“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Καμμένος: Αλέξη, ό,τι πεις, ψηφίζω.. ακόμα και το όνομα των Σκοπίων...Μετά την πλήρη κάλυψη που του πρόσφερε

Σε τροχιά μιας επώδυνης -όπως προδιαγράφεται- προσαρμογής στα νέα δεδομένα έχουν μπει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με αχαρτογράφητες προς το παρόν τις προοπτικές εν όψει των επόμενων εθνικών εκλογών.

Η αναδίπλωση σε ζητήματα αιχμής, όπως η αλλαγή φύλου και ο αυτοκαθορισμός των μουσουλμάνων («Τουρκική» Ένωση Ξάνθης), ως ανταπόδοση για την πολιτική στήριξη που παρείχε ο Αλ. Τσίπρας στον Π. Καμμένο στο θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής, ήταν -ως φαίνεται- μόνον η αρχή. 


Η συνέχεια θα περιλαμβάνει το Σκοπιανό, την αναθεώρηση του Συντάγματος και μια σειρά ακόμη θέματα προοδευτικής κατεύθυνσης που σχεδιάζει να προωθήσει η κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καμμένος έχει δεσμευτεί έναντι του πρωθυπουργού ότι θα βάλει πλάτη στο θέμα των Σκοπίων, ούτως ώστε να περάσει από τη Βουλή η όποια συμφωνία για το όνομα. Στην κυβέρνηση μάλιστα εκτιμούν ότι το 2018 θα ενταθούν οι πιέσεις από ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση ούτως ώστε να κλείσει η εκκρεμότητα αυτή κατά τρόπο οριστικό και αμετάκλητο.

Στην περίπτωση που έχουν βάση οι πληροφορίες αυτές, δεν μιλάμε απλώς για αναδίπλωση εκ μέρους του κ. Καμμένου, αλλά για ολική επαναφορά και στροφή 180 μοιρών, δεδομένου ότι τα εθνικά θέματα αποτελούν την προμετωπίδα της ιδεολογίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στη λίστα με τις (κάποτε) «κόκκινες γραμμές» τους. Η συμπόρευση με τον Αλ.Τσίπρα δείχνει να είναι αυτήν τη στιγμή μονόδρομος για τον κ. Καμμένο, με αντίκρισμα την παραμονή στην εξουσία και τη διατήρηση των κεκτημένων στην κυβέρνηση και το κράτος. Δείχνει δε να έχει προσχωρήσει στη λογική «θα πάω και ας μου βγει και σε κακό», καθότι η πολιτική φθορά πρέπει να θεωρείται δεδομένη, με ορατό τον κίνδυνο στις επόμενες εκλογές το κόμμα να μην καταφέρει να περάσει τον πήχη του 3%.

Η αναδίπλωση σε ζητήματα αιχμής και η προοπτική μιας εκλογικής αποτυχίας είναι αυτά που τροφοδοτούν την ανησυχία και τον εκνευρισμό στις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Αντικατοπτρίζονται δε στις αντιδράσεις των βουλευτών στο θέμα της αλλαγής φύλου και της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Στα μπρος-πίσω το «ψηφίζω-δεν ψηφίζω» του Δ. Καμμένου για την Ένωση και το «δεν ψηφίζω» του Κ. Κατσίκη για την αλλαγή φύλου. Ο τελευταίος μάλιστα προεξόφλησε ότι το σχετικό άρθρο θα καταψηφίσουν και άλλοι βουλευτές του κόμματος.

Παρόν

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments