“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Κίssινγκερ: Αισιοδοξώ ότι Κίνα και ΗΠΑ θα αποφύγουν μια καταστροφική σύγκρουση

Σχόλιον: Με λίγα λόγια έχει ήδη πουλήσει το φίλο του, τον Βλαντιμίρ Πούτιν; Κάπως έτσι είχε δώσει εντολή για την τελική θεραπεία της Πριγκίπισσας Νταϊάνα!...

Υπάρχουν ισχυρά κίνητρα για να αποφευχθεί μια καταστροφική σύγκρουση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, τόνισε ο Χένρι Κίssινγκερ.

Ο Χέρνι Κίσινγκερ, ο 95χρονος «γκουρού» της εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι είναι «σχετικά αισιόδοξος» ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα μπορούν να αποφύγουν μια ευρύτερη σύγκρουση που θα έβαζε σε κίνδυνο την παγκόσμια τάξη.

«Αν η παγκόσμια τάξη κυριευτεί από συνεχείς συγκρούσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, αργά ή γρήγορα υπάρχει ο κίνδυνος τα πράγματα να ξεφύγουν από τον έλεγχο» υποστήριξε ο κ. Κίσινκγερ στο New Economy Forum.

«Ορισμένες διαφωνίες είναι αναπόφευκτες, αλλά ο στόχος πρέπει να είναι να αναγνωρίσουν και οι δύο δυνάμεις ότι μια ριζική σύγκρουση μεταξύ τους θα καταστρέψει την ελπίδα για την παγκόσμια τάξη» σημείωσε.

«Πιστεύω ότι ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί και είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί» υπογράμμισε σύμφωνα με το Bloomberg.

«Ο κόσμος θα περιερχόταν σε πολύ δεινή κατάσταση αν οι ΗΠΑ και η Κίνα επέτρεπαν σε εμπορικά ζητήματα να μετατραπούν σε μια στρατηγική σύγκρουση» προέβλεψε, λέγοντας πως υπάρχουν ισχυρά κίνητρα για να «αποφευχθεί η καταστροφή».

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments