“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Το γεγονός ότι τα ελληνικά ραντάρ δεν «είδαν» το ελικόπτερο πρέπει να προβληματίσει

Ο Φίλης επαίνεσε την στάση της Μαριέττας στο Βιβλίο Ιστορίας ως "υποδειγματική"


«Οι Τούρκοι θέλουν να πάρουν με βελούδινο τρόπο το μισό Αιγαίο»
Για την εντεινόμενη προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο μίλησε ο γνωστός αναλυτής, συγγραφέας και αρθρογράφος, Σάββας Καλεντερίδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου με αφορμή το νέο περιστατικό με ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής στη νήσο Ρω.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Καλεντερίδη, σκοπός των Τούρκων με το ελικόπτερο ήταν να μετρήσουν τον χρόνο αλλά και τον τρόπο αντίδρασης της ελληνικής στρατιωτικής φρουράς που βρίσκεται στο νησί Ρω.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, από την ελληνική πλευρά χρειάστηκε να ρίξουν προειδοποιητικές βολές αδειάζοντας δύο γεμιστήρες ενώ αυτό που πρέπει να προβληματίσει, όπως είπε, είναι το γεγονός ότι τα ελληνικά ραντάρ δεν «είδαν» το τουρκικό ελικόπτερο πριν σημειωθεί το επεισόδιο, που σημαίνει ότι πετούσε χαμηλά και ότι έκανε πτήση προκειμένου να μην εντοπιστεί.

Το τελευταίο περιστατικό αλλά και οι προκλήσεις των Τούρκων όλο το τελευταίο διάστημα, αποκαλύπτει σύμφωνα με τον κ. Καλεντερίδη για άλλη μια φορά, το σχέδιο που έχει η γειτονική χώρα να πάρει το μισό Αιγαίο, «όχι αναγκαστικά με στρατιωτική επιχείρηση, αλλά με κάποιον άλλον «βελούδινο» τρόπο», σταδιακά να επεκτείνει την επιρροή της.

«Όλα αυτά δείχνουν ότι υπάρχει ορατή απειλή στο Αιγαίο, και θα πρέπει να προβληματίσει το σύνολο του πολιτικού κόσμου, των κομμάτων και φυσικά της κοινωνίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλεντερίδης.

Καταλήγοντας εκτίμησε ότι περίπτωση κλιμάκωσης από την τουρκικά πλευρά είναι πολύ πιθανό να υπάρξει στην περίπτωση της κυπριακής ΑΟΖ όπου οι εξελίξεις εκεί ωθήσουν την Τουρκία σε μια επιθετική ενέργεια που θα υποχρεώσει την Ελλάδα να εμπλακεί. «Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο» επεσήμανε ο κ. Καλεντερίδης σημειώνοντας ότι «διαφορετικά μέχρι τις εκλογές, ο Ερντογάν δεν έχει κανέναν λόγο να κάνει κάτι στο Αιγαίο», αφού μόνο η επιχείρηση στο Αφρίν του έχει δώσει την ώθηση που ήθελε για εκλογικούς λόγους.

Καλεντερίδης: «Οι Τούρκοι θέλουν να πάρουν με βελούδινο τρόπο το μισό Αιγαίο»

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments