Αλβανία – Σκόδρα: «Θα δηλώσουμε αυτονομία, όπως η Καταλονία!»

«Η Σκόντρα θα δηλώσει αυτονομία, όπως η Καταλονία! Δεν θέλουμε να φέρνουμε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση»

Επί τρεις εβδομάδες, ο υδροηλεκτρικός σταθμός στον ποταμό Ντρίνι έχει αποβάλει μεγάλες ποσότητες νερού που χύθηκαν στον ποταμό Μπούνα, ο ποταμός που έχει ξεχειλίσει και έχει πλημμυρίσει το προαστικό τμήμα σκεπάζοντας τα πάντα με περίπου 20 εκατοστά νερού.

Σήμερα, η στάθμη του νερού έχει κατέβει αισθητά και τα ύδατα έχουν αποτραβηχθεί από τις απομακρυσμένες περιοχές της πόλης καθώς και από την πεζοδρομημένη ζώνη κοντά στη γέφυρα του Μπούνα, όπου ήταν καλυμμένη με νερό, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Βοήθεια από Τουρκία

Μόλις, έχει φθάσει η πρώτη βοήθεια από την Τουρκία, η οποία έστειλε στους πλημμυροπαθείς 500 συσκευασίες τροφίμων και 18,5 τόνους κονσέρβες.

Τα προάστια της πόλης Σκόδρα έχουν πλημμυρίσει, αφού καλύφθηκαν 5 χιλιάδες στρέμματα κατοικήσιμης περιοχής με 500 σπίτια πλημμυρισμένα.

Η ασυνήθιστη δήλωση

Μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση ο Άρμπεν Τσένι, διαχειριστής της δοικητικής μονάδας ‘Ana e Malit’ προέβη σε μια ασυνήθιστη (όπως σημειώνεται) δήλωση, σχετικά με την αδιαφορία της αλβανικής κυβέρνησης.

«Η Σκόδρα μπορεί να αποκτήσει αυτονομία», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι η περιοχή έχει πόρους και μπορεί να λειτουργήσει άνετα.

Έχει 3 υδροηλεκτρικούς σταθμούς που βρίσκονται στην περιοχή της Σκόδρας, έχει την καλύτερη παραλία στην Αλβανία, την Βελιπόιε (Velipojë) και τη μεγαλύτερη λίμνη στην Αλβανία και στα Βαλκάνια.

«Δεν χρειάζεται να είμαστε εξαρτημένοι (από τα Τίρανα), είπε ο Τσένι.

«Δηλαδή, θα κάνουμε όπως η Καταλονία, θα διαχωρισθούμε για να διαχειρισθούμε τους εαυτούς μας ως Σκόδρα, δεν κατηγορούμε κανέναν. Άλλωστε ο πρωθυπουργός Ράμα δεν ασχολείται με εμάς», πρόσθεσε.

(Στοιχεία από faxweb.al, gazetatema.net, balkanweb.com)

--
The Hellenic Information Team

Και η Αλβανία στον «χoρό» της απέλασης Ρώσων διπλωματών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας ανακοίνωσε ότι κήρυξε ανεπιθύμητα πρόσωπα δύο Ρώσους διπλωμάτες, καθώς η δραστηριότητά τους δεν είναι σύμφωνη με το διπλωµατικό καθεστώς.

Στην ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών δεν γίνεται λόγος για την επίθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα εναντίον του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ νωρίτερα αυτό τον μήνα στη Μ. Βρετανία, για την οποία κατηγορείται η Μόσχα.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε νωρίτερα ότι οι απελάσεις έγιναν σε συντονισμό με τις συμμαχικές της Αλβανίας χώρες του ΝΑΤΟ και ότι «οι Ρώσοι που έθιξαν το εθνικό συμφέρον θα αποχωρήσουν».

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

Αναγνώστες