“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Shadow World

Κατηγορία:Έλληνες υπουργοί Εθνικής Άμυνας
Υπουργός Εθνικής Άμυνας
Περίοδος

21 Οκτωβρίου 1981 – 25 Απριλίου 1986

Andrew Feinstein: Υπηρέτησα ως βουλευτής του ANC υπό τον Nelson Mandela. Δυστυχώς, προς το τέλος της θητείας του Μαντέλα, ο διάδοχός του, Thabo Mbeki, αποφάσισε να δαπανήσει 10 δισ. Δολάρια για όπλα που η χώρα δεν χρειάζεται ούτε έχει χρησιμοποιήσει με κανένα τρόπο. $ 300 εκατ. Δωροδοκίας καταβλήθηκαν σε πολιτικούς, ανώτερους υπαλλήλους και ανώτερα στελέχη του στρατού.


Η Επιτροπή Οικονομικής Εποπτείας, στην οποία ήμουν μέλος της ANC, άρχισε να διερευνά τη συμφωνία και τη διαφθορά. Η ηγεσία της ANC με ενημέρωσε να σταματήσω την έρευνα. Όταν αρνήθηκα, έκαψαν την έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσής μου από την επιτροπή και στη συνέχεια με εξαναγκασμό από το Κοινοβούλιο.
Η άλλη συνειδητοποίηση που με ανησύχησε ήταν το πόσο λίγο οι κυβερνήσεις μας μαθαίνουν από την ιστορία όταν πρόκειται για την παροχή και τον έλεγχο των όπλων. Οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν και έπλασαν τους μουντζαχεντίν στο Αφγανιστάν, που ήταν τότε κεντρικοί για τη δημιουργία των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα, οι δράστες της 11ης Σεπτεμβρίου. Αλλά το ίδιο μοτίβο επαναλαμβάνεται σήμερα στη Συρία, όπου οι ΗΠΑ, τόσο άμεσα όσο και μέσω της Σαουδικής Αραβίας, παρέχουν υποστήριξη σε ομάδες που συνδέονται με τον εξτρεμισμό.

http://www.pbs.org/independentlens/blog/global-arms-expert-andrew-feinstein-explores-shadow-world-of-weapons-trade/


http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments