“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Πούτιν: Στόχος της Μόσχας η Άμεση Λειτουργία της Πυρηνικής Μονάδας στο Akkuyu

Η Ρωσία σχεδιάσει να ξεκινήσει σύντομα τη λειτουργία της πρώτης μονάδας του πυρηνικού σταθμού στο Akkuyu, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τις συνομιλίες του με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη το βράδυ.

Ερντογάν και Πούτιν συναντήθηκαν στην Άγκυρα για να συζητήσουν ζητήματα των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και τις εξελίξεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, ο Πούτιν δήλωσε ότι η μονάδα στο Akkuyu είναι δυνατό να τεθεί σύντομα σε λειτουργία και πρόσθεσε: «Φυσικά, αυτό θα απαιτήσει συντονισμένη προσπάθεια από εμάς και τους Τούρκους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένης της έγκαιρης έκδοσης όλων των απαραίτητων αδειών, εγγράφων και πιστοποιητικών».

Ο Πούτιν δήλωσε ότι όλες οι εργασίες για το Akkuyu διεξάγονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας εξέφρασε την ικανοποίησή του και υπογράμμισε τη σημασία της τουρκορωσικής συνεργασίας στο έργο του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream.

Η ρωσική κρατική Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας Rosatom θα κατασκευάσει το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας, το Akkuyu, στη νότια επαρχία της χώρας Mersin, στις ακτές της Μεσογείου.

Το εργοστάσιο θα έχει δυναμικότητα 4.800 MW σε τέσσερις μονάδες και δυνατότητα λειτουργίας 8.000 ωρών ετησίως.

Στην πρώτη φάση υλοποίησης του έργου, προγραμματίζεται η κατασκευή δύο μονάδων δυναμικότητας 2.400 MW.

Η κατασκευή του εργοστασίου αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2018. Ο πρώτος αντιδραστήρας είναι προγραμματισμένο να λειτουργήσει ως το 2023, ενώ το εργοστάσιο αναμένεται να λειτουργήσει σε πλήρη δυναμικότητα μέχρι το 2025.

energia.gr/

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments