“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ρωσσία προς ΗΠΑ: Σταματήστε να παρεμβαίνετε στις ρωσικές προεδρικές εκλογές

Σύμφωνα με τον Σεργκεί Λαβρόφ σ' αυτές συμμετείχαν Αμερικανοί διπλωμάτες να συμμετέχουν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις «που είχαν μεταμφιεσθεί».


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επέκρινε σήμερα (15/12) τις Ηνωμένες Πολιτείες λέγοντας ότι παρεμβαίνουν διαρκώς στις ρωσικές προεδρικές εκλογές όπως και άλλες χώρες, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι Αμερικανοί διπλωμάτες συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης.

«Ο πρόεδρος επανειλημμένα έχει αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα. Και η αμερικανική πρεσβεία ασχολείται με αυτό» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι «Αμερικανοί διπλωμάτες συμμετέχουν» στις συγκεντρώσεις των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, περιλαμβανομένων και των κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης.

«Σε κάθε περίπτωση - είπε ο Λαβρόφ- δεν θα αποφασίσουν κάποιοι ξένοι εταίροι, αλλά ο ρωσικός λαός».

Τον Ιανουάριο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει επίσης ότι αρκετές φορές άτομα της αμερικανικής πρεσβείας είχαν εντοπισθεί να συμμετέχουν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και μη εγκεκριμένες από τις αρχές δράσεις που πραγματοποιούνται στην Ρωσία. Σύμφωνα με τον Σεργκεί Λαβρόφ σ' αυτές συμμετείχαν διπλωμάτες «που είχαν μεταμφιεσθεί».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είχε επικρίνει τους διπλωμάτες της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής για κατασκοπεία, αναφέροντας ότι οι διπλωμάτες αυτοί «όργωσαν τα πάντα», είχαν βρεθεί στην περιοχές Καλίνγκραντ, Λένινγκραντ, Μούρμανσκ και Βαρόνεζ, όπως επίσης και στην περιοχή του Κρασνοντάρ και στην Τσετσενία.

Στις 18 Μαρτίου 2018 οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία

Η άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου ψήφισε σήμερα για να ορίσει την 18η Μαρτίου 2018 ως ημερομηνία διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών στη χώρα.

Η πρόταση έγινε δεκτή ομόφωνα από τους Ρώσους γερουσιαστές, δήλωσε η πρόεδρος της άνω βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο μετά την ψηφοφορία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι θα αναζητήσει νέα θητεία ως πρόεδρος στις εκλογές του Μαρτίου αλλά ως ανεξάρτητος υποψήφιος, κρατώντας αποστάσεις από το κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» το οποίο ελέγχεται από το Κρεμλίνο.

Μιλώντας στην ετήσια συνέντευξη Τύπου ο 65χρονος πρόεδρος ανέφερε ότι ευελπιστεί να εξασφαλίσει τη στήριξη περισσοτέρων εκ του ενός κομμάτων, σημειώνοντας ότι το πολιτικό σύστημα της Ρωσίας θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικό, ωστόσο η αντιπολίτευση δεν έχει να παρουσιάσει κάποιον ισχυρό υποψήφιο.

Τόνισε δε χαρακτηριστικά για τους αντιπάλους του ότι «προκαλούν πολύ θόρυβο, χωρίς όμως να έχουν να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στο λαό».

newsbomb.gr

kathimerini.gr
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments