“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ευρωεκλογές 26/05/2019: Δημολιός Φιλήμων

Γόνος πολύτεκνης οικογένειας εννέα παιδιών

Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος πατέρας δύο κοριτσιών και τεσσάρων εγγονιών

Συνταξιούχος καθηγητής τεχνολογικής κατεύθυνσης Δ.Ε.

Για 30 συναπτά έτη, αρθρογράφος στα τοπικά ΜΜΕ της Πιερίας και στην εφημερίδα των εμπόρων-επαγγελματιών πανελλήνιας κυκλοφορίας....

της Λαμίας.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία (1973 – 1976 στο Π.Ζ.) ως υπαξιωματικός.

1977 – 2000: Άσκησε το επάγγελμα του εμπόρου και του στελέχους μεγάλης χρηματοασφαλιστικής εταιρείας ως ειδικός σύμβουλος.

Πτυχιούχος του χρηματοοικονομικού ινστιτούτου και κάτοχος του τίτλο “U.T.C.F.” ευρωπαϊκής διάκρισης.

1987 – 1998: Αιρετό μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας, πρόεδρος τμήματος επαγγελματιών Ν. Πιερίας και γραμματέας του εμπορικού συλλόγου Κατερίνης.

1994 – 1998: Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Κατερίνης

Κατά την πολύχρονη θητεία του στο επιμελητήριο και στον εμπορικό σύλλογο πρωτοστάτησε στη διοργάνωση της 1ης εμπορικής έκθεσης «τοπικής παραγωγής και εμπορικής φυσιογνωμίας» με σκοπό την προβολή των τοπικών αγροτικών –κτηνοτροφικών- βιοτεχνικών και τουριστικών προϊόντων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Θεσμός ο οποίος συνεχίζει να διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Κατερίνη προσελκύοντας επισκέπτες και από Βαλκανικές και παρευξείνιες χώρες.

Κοινωνικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες

Υπήρξε μέλος (όπου και συνεχίζει) διοικητικών συμβουλίων και πρόεδρος πολιτιστικών και φιλανθρωπικών συλλόγων.

Με την έναρξης του πολέμου Βοσνία-Ερζεγοβίνη πρωτοστάτησε στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας (από την Πιερία) μεταφέροντας τη στους προσφυγικούς καταυλισμούς εμπόλεμων περιοχών.

Μέχρι το 1999 συμμετείχε ως υπεύθυνος σε όλες τις επιτροπές – αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας με διοργανωτές τη Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης, τη Νομαρχία, δήμους και κοινωνικούς φορείς της Πιερίας.

Για το πολύχρονο φιλανθρωπικό του έργο έχει τιμηθεί από τον τότε Πατριάρχη Παύλο της Γιουγκοσλαβίας με το «Σταυρό του Αγίου Σάββα», από την τότε κυβέρνηση των Σέρβων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης με τον «Λευκό Άγγελο», από το Υπουργείο Πολιτισμού της πρώην Γιουγκοσλαβίας, από τον «Ερυθρό Σταυρό» της Σερβίας, από τις αρχιεπισκοπές Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Μαυροβουνίου και τις τοπικές αρχές των χωρών αυτών, από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Βελιγραδίου καθώς και από τα Μ.Μ.Ε. του Βελιγραδίου.

Για το έργο αυτό έχει τιμηθεί κα από τη Μητρόπολη Κίτρους – Κατερίνης και τον Ερυθρό Σταυρό Κατερίνης.

Πρωτοστάτησε στην ιδέα διοργάνωσης διεθνών συνεδρίων στην Κατερίνη και σε συνεργασία με την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, το Δήμο Κατερίνης, την Ένωση ξενοδόχων Πιερίας και την περιβαλλοντική εταιρεία νοτιοανατολικής Ευρώπης «ΒΕΝΑ» πραγματοποιήθηκαν στην Πιερία δύο διεθνή συνέδρια:

15-17 Ιανουαρίου 2000 «Οι επιπτώσεις του πολέμου στο περιβάλλον των Βαλκανίων»

17-20 Ιανουαρίου 2001 «Διαχείριση τουριστικού περιβάλλοντος στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης στην Ευρώπη».

Για τη συμβολή του και την επιτυχή διοργάνωση αυτώ των συνεδρίων έχει τιμηθεί από τη «ΒΕΝΑ», από το τμήμα περιβάλλοντος ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, από την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και από το Δήμο Κατερίνης.

1999 – 2001: Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων και Ελλήνων Φοιτητών της Γιουγκοσλαβίας.

Ως σύνεδρος και ομιλητής έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα για την «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Βιώσιμη Ανάπτυξη Νοτιοανατολικής Ευρώπης» καθώς και για χρηματοοικονομικά και ασφαλιστικά προγράμματα.

Με τη συγκατάθεση της “FIME” και σε συνεργασία επιφανών ανθρώπων των γραμμάτων και τεχνών της Πιερίας ιδρύει και στην Κατερίνη το «Σπίτι της Ευρώπης» αναλαμβάνοντας χρέη προέδρου και στις 11 Μαΐου 2002 (ενώπιον τοπικών αρχών και πρόξενων χωρών της Ευρώπης και των Βαλκανίων) πραγματοποιούνται τα εγκαίνια και γιορτάζεται η ημέρα γιορτής της Ευρώπης στην Κατερίνη.

Συμμετείχε ως μέλος στη Διανομαρχιακή Επιτροπή του «Άξονα 10» μεγίστης σημασίας (ιδιαίτερα για τη Βόρεια Ελλάδα) της οποίας κύριος διοργανωτής ήταν τότε η Νομαρχία Θεσσαλονίκης και Πιερίας με τη συμμετοχή πολλών Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, Δήμων και φορέων από όλη την Ελλάδα. Για τη συμβολή του και βοήθεια στην επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης είχε τιμηθεί από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας.



1998 – 2013: Άσκησε τα καθήκοντά του εκπαιδευτικού τεχνολογικής κατεύθυνσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Συνεχίζει να διατηρεί σχέσεις με ηγέτες κομμάτων και κυβερνητικά στελέχη ξένων χωρών.

https://www.neadexia.gr/deltaetamuomicronlambdaiotaomicronsigma.html

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments