“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ευρωεκλογές 26/05/2019: Τζάνη Μαρία...Μαρινάτος και Ανδρόνικος!....

Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Το 1964 τελείωσε το οκτατάξιο γυμνάσιο Αγρινίου (σημαιοφόρος του σχολείου της). Το 1964 εισάγεται στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα κλασικής φιλολογίας, πήρε το πτυχίο της με βαθμό Λίαν Καλώς.....
Μεταπτυχιακό στην κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο London school of Economics. Μεταπτυχιακό στο τμήμα Παιδαγωγικής Ψυχολογίας στη Σορβόννη (Paris V, Rene Descartes). Τίτλος διατριβής “Σχολική επιτυχία & κοινωνικό περιβάλλον στην Ελλάδα”. Η διατριβή έλαβε παμψηφεί Άριστα.

Το 1979-80 αναπληρώτρια καθηγήτρια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (όπου δίδασκε Κοινωνιολογία και Κλασσική Φιλολογία). 1981-82 Καθηγήτρια Δευτ/θμιας Εκπαιδεύσεως και παράλληλα Επιστημονικός συνεργάτης στον τομέα της Πειραματικής Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας στο Παν/μιου Αθηνών έως το 1985. 1983-86 Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Παιδείας, Φιλοσοφίας της Παιδείας και Γενικής Διδακτικής στις Παιδαγωγικές Ακαδημίες Μαρασλείου και Ραλλείου. 1986-88 Λέκτορας στο Παν/μιο Ιωαννίνων. 1988-93 Επίκουρος Καθηγήτρια στο Παν/μιο Αθηνών.1993-99 Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Παν/μιο Αθηνών. 1999 έως σήμερα Καθηγήτρια στο Παν/μιο Αθηνών. 


Επίσης έχει επί σειρά ετών διδάξει σε προγράμματα μετεκπαιδεύσεως εκπαιδευτικών και των 2 βαθμίδων. Εισήγαγε και δίδαξε επί σειρά ετών στην Ακαδημία Αξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας το μάθημα “Ο Κοινωνικός ρόλος των σωμάτων ασφαλείας”. Επίσης έχει συμμετοχή σε πολλά ερευνητικά προγράμματα: Δημιούργησε & διευθύνει το εργαστήριο στο ΠΤΔΕ του Παν/μιου Αθηνών, με τίτλο “Βιοφυσικό Περιβάλλον: Νευροεπιστήμονες και μάθηση”. Επιστημονική Υπεύθυνος στο έργο “Εφαρμογή Προτύπου διαρκούς αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος”. Επιστημονική Υπεύθυνος στο ερευνητικό πρόγραμμα “Το ελληνικό μέτρο-μια κωδικοποιημένη μορφή του σύμπαντικού Νόμου-Εφαρμογές στη διδακτική της Αγωγής στην Α’ βάθμια εκπαίδευση”

Η υψηλή τεχνολογία των Ελλήνων κρυμμένη στον Όμηρο, 22/09/2013

https://www.neadexia.gr/tauzetaalphanueta.html

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments