“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η ExxonMobil Ενισχύει την Παραγωγή Πολυαιθυλενίου στο Τέξας

Η ExxonMobil Chemical Company ξεκίνησε την παραγωγή στην πρώτη από τις δύο νέες γραμμές παραγωγής πολυαιθυλενίου υψηλής απόδοσης 650.000 τόνων / έτος στο εργοστάσιο παραγωγής πλαστικών της στο Mont Belvieu του Τέξας, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη.

Το έργο αποτελεί μέρος του σχεδίου επέκτασης στην περιοχή Baytown - προϋπολογισμού πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων- αλλά και της ευρύτερης πρωτοβουλίας της ExxonMobil για την επέκταση στην περιοχή του Κόλπου ( Growing the Gulf Expansion initiative). Αναμένεται ότι θα αυξήσει την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου κατά περίπου 1,3 εκατ. τόνους ετησίως.

Η παραγωγική ικανότητα της μονάδας στο Mont Belvieu θα ανέλθει σε 2,5 εκατ. τόνους ετησίως, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια πολυαιθυλενίου στον κόσμο.

Ένα σημαντικό ποσοστό του πολυαιθυλενίου του Mont Belvieu θα εξαχθεί από το λιμάνι του Χιούστον αργότερα αυτό το μήνα. Όταν επιτευχθεί το μέγιστο της παραγωγής, αναμένεται ότι θα μεταφέρονται περισσότερα από 200 δοχεία την ημέρα.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να επενδύσει περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε 10 χρόνια για να κατασκευάσει και να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις παραγωγής στην περιοχή του Κόλπου των ΗΠΑ. Τα έργα αυτά αναμένεται να δημιουργήσουν περισσότερες από 45.000 θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 12.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Η επέκταση καλύπτει 11 μεγάλα έργα χημικών, διύλισης, λιπαντικών και υγροποιημένου φυσικού αερίου κατά μήκος των ακτών του Τέξας και της Λουιζιάνα.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments