“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ο Τραμπ θέλει να ερευνηθεί ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο ρόλος Αυστραλίας, της Ελλάδας και του Νίκου Κοτζιά-Πάνου Καμμένου!...

Ο Τραμπ θέλει να ερευνηθεί η σχέση του με τον πρώην Αυστραλό υπουργό Εξωτερικών, Αλεξάντερ Ντάουνερ.....
και ο ρόλος Αυστραλίας και της Ελλάδας στην έρευνα για την εμπλοκή της Ρωσίας στην ήττα της Κλίντον-ο Ντάουνερ ήταν φίλος των Κλίντον

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δώσει εντολή στην κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών στις ΗΠΑ για να βοηθήσουν τον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ, στην προσπάθειά του να επανεξετάσει τα ζητήματα που σχετίζονται με παρακολουθήσεις υπόπτων γύρω από την προεκλογική του εκστρατεία το 2016.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει επίσης εξουσιοδοτήσει τον Μπαρ να προχωρήσει σε αποχαρακτηρισμό στοιχείων που έχουν συλλέξει οι υπηρεσίες πληροφοριών κι όπου αυτό το κρίνει αναγκαίο.

Ο αποχαρακτηρισμός αυτός ενδιαφέρει άμεσα και την Αυστραλία γιατί αφορά τον πρώην πρέσβη της Αυστραλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο (και πρώην υπουργό Εξωτερικών) Αλεξάντερ Ντάουνερ και τον ελληνικής καταγωγής πρώην σύμβουλο του Τραμπ, Γιώργο Παπαδόπουλο.

«Θέλω να εξεταστεί και ο ρόλος της Αυστραλίας» είπε ο Τραμπ.

Το επίσημο υπόμνημα δημοσιοποιήθηκε από τον Λευκό Οίκο, δίνοντας οδηγίες στην διεύθυνση της κάθε υπηρεσίας, ώστε “να διαθέσει άμεσα” πληροφορίες που ζητάει ο Μπαρ.

Η κίνηση αυτή, θεωρείται ενδεικτική της προσπάθειας που καταβάλλει ο Λευκός Οίκος αναφορικά με την πλήρη διεξαγωγή μιας έρευνας, που εδώ και πολύ καιρό έχει απαιτήσει ο πρόεδρος Τραμπ.

Η ενέργεια θα βοηθήσει ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι οι Αμερικανοί θα μάθουν την αλήθεια για τα γεγονότα που συνέβησαν και τις ενέργειες που έγιναν στην διάρκεια της προεδρικής εκλογής και θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στις δημόσιες υπηρεσίες μας,” ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς.

Ο Μπαρ συνεργάζεται στενά με τους διευθυντές της CIA, του FBI, αλλά και του Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (DNI) εξετάζοντας τα πρώτα στάδια της επιχείρησης αντικατασκοπείας, η οποία εξελίχθηκε στην συνέχεια, στην έρευνα για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η επανεξέταση των γεγονότων γίνεται από τον Μπαρ με την βοήθεια του εισαγγελέα Τζον Ντούρχαμ, που είναι ομοσπονδιακός εισαγγελέας καριέρας στο Κονέκτικατ.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει προηγούμενα επικρίνει την μη διεξαγωγή μιας έρευνας για το πως στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, βρέθηκαν στο επίκεντρο διεξαγωγής ερευνών και παρακολουθήσεων σε βάρος τους.

Από την πλευρά του, ο Μπαρ ανέλαβε την σχετική πρωτοβουλία, ενώ ο ίδιος στην διάρκεια μιας ακρόασής του που έγινε τον προηγούμενο μήνα στο Κογκρέσο άφησε να εννοηθεί ότι “υπήρξε κατασκοπεία”.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης δέχεται κριτική για την στάση του σε γενικές γραμμές, να μην αποκαλύπτει τις ανησυχίες που έχει γύρω από την υπόθεση αυτή.

“Πρέπει να ανησυχούμε για το αν αξιωματούχοι της κυβέρνησης παραβίασαν τις εξουσίες τους χειραγωγώντας καταστάσεις” δήλωσε ο Μπαρ, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει λάβει επαρκείς απαντήσεις για τα ερωτήματα που τον απασχολούν.

“Δεν λέω ότι αυτό συνέβη, αλλά αυτό που λέω είναι ότι θα πρέπει να το εξετάσουμε” εξήγησε ο ίδιος.

Αμερικανοί αξιωματούχοι παρατηρούν ότι, ενώ αρκετοί μετέφρασαν τα αρχικά σχόλια του Μπαρ περί της άσκησης κατασκοπίας να έχουν ως στόχο το FBI, στην πραγματικότητα, ο πυρήνας της ανησυχίας του υπουργού Δικαιοσύνης εντοπίζεται σε άλλες υπηρεσίες πληροφοριών και στην αρχή της έρευνας για την Ρωσία.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο ομογενής Γιώργος Παπαδόπουλος (George Papadopoulos) που είχε διατελέσει συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016, κατηγόρησε τον πρώην Αυστραλό υπουργό Εξωτερικών και πρώην πρέσβη της Αυστραλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ως μέλος «μιας αριστερής κατασκοπευτικής συνωμοσίας».

Όπως έχει γραφτεί πολλές φορές «μια νύχτα με πολλά ποτά σε κατανάλωση σε ένα πολυτελές μπαρ του Λονδίνου το Μάιο του 2016, ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, ένας νέος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής στην εκστρατεία του Τραμπ, έκανε μια εκπληκτική αποκάλυψη στον κορυφαίο διπλωμάτη της Αυστραλίας στη Βρετανία: η Ρωσία διέθετε «βρώμικα» στοιχεία για τη Χίλαρι Κλίντον».

Στο δικαστήριο ο Παπαδόπουλος είπε ότι δεν θυμάται να είπε τίποτα στον Ντάουνερ για την Κλίντον.

Υποστήριξε όμως ότι ο Ντάουνερ ήταν φίλος των Κλίντον, αδιαφορούσε για τα συμφέροντα της Αυστραλίας και προσπαθούσε να «ψαρέψει» τον Παπαδόπουλο για τις σχέσεις του με το Ισραήλ.

Μάλιστα, κατηγόρησε τον Ντάουνερ ότι έγινε γνωστός στην Αυστραλία φορώντας «διχτυωτές γυναικείες κάλτσες».

Ο ομογενής ομολόγησε, όμως, ότι είχε πει μεταξύ άλλων και στον (τότε) Έλληνα υπουργό των Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά (στα τέλη Μαΐου του 2016), ότι ένας μυστηριώδης Μαλτέζος καθηγητής του είχε αποκαλύψει ότι οι Ρώσοι είχαν στην κατοχή τους μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον.

Ο Παπαδόπουλος δεν ανέφερε τον Κοτζιά με το όνομά του, αλλά αναφέρθηκε σε αυτόν ως τον «Έλληνα υπουργό των Εξωτερικών» και παράλληλα παραδέχθηκε ότι «μπορεί» να είπε για τα email της Χίλαρι Κλίντον που φέρονται να είχαν οι Ρώσοι στην κατοχή τους και στον Αυστραλό διπλωμάτη Αλεξάντερ Ντάουνερ, με τον οποίο είχε συνάντηση στο Λονδίνο αλλά δεν το θυμάται– το όνομα ωστόσο του Αυστραλού διπλωμάτη δεν περιέχεται στο υπόμνημα που κατέθεσαν οι δικηγόροι του Παπαδόπουλου.

Κατ’ άλλους, δεν εννοούσε τον Ν. Κοτζιά αλλά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο, με τον οποίο, επίσης, συναντήθηκε στην Αθήνα.

Είναι άγνωστο αν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ή ο Καμμένος μετέφεραν κάπου αλλού αυτή την πληροφορία που τους εκμυστηρεύθηκε ο Παπαδόπουλος ενώ την ίδια στιγμή προκαλεί απορία το γεγονός ότι ο Παπαδόπουλος θυμάται να λέει για τις πληροφορίες του Μίφσουντ στον Κοτζιά (ή τον Καμμένο) , δεν θυμάται αν τα είπε στον Ντάουνερ αλλά δεν τα είπε σε κάποιον αξιωματούχο της καμπάνιας του Τραμπμ ενώ εργαζόταν γι’ αυτόν!

Υπενθυμίζεται ο Παπαδόπουλος καταδικάσθηκε σε 14 ημέρες φυλακή επειδή είπε ψέματα στο FBI. Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν ο πρώτος ο οποίος συνελήφθη από τον ειδικό ανακριτή κ. Ρόμπερτ Μόλερ και δήλωσε «ενοχή» για τη συμμετοχή του στο θέμα της ανάμιξης Ρώσων αξιωματούχων στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών.

https://neoskosmos.com/el/216635/pali-sto-proskinio-o-papadopoulos/

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments