“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

350 διπλωματικές πτήσεις της Silk Ways Airlines, (κρατικής εταιρείας του Αζερμπαϊτζάν) μετέφεραν όπλα σε θέατρα πολεμικών συγκρούσεων

Δημοσιογράφος στη Βουλγαρία ανακρίθηκε και απολύθηκε για Δημοσίευμα που συνδέει την CIA με τις Αποστολές Όπλων στην Συρία


Με τον ανωτέρω τίτλο, το αμερικανικό ελεύθερο οικονομικό κυρίως δελτίο Zero Hedgeδημοσίευσε εκτενές ρεπορτάζ, με έγγραφα στοιχεία, που αναφέρει τα ακόλουθα σε ευρεία περίληψη:

Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού

Βουλγάρα δημοσιογράφος υποβλήθηκε σε ανάκριση και απολύθηκε από την εφημερίδα «Τρουντ», μετά την δημοσίευση στοιχείων για ένα μέγα δίκτυο μυστικής μεταφοράς όπλων από τον Καύκασο και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης υπό την επίβλεψη της CIA.

Η ερευνήτρια ρεπόρτερ Ντιλβάνα Γκαταντζίεβα έγραψε ένα εκρηκτικό ρεπορτάζ για την εφημερίδα Τρουντ της Σόφιας, που αποκαλύπτει ότι μια κρατική αεροπορική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν τακτικά μετέφερε τόνους όπλων στην Σαουδική Αραβία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Τουρκία υπό την κάλυψη του διπλωματικού ασύλου, ως μέρος του μυστικού προγράμματος της CIA για τον εφοδιασμό των αντικυβερνητικών ανταρτών στη Συρία.

΄Αν και από μακρού ήταν αντιληπτό ότι ο εξοπλισμός των ανταρτών στη Συρία από τον συνασπισμό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Χώρες του Κόλπου διευκόλυνε την γοργή γιγάντωση του «Ισλαμικού Κράτους», δοθέντος ότι η ομάδα είχε σταθερή πρόσβαση στο «σούπερ μάρκετ όπλων» ( κατά την έκφραση Βρετανού διπλωμάτη), το ρεπορτάζ της εφημερίδας Τρουντ είναι το πρώτο που παρέχει εξαντλητική στοιχειοθέτηση, με λεπτομερειακή παρουσίαση της επιμελητειακής αλυσίδας εφοδιασμού όπλων, από την χώρα παραγωγής τους ως τα μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ.

Η ρεπόρτερ μάλιστα ταξίδεψε στο Χαλέπι, όπου κινηματογράφησε και εξέτασε κοντέινερ, με ενδείξεις «όπλα», φυλασσόμενα σε υπόγειες αποθήκες των Τζιχαντιστών.

Η Βουλγάρα δημοσιογράφος εξασφάλισε και δημοσίευσε δεκάδες μυστικών εσωτερικών υπομνημάτων, τα οποία της διοχετεύθηκαν από ανώνυμη πηγή στην έρευνά της. Τα αποκαλυπτικά έγγραφα μοιάζουν να είναι εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ της βουλγαρικής κυβέρνησης και της πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν στη Σόφια, με λεπτομερειακά σχέδια πτήσεων της Silk WayAirlines, η οποία λειτουργούσε μιαν «εκτός καταγραφής» υπηρεσία μεταφοράς όπλων ( υπό διπλωματική ασυλία, μη υποκείμενη σε ελέγχους ή φορολογία) για λογαριασμό της αμερικανικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (USSOCOM), την Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, την Γερμανία, την Δανία και την Σουηδία.

Η Silk Way Airlines υπήρξε πρόσφατα αντικείμενο και άλλων ερευνών σχετικών με τον εφοδιασμό όπλων για τον Σαουδικό πόλεμο στην Υεμένη.

Αλλά η ίσως πιο εκρηκτική αποκάλυψη αφορά τις ιδιωτικές αμερικανικές, εταιρείες στις οποίες η αμερικανική κυβέρνηση αναθέτει την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό ανταρτών στη Συρία. Μια σειρά ερευνητικών δημοσιευμάτων στο Buzzfeed κατονόμαζε την εταιρεία στρατιωτικών υπηρεσιών Purple Shovel ως αποδέκτη μιας, άνευ διαγωνισμού, σύμβασης έργου 50 εκ. δολαρίων για την εκτέλεση προγράμματος εκπαίδευσης και εξοπλισμού στη Συρία.

Το ρεπορτάζ της Γκαταντζίεβα συνδέει αδιαμφισβήτητα την Purple Shovel και άλλες αμερικανικές εταιρείες στρατιωτικών υπηρεσιών με τις μεταφορές όπλων από την αεροπορική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν Silk Way Airlines.

Ένα δημοσιευόμενο υπόμνημα περιλαμβάνει επίσημο κατάλογο φορτίου για πολλούς τόνους χειροβομβίδων αντί-τανκ, αγορασμένων στην Βουλγαρία από την Purple Shovel, των οποίων ο μεν επίσημος προορισμός ήταν το υπουργείο Αμύνης του Αζερμπαϊτζάν, αλλά το φορτίο ουδέποτε έφθασε στο Αζερμπαϊτζάν. 

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι το φορτίο παραδόθηκε στην αμερικανική βάση του Ινσιρλίκ στην Τουρκία, η οποία είναι από τα μυστικά κέντρα διοίκησης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για συνωμοτικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Μολονότι η έρευνα της Γκαταντζίεβα έχει ιστορικό μηνών και άρχισε με σειρά μικρότερων ρεπορτάζ, ο Δυτικός και ο διεθνής Τύπος της απέδωσαν ελάχιστη σημασία, αν και προβλήθηκε από μερικά κοινωνικά δίκτυα και συζητήθηκε από μερικούς των καλυτέρων εμπειρογνωμόνων στα θέματα της Συρίας και της Μέσης Ανατολής. Πάντως το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ δημοσίευσε την Κυριακή τις αποκαλύψεις, προσθέτοντας την εντυπωσιακή είδηση ότι η Γκεϊταντζίεβα ανακρίθηκε από τις βουλγαρικές αρχές και στη συνέχεια απολύθηκε από την εφημερίδα της.
Η ίδια ανέφερε, με μήνυμα της στο Τουίτερ την Τρίτη, ότι την ανέκρινε η βουλγαρική εθνική ασφάλεια, που ζητούσε να μάθει ποιες ήταν οι πηγές της.

Δήλωσε πως στην αρχή υποψιάσθηκε για τις μεταφορές όπλων στη Συρία, όταν είδε όπλα βουλγαρικής κατασκευής στα χέρια των τρομοκρατών στο Χαλέπι, ενώ έκανε ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Συρία. Εξήγησε πως στην συνέχεια ακολούθησε τα ίχνη τους μέχρι την κατασκευάστρια Βουλγαρική βιομηχανία, όπου ανακάλυψε ότι τα όπλα αυτά εξήχθησαν νόμιμα στη Σαουδική Αραβία, η οποία εφοδίαζε με αυτά τους τρομοκράτες στη Συρία.

Μήνυμα της Ντιλβάνα Γκανταντζίεφ στο Φέϊσμπουκ:
Μόλις με απέλυσαν γιατί είπα την αλήθεια για τον εφοδιασμό με όπλα των τρομοκρατών στη Συρία με διπλωματικές πτήσεις. 5.47 μ.μ.-Αυγ.24,2017

Τουλάχιστον 350 διπλωματικές πτήσεις της Silk Ways Airlines, (κρατικής εταιρείας του Αζερμπαϊτζάν) μετέφεραν όπλα σε θέατρα πολεμικών συγκρούσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου, την τελευταία τριετία.

Το Αλ Τζατζίρα, καθυστερημένα, προβάλλει τώρα την ιστορία, εν μέσω του διπλωματικού πολέμου Κατάρ-Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος οδήγησε σε γενικό άπλωμα των άπλυτων, καθώς η κάθε πλευρά συνεχίζει να κατηγορεί την άλλη για υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Ενώ αναφέραμε την πρόσφατη απόφαση του Τραμπ να τερματίσει το συνωμοτικό πρόγραμμα ανατροπής του καθεστώτος στη Συρία, φαίνεται ότι ο μηχανισμός της αποστολής όπλων από το εξωτερικό στους Τζιχαντιστές παραμένει σε λειτουργία. Όπως μετέδωσε το Αλ Τζατζίρα:
Μιλώντας στο Αλ Τζαντζίρα την Κυριακή από το τηλέφωνο, η Γκαταντζίεβα είπε 
« η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν σαν προκάλυμμα τiς διπλωματικές πτήσεις της Silk Way Airlines για να μεταφέρουν όπλα της Ανατολικής Ευρώπης, τα οποία περνούν στα χέρια τρομοκρατών σε όλο τον κόσμο. Οι διπλωματικές πτήσεις εξαιρούνται από ελέγχους και έρευνες.»
Το μακροσκελέστατο –εξασέλιδο- σχετικό ρεπορτάζ του αμερικανικού πρακτορείου Zero Hedge περιλαμβάνει χάρτη των «διπλωματικών πτήσεων» της εταιρείας του Αζερμπαϊτζάν και στοιχεία από τα διαρρεύσαντα επίσημα βουλγαρικά έγγραφα για την αποστολή ευρείας κλίμακας οπλισμού στους ισλαμιστές τρομοκράτες στη Συρία.
Κατά τα έγγραφα αυτά, η Silk Way Airlines προσέφερε «διπλωματικές πτήσεις» σε ιδιωτικές εταιρείες και βιομηχανίες όπλων από τις ΗΠΑ, τα Βαλκάνια, και το Ισραήλ, όπως επίσης και σε στρατιωτικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΑΕ, της Αμερικανικής Διοίκησης Ειδικών επιχειρήσεων και στις στρατιωτικές δυνάμεις της Γερμανίας και τη Δανίας στο Αφγανιστάν και της Σουηδίας στο Ιράκ. Οι διπλωματικές πτήσεις εξαιρούνται από ελέγχους, φόρους και άλλες υποχρεώσεις, που σημαίνει ότι τα αεροπλάνα της εταιρείας μετέφεραν ελεύθερα εκατοντάδες τόνους όπλων σε διάφορους προορισμούς σε όλο τον κόσμο ανεξέλεγκτα. Πραγματοποιούσαν τεχνικές σταθμεύσεις, διάρκειας από μερικών ωρών ως μιας ημέρας σε ενδιάμεσα σημεία, χωρίς λογική δικαιολογία, όπως του ανεφοδιασμού με καύσιμα.

Υπότιτλος του δημοσιεύματος αναφέρει:

« Οι ΗΠΑ αποστέλλουν όπλα ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων».

Το κείμενο αποσαφηνίζει ότι επρόκειτο για όπλα αμερικανικής κατασκευής αλλά όχι χρησιμοποιούμενα από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Άλλος υπότιτλος αναφέρει:

Αμερικανικό μυστικό πρόγραμμα έστελνε βουλγαρικά όπλα στην Αλ Κάϊντα, μέσω ιδιωτικής εταιρείας στρατιωτικών υπηρεσιών.

Αναφέρει ότι στις 6 Ιουνίου 2015 ένας Αμερικανός υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρείας στρατιωτικών εργολαβιών Purple Shovel σκοτώθηκε και δυο άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη πυραύλου εκτόξευσης χειροβομβίδων σε πεδίο δοκιμών, κοντά στο χωριό Ανέβο της Βουλγαρίας. 

Η αμερικανική πρεσβεία ανακοίνωσε ότι ιδιωτικοί εργολήπτες εργάζονταν σε πρόγραμμα του αμερικανικού στρατού για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό μετριοπαθών ανταρτών στη Συρία. Αμέσως μετά την ανακοίνωση η Αμερικανίδα πρεσβευτής στη Σόφια ανακλήθηκε από τα καθήκοντά της…

Τα όπλα δεν προορίζονταν για «μετριοπαθείς» αντάρτες, γράφει η συντάκτης του δημοσιεύματος. «Πέρυσι τον Δεκέμβριο, όταν εκάλυπτα την μάχη του Χαλεπιού ως ανταποκρίτρια βουλγαρικών ΜΜΕ, ανακάλυψα και κινηματογράφησα εννέα υπόγειες αποθήκες γεμάτες βαρέα όπλα, με αναφερόμενη χώρα προέλευσης τη Βουλγαρία. Τα χρησιμοποιούσε η Αλ Νούσρα (παρακλάδι της Αλ Κάϊντα στη Συρία, καταχωρημένη ως τρομοκρατική οργάνωση από τον ΟΗΕ).

΄Αλλοι υπότιτλοι του 6σέλιδου δημοσιεύματος:

- Η Σαουδική Αραβία Σπόνσορας και Διανομέας ΄Οπλων.
- ΄Εκθεση Συνδέει τις Διεθνείς Μεταφορές ΄Οπλων με το «Ισλαμικό Κράτος».

- ΄Οπλα καταγεγραμμένα στους επίσημους καταλόγους μεταφοράς των πτήσεων της SilkWay Airlines εμφανίζονται στα μέτωπα της Συρίας μήνες μετά την εκφόρτωσή τους στην Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments