Αρνείται τα πάντα το "ξακουστό" εργαστήριο του Πόρτον Ντάουν – "Δεν τον δηλητηριάσαμε εμείς"

Το Πόρτον Ντάουν, το γνωστό ερευνητικό εργαστήριο του βρετανικού στρατού, απέρριψε κατηγορηματικά την πιθανότητα να είναι η πηγή του νευροτοξικού παράγοντα από τον οποίο δηλητηριάστηκαν ο πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του, στις αρχές του μήνα

Σύμφωνα με το BBC, ο διευθύνων σύμβουλος του Πόρτον Ντάουν Γκάρι Άιτκενχεντ είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση» να προήλθε η ουσία από το εργαστήριο αυτό, όπως υπονοεί η Ρωσία. Πρόσθεσε ότι οι εγκαταστάσεις διαθέτουν «το υψηλότερο επίπεδο» ελέγχων και ασφάλειας.

Η Ρωσία αρνείται την ανάμιξή της στην επίθεση εναντίον του Σκριπάλ και της κόρης του οι οποίοι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αφότου βρέθηκαν αναίσθητοι σε ένα παγκάκι στην πόλη Σάλσμπερι.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντιμίρ Σίζοφ παρατήρησε, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ότι το εργαστήριο του Πόρτον Ντάουν απέχει μόλις 11 χιλιόμετρα από το Σάλσμπερι, υπονοώντας ότι θα μπορούσε η τοξική ουσία να προήλθε από εκεί.

πηγή

Ταυτόχρονα, αρκετά ειρωνικό αποτελεί το γεγονός ότι η δηλητηρίαση του Ρώσου κατασκόπου έγινε μόλις 6 μίλια από το κυβερνητικό χημικό εργαστήριο Porton Down στη Βρετανία, κι αυτό λόγω του σκοτεινού παρελθόντος του. 

Το Porton Down είναι γνωστό από τα σκάνδαλα με ανθρώπινα πειράματα που πραγματοποιούσε και που είχαν ως πιο γνωστό αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 20χρονου στρατιώτη το 1953 όταν του χορηγήθηκε το νευροπαραλυτικό Sarin. 


http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

Αναγνώστες