Αυτά έγραφα από το 2014 -Ράσμουσεν: Ενδεχόμενο ρωσικής επίθεσης στη Βαλτική για να δοκιμάσει το ΝΑΤΟ

Ρώσοι της Εσθονίας διαδηλώνουν για την άρση της απαγόρευσης της διδασκαλίας της Ρωσικής γλώσσας στα σχολεία www.rebaltica.lv

hellenic sunrise 2: H Εσθονία είναι πιθανόν να είναι το επόμενο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Η Εσθονία αποτελεί μια από τις τρεις χώρες
της Βαλτικής και αποτελούσε μέρος της Σοβιετικής Ένωσης μέχρι το 1991 οπότε και ανεξαρτοποιήθηκε. 


Έκτοτε παρόλο που κατάφερε να εισέλθει στην Ε.Ε το 2004 και εν τέλει και στην Ευρωζώνη σχεδόν το 1/4 του πληθυσμού των 1.3 εκατομμυρίων κατοίκων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

Η Εσθονία αποτελούσε ανεξάρτητο κράτος από το 1921 αλλά έγινε μέλος της Σοβιετική Ένωσης χωρίς την θέληση των Εσθονών- οι οποίοι ως έθνος δεν έχουν τίποτα κοινό με τους Ρώσους- με την λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. 

Οι Εσθονοί σε μεγάλο ποσοστό είναι Γερμανόφιλοι και θεωρούν την Γερμανία ως τον απελευθερώτη τους. Η Εσθονία καταλήφθηκε από την Σοβιετική Ρωσία το 1939 και το 1941 απελευθερώθηκε από τον Γερμανικό στρατό για να ξαναπέσει στην Σοβιετική κατοχή το 1945.

Η Σοβιετική κυριαρχία άφησε πίσω της περίπου 300,000 Ρώσους οι οποίοι από το 1991 ζούνε σε καθεστώς μειονοτικό με πολλά παράπονα για την μεταχείριση τους από το Εσθονικό κράτος .

Οι Εσθονοί θεωρούν τον Γερμανικό στρατό του Β' ΠΠ και τις μονάδες των WAFFEN SS ως απελευθερωτές τους και όχι ως εγκληματίες. 

Στην Εσθονία γίνονται συχνά-πυκνά συγκεντρώσεις Γερμανών και Εσθονών βετεράνων των SS, γεγονός που έχει δημιουργήσει τριβή στις σχέσεις της με την Ρωσία η οποία έχει προβεί σε έντονα διαβήματα.

Οι Εσθονοί έχουν υποφέρει κατά την διάρκεια της Σοβιετικής παρουσίας η οποία ουσιαστικά αποτέλεσε κατοχή και όχι συμμετοχή με ισοτιμία στην Σοβιετική Ένωση. Οι Εσθονοί θεωρούν τους Ρώσους και τον στρατό τους ως υπαρκτό κίνδυνο ακόμα και σήμερα.

Η Εσθονία αποτελεί ένα κρατίδιο δύο φορές μεγαλύτερο από αυτό των Σκοπίων με υποδιπλάσιο πληθυσμό εκ του οποίου σχεδόν το 25-30% είναι Ρωσικής καταγωγής και συνείδησης. Τα σύνορα με την Ρωσία είναι πεδινά και εκτός από το φυσικό κώλυμα του ποταμού Νάρβα είναι απολύτως βατά από τον το αρματικό δυναμικό του Ρωσικού στρατού και τις βάσεις του 1ης γραμμής στο Πσκόβ και την Αγία Πετρούπολη. Εξάλλου η αποτρεπτική δύναμη του Εσθονικού στρατού είναι ανάλογη της οικονομικής κατάστασης της χώρας

Η Εσθονία αποτελεί τον "καλύτερο μαθητή" της Γερμανικής λογικής για το νοικοκύρεμα των οικονομικών και έχει υποστεί οικονομικές πρακτικές ανάλογες με αυτές στην Ελλάδα.

Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτύχει μια κίνηση ''Ματ'' αν κατάφερνε να υποκινήσει τους 300,000 Ρώσους της Εσθονίας να εξεγερθούν με αίτημα την αποκατάσταση των αδικιών που υφίστανται ως μειονότητα και των διακρίσεων λόγω της εκδικητικής πολιτικής του επίσημου Εσθονικού κράτους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ρώσοι της Εσθονίας δεν έχουν δικαίωμα για διαβατήριο εφόσον ουδέποτε τους αποδόθηκε η Εσθονική υπηκοότητα και επίσημα δεν θεωρούνται Εσθονοί πολίτες. Ήδη διεθνείς οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν καταγράψει τη δυσαρέσκεια της Ρωσικής μειονότητας στην Εσθονία και θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να εκδηλωθεί δυναμικά.

Η εξέγερση της Ρωσικής κοινότητας θα μπορούσε εύκολα να κλιμακωθεί σε πογκρόμ εναντίον τους από την Εσθονική κυβέρνηση και σε κάθε περίπτωση από το φιλοναζιστικό κομμάτι του πληθυσμού το οποίο καλοβλέπει την δράση των SS στον Β' ΠΠ εναντίον των προαιώνιων εχθρών Ρώσων.

Η Ρωσία έδειξε αξιοσημείωτη ικανότητα να αφομοιώνει τις τακτικές των αντίπαλων όταν απέστειλε στην Κριμαία ως πρώτο κύμα ενόπλων όχι Ρώσους στρατιώτες άλλα ιδιωτική εταιρία ασφαλείας με έδρα στην Ουκρανία , στα πρότυπα των εταιριών μισθοφόρων Αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ και Αφγανιστάν.

Ίσως ήρθε η ώρα να αντιγράψει και την τρόπο υποκίνησης και διεύθυνσης των ταραχών στην πλατεία Μειντάν του Κιέβου από Ισραηλινούς και Αμερικάνους πράκτορες.

Η Εσθονία είναι μέλος της Ε.Ε της Ευροζώνης αλλά και του ΝΑΤΟ και ενδεχόμενη ανάμειξη της Ρωσίας αντίστοιχο με το μοντέλο δράσης στην Κριμαία θα χτύπαγε την Γερμανία και ΗΠΑ στο μαλακό τους υπογάστριο στην Ευρώπη.

Εάν στο δημοψήφισμα στην Κριμαία την 16 Μαρτίου 2013 οι κάτοικοι της απάντησαν ότι θέλουν να ενωθούν με την Ρωσία τότε γιατί να μην γίνει και αυτό στην Εσθονία μετά από μια καλά οργανωμένη εξέγερση της Ρωσική μειονότητας. Δεδομένου των χλιαρών αντιδράσεων του ΝΑΤΟ και της στρατιωτικής ανυπαρξίας της Ε.Ε ποίος θα μπορούσε να εμποδίσει την Ρωσία να απειλήσει με εισβολή ως διαιτητής στην Εσθονία για την προστασία των 300,000 Ρώσων μειοντικών οι οποίοι αποτελούν το 30% του Εσθονικού πληθυσμού;

ΟΤΑΝ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΕ ΕΣΘΟΝΙΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΖΥΓΟ

Ράσμουσεν: Ενδεχόμενο ρωσικής επίθεσης στη Βαλτική για να δοκιμάσει το ΝΑΤΟ

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

Αναγνώστες