“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Επί ποιμαντορίας μου, καταντήσαμε νεο-γενίτσαροι και κάναμε την εκκλησία ''μπορντέλο''.

Σύμφωνα με δημοσίευμα (10 Οκτ. '18) του παρουσιαζόμενου και ως ''έγκριτου'' αρθρογράφου-σχολιαστή, διευθυντή της εφημερίδας ''Καθημερινή'' των Αθηνών, το οικουμ. Πατριαρχείο του Βαρθολομαίου, ''θα'' αποφάσιζε τις ''επόμενες δύο ημέρες'': «Στην Κωνσταντινούπολη θα ληφθεί η απόφαση για το αν θα αποχωρήσει ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και αν ναι, από ποιον θα αντικατασταθεί».

Δυστυχώς, γιά τον ''έγκριτο'' αρθρογράφο, οι πληροφορίες ''μαϊμού'' που είχε από το ''Φανάρι'' και αλλού, δεν επιβεβαιώθηκαν. Αλλά δεν είναι και η πρώτη φορά που ''αναγγέλει'' παραμύθια, σε ότι αφορά τον Ελληνισμό Αμερικής.

Το ''Κ'', που δεν ''μασάει'' το κουτόχορτο που σερβίρουν διάφοροι επιτήδειοι σε Πατριαρχείο, Αθήνα και Ομογένεια, κατάφερε να μάθει τι ειπώθηκε σε κλειστή σύσκεψη του Βαρθολομαίου με τρεις έμπιστους στο ''Φανάρι''.

Σύμφωνα με δύο ρασοφόρους πληροφοριοδότες στην Κων/πολη, ο (κατά το μισό) ''οικουμενικός'', φέρεται αποφασισμένος να αφήσει στην άκρη τα προσχήματα και να κάνει αρχιεπίσκοπο ''έγγαμο κληρικό''.

Απευθυνόμενος στον Προύσης και στους άλλους δύο αργόσχολους μητροπολίτες, που συντηρούνται από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας (5 εκατομ. ευρό κάθε χρόνο), τόνισε:

«Δεν ξέρω αν θα μας δεχτεί ο Κύριος στον παράδεισο, με τις τόσες πολλές αμαρτίες μας. Προσωπικά, το αποκλείω. Γιά δεκαετίες, πέσαμε με τα μούτρα στο χρήμα, εδικά από Αμερική, όπου τις δουλειές, μας τις κάνει ο άνθρωπός μας, ο φάδερ 'Αλεξ. Και τώρα μας κρατούν και μας εκβιάζουν. Γι' αυτό δέχτηκα, πιεζόμενος, να γίνει αυτόνομη η Εκκλησία της Ουκρανίας, γιά χάρη των αμερικάνικων συμφερόντων.

Επί ποιμαντορίας μου, καταντήσαμε νεο-γενίτσαροι και κάναμε την εκκλησία ''μπορντέλο''. 

Διασπάσαμε την Ορθοδοξία, ακόμα και την Εκκλησία της Ελλάδος σε ''παλιές'' και ''νέες χώρες''. Εφαρμόσαμε το ''διαίρει και βασίλευε'' και τώρα μας βρίζουν όλοι. ''Πέσαμε με τα μούτρα'' στο χρήμα. Ζητούν αυτονομία και στην Αμερική και αλλού. Να διώξουμε τον Δημήτριο, δεν γίνεται, δεν μας το επιτρέπει ο αμερικάνικος νόμος και δεν είμαστε γιά αγωγές σε αμερικάνικο Δικαστήριο. Και αυτός ο γεροξεκούτης, δεν παραιτείται, γιά να μας διευκολύνει.

Αλλά εμείς, ειδικοί στις βυζαντινές ίντριγκες, θα βρούμε την λύση. Και αντί να στείλουμε καμιά ''αδελφή'' από Γαλλία ή αλλού, ως αρχιεπίσκοπο στις ΗΠΑ γιά να μας κράζει το ''ποίμνιο'', ήρθε η ώρα να αφήσουμε στην άκρη τα προσχήματα και να κάνουμε τον φάδερ 'Αλεξ, από ''σκιώδη αρχιεπίσκοπο'' και τυπικά αρχιεπίσκοπο. Κάναμε που κάναμε το οικουμενικό Πατριαρχείο ''μαγαζί'', ε, να μην χάσουμε και τις κονόμες. Πόσο θα ζήσουμε;

Θα βάλει και τον ''μπακαλόγατο'', πως τον λένε; Μου διαφεύγει το όνομά του, επικεφαλή του αρχιεπισκοπικού Συμβούλιου και τον Καλμουκίας επί των επικοινωνιών και όλα θα πάνε μιά χαρά».

Είναι η πρώτη φορά που το ''Κ'' συμφωνεί με τον Βαρθολομαίο. ΝΑΙ, ο επόμενος αρχιεπίσκοπος Αμερικής (ΗΠΑ) να είναι ο φάδερ 'Αλεξ (Kαρλούτσος). Μας αξίζει.

http://kalami.us/

Ο ρόλος του Κλήρου

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments