“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Merkel: - Να αναπτύξουμε όπλα μαζί και να ξεπεράσουμε τις ΗΠΑ-Συμφωνία Merkel - Macron με στόχο τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού

«Πρέπει να αναπτύξουμε όπλα μαζί», υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος απευθυνόμενη στην Ευρώπη

Την ανάγκη εμβάθυνσης της συνεργασίας στην άμυνα και ειδικότερα στην ανάπτυξη οπλικών συστημάτων στο πλαίσιο της ΕΕ, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, προειδοποιώντας παράλληλα τους Γερμανούς για συμβιβασμούς σε αυστηρούς ελέγχους των εξαγωγών.

Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του αυξανόμενου ευρωσκεπτικιστικού ρεύματος πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάιο του 2019, η Merkel τόνισε τη σημασία της στενής συνεργασίας στο πλαίσιο της ΕΕ

Στις 22 Ιανουαρίου υπογράφει μάλιστα συμφωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, που βασίζεται σε μια συνθήκη μεταπολεμικής συμφιλίωσης του 1963 και αποσκοπεί στην ενίσχυση της ΕΕ.

«Είναι καλό ότι μετά από αρκετές δεκαετίες θέλουμε να αναπτύξουμε μια κοινή αμυντική πολιτική ...

Πρέπει να αναπτύξουμε όπλα μαζί», υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος σε κομματική εκδήλωση του CDU στην πόλη Ροστόκ.

Πρόσθεσε δε, πως η ΕΕ από κοινού διαθέτει πολλά περισσότερα αμυντικά συστήματα από τις ΗΠΑ.

Υποστηρίζοντας ότι οι χώρες της ΕΕ δεν πρέπει να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για νέα οπλικά συστήματα και μαχητικά αεροσκάφη, αλλά να αναπτύσσουν προϊόντα μαζί και ανέφερε ότι θα χρειαστεί «να συμβιβαστούμε με τους κανόνες εξαγωγών».

«Έχουμε πολύ αυστηρούς κανόνες εξαγωγών, άλλοι έχουν λιγότερο αυστηρούς κανόνες.

Αλλά όποιος αναπτύσσει μαζί μας ένα αεροπλάνο θα ήθελε επίσης να μάθει αν μπορούμε να πουλήσουμε το αεροσκάφος από κοινού» είπε.

«Θα πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, για αυτό μιλάμε επί του παρόντος», συνέχισε.


Συμφωνία Merkel - Macron με στόχο τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού

Ο Μacron κατήγγειλε από την πλευρά του τα ψεύδη που χρησιμοποίησε η γαλλική άκρα δεξιά για να επιτεθεί στη νέα γαλλογερμανική συνθήκη

Την προσέγγιση Γαλλίας και Γερμανίας στον τομέα της άμυνας προβλέπει η νέα συνθήκη γαλλογερμανικής συνεργασίας, η οποία υπεγράφη σήμερα από τον πρόεδρο Emmanuel Macron και την καγκελάριο Angela Merkel στο Ααχεν.

H συνθήκη αποτελεί συμβολή στη δημιουργία, μακροπρόθεσμα, ενός ευρωπαϊκού στρατού, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Γαλλία και η Γερμανία «φέρνουν την συμβολή τους στην δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού» με το κείμενο αυτό, τόνισε στη ομιλία την μετά την υπογραφή της συνθήκης η Μerkel, εστιάζοντας ειδικότερα στην ανάπτυξη μίας «κοινής στρατιωτικής κουλτούρας και μίας κοινής βιομηχανίας όπλων».

Ο Μacron κατήγγειλε από την πλευρά του τα ψεύδη που χρησιμοποίησε η γαλλική άκρα δεξιά για να επιτεθεί στη νέα γαλλογερμανική συνθήκη.

«Όσοι παρωδούν ή διασπείρουν ψεύδη κάνουν κακό στην Ιστορία μας και στους λαούς μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας απευθυνόμενος σε όσους χρησιμοποίησαν ψεύτικες πληροφορίες για να δυσφημήσουν την συνθήκη.

Η Marine Lepen, επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, διέδωσε ότι η γαλλογερμανική συνθήκη προβλέπει ότι η Γαλλία θα εγκαταλείψει την έδρα του μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας και ότι η γερμανική θα γίνει η γλώσσα των διοικητικών υπηρεσιών στην Αλσατία και την Λορένη.

Στο πλαίσιο αυτό, Macron και Μerkel βρέθηκαν κατά την άφιξή τους στο Ααχεν αντιμέτωποι με δεκάδες άτομα, ορισμένα από τα οποία φορούσαν κίτρινα γιλέκα και φώναζαν «Εξω η Μerkel» και «Μacron παραιτήσου».

Ορισμένοι φώναζαν «Aufstehen» (Σηκωθείτε), δηλαδή το όνομα ενός κινήματος που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο από διάσπαση του Die Linke και το οποίο προσπαθεί να κάνει εισαγωγή του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» από την Γαλλία.

www.bankingnews.gr

Ευρωστρατός, Ελλάδα-Τουρκία: Οι προϋποθέσεις ήδη παραβιάζονται από την Τουρκία, αλλά η Ελλάδα συνεχίζει να γενικολογεί χωρίς αντίκρισμα

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments