίστες μας, με την παρουσία Ελληνοαμερικανών, φυσικό ήταν να δώσει τo παρών και το ζεύγος Πατούλη. Ο δήμαρχος, φαίνεται ότι το δρομολόγιο Αθήνα-ΗΠΑ το κάνει πιό συχνά από ότι το δρομολόγιο σπίτι-δημαρχείο.


Από τέτοια εκδήλωση, δεν μπορούσαν να λείψουν και τα ετερόφωτα ''ψώνια'' που ''κοσμούν'' την Ομογένεια: 


Αρχιεπίσκοπος, 'Ελληνες διπλωμάτες και λοιποί ''επιφανείς''. Φωτογραφία με τον ''Greek Freak'' δεν έχουν όποτε το θελήσουν. Kαι αφού ''είναι ΜΟΝΟ γιά τα πανηγύρια'', ήταν πρώτοι και καλύτεροι.

'Ετσι, όλοι μαζί, η οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο και οι ''επίσημοι'', φωτογραφήθηκαν, έβγαλαν λόγους-διθύραμβους οι ''επιφανείς Ομογενείς'' και η υπουργίνα (''ξεχνώντας'' την ρατσιστική αντιμετώπιση της οικογένειας Αντετοκούνμπο, στην Ελλάδα, πριν) και πάμε γιά άλλα.

Σημ.: Η οικογένεια Αντετοκούνμπο, θύματα ρατσισμού και διακρίσεων στην Ελλάδα πριν, έδειξε ήθος και σοβαρότητα στις δύο εκδηλώσεις. 'Hταν αυθεντικοί Greek(s). Οι υπόλοιποι ελληνο-''μαϊντανοί'', ΟΧΙ. Αυτοί ήταν και θα είναι, ''Freak(s)'' (της ''πλάκας'', γιά να γελάμε).

(6 Iουνίου '17)

Απαραίτητη διευκρίνηση: Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' και ο εκδότης του, ουδέποτε ζήτησαν (ή έλαβαν) ένα δολ. από την Ελλάδα, γιά οποιονδήποτε σκοπό. Και φυσικά ούτε στο μέλλον θα ζητήσουν, επειδή η προβολή της Ελλάδας ''επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων Ομογενών'', στον σεβασμό-αγάπη τους στην πατρίδα και δεν γίνεται με οικονομικά ανταλλάγματα, πονηρές ''συναλλαγές'' και ''λιβανιστήρια'' σε πολιτικούς απατεώνες και μη, δηλ. στους χορηγούντες τις χορηγίες.http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Post a Comment

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

*Δια-Κοσμος