“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: "...ο εθνοφυλετισμός είναι αίρεση“. Γιαχβέ: Ο μάγος που λύγισε το μέλλον!...

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΟΤΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ. ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΩΘΗΜΕΝΟ ή ΚΑΚΙΑ. Κες και Κοι του Εθνικού-Πατριωτικού-Εθνικιστικού χώρου.

Σε όλη τη διάρκεια της μακραίωνης δουλείας των Ελλήνων, ο ρόλος του κλήρου υπήρξε καταλυτικά αρνητικός σε κάθε ιδέα ξεσηκωμό του Γένους. 

Ορθόδοξος και καθολικός κλήρος, όχι απλώς συνιστούσαν υποταγή στον σουλτάνο, αλλά με κάθε τρόπο παρεμπόδιζαν κάθε ιδέα εξέγερσης. 

Άλλωστε ο κλήρος απολάμβανε προνομίων και δε είχε κανέναν λόγο να αλλάξει η κατάσταση. 

Δούλοι του Θεού και δούλοι του σουλτάνου έπρεπε να παραμείνουν εσαεί οι δύσμοιροι ραγιάδες. Αυτό ήταν το θέλημα του Θεού. 

Το είχε διακηρύξει ο πιο επίσημος θεϊκός εκπρόσωπος, ο γνήσιος ερμηνευτής της θέλησης του Θεού, ο Απόστολος Παύλος, ο επιλεγόμενος Απόστολος των Εθνών, ο πρώην Εβραίος Σαούλ, ο νεαρός Μπίν Λάντεν των Εβραίων, για τους χριστιανούς της εποχής του, στην αρχή της πολυτάραχης σταδιοδρομίας του.

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: "...ο εθνοφυλετισμός είναι αίρεση“. Γιαχβέ: Ο μάγος που λύγισε το μέλλον!...

Καλεσμένος της εκπομπής “Επί του πιεστηρίου” του τηλεοπτικού σταθμού Kontra ήταν τις ημέρες αυτές ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ. Ερωτηθείς για την κόντρα μεταξύ Φαναρίου – Μόσχας σχετικά με το Ουκρανικό ζήτημα, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “είναι ένα πάρα πάρα πολύ σύνθετο, πολύπλοκο, πολυπλευρικό θέμα και αυτό αφορά την συνολική Ορθόδοξη Εκκλησία και την παρουσία της μέσα στον κόσμο.” Σε άλλο σημείο ο κ. Σεραφείμ σχετικά με την Ουκρανία υπογράμμισε: “Διαδραματίζετε ένα τρομακτικό γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό παιχνίδι, μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έτσι αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να μπει ως εργαλείο η Εκκλησία.”

Επίσης ο Μητροπολίτης Πειραιώς αναφέρθηκε στην ιστορία της Εκκλησίας, τονίζοντας πως...

“η Εκκλησία δεν πρέπει να εργαλειοποιείται, όπως επιδιώκεται μέσα στα γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά πλάνα και σχέδια τα οποία υπάρχουν μέσα στο παγκόσμιο σύστημα ζωής και συνυπάρξεως των εθνών. Η Εκκλησία είναι ο λαός του Θεού που πορεύεται χρονικά προς την βασιλεία του Θεού, γι’ αυτό και ο εθνοφυλετισμός είναι αίρεση“. Συνεπώς δεν ομιλούμε για εθνικές Εκκλησίες, ομιλούμε για έναν λαό του Θεού, για μια Εκκλησία στην οποία υπάρχουν όλοι: Ρώσοι, Έλληνες, Βούλγαροι, Σέρβοι και όσοι αποδέχονται την πίστη στον Ιησού Χριστό” πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

ΣΤΟ 2:47 https://www.youtube.com/watch?v=eQjJ7UPEly0

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΑΚΟΥΣΑΤΕ; ΟΣΟΙ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ (ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΤΕΣ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ) ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ, ΛΕΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (ΟΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ).

ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. 

ΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΔΙΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΠΑΛΙ/ΞΑΝΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ: https://isxys.blogspot.com/2018/09/blog-post_13.html

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΔΟΜΗ (ΕΚΚΛΗΣΙΑ) ΘΕΛΕΤΕ. ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΕΘΝΙΚΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΕΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.

Ο ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ "ΘΡΗΣΚΕΙΑ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΩΣ Η ΜΟΝΗ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Η σημαντικότητα της θρησκείας για το Έθνος-κράτος

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments