“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, πράκτορας (Mi6-Cia-Mit) που προσπάθησε να παγιδεύσει τον Ντοναλντ Τραμπ!....

Ο Ντάουνερ διορίστηκε στις 14 περ. Ιουλίου Ειδικός Απεσταλμένος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό. 


Ο Τραμπ θέλει να ερευνηθεί η σχέση του με τον πρώην Αυστραλό υπουργό Εξωτερικών, Αλεξάντερ Ντάουνερ και ο ρόλος Αυστραλίας και της Ελλάδας στην έρευνα για την εμπλοκή της Ρωσίας στην ήττα της Κλίντον

Ταυτόχρονα με την αποχώρησή του από το Αυστραλιανό Κοινοβούλιο, άρχισε συνεργασία με την εταιρεία λόμπι Bespoke Approach. Τον περ. Μάη διορίστηκε στη βρετανική εταιρεία συλλογής πληροφοριών Hakluyt & Co. Η εταιρεία αυτή ιδρύθηκε το 1995 από δύο πρώην αξιωματούχους της βρετανικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας ΜΙ6, Κρίστοφερ Τζέιμς και Μάικ Ρέινολντς. Το 2006, ο Ρέινολντς παραιτήθηκε και αντικαταστάθηκε από τον Κιθ Κρεγκ, ο οποίος έκτοτε προσέλαβε πολλά «παλιά παιδιά» της ΜΙ6.

Σύμφωνα με δικτυακούς τόπους, που παρέχουν αφθονία πληροφοριών για την εταιρεία, η Hakluyt & Co στελεχώνεται από τους περισσότερους πρώην πράκτορες της ΜΙ6, εκτός της ΜΙ6. Σε βαθμό που, κάποιοι, ισχυρίζονται ότι είναι η πολιτική... προέκταση της ΜΙ6. Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Hakluyt & Co συμμετείχαν κατά καιρούς ο Κίσιντζερ, οι πρώην πρόεδροι της HSBC, της Shell, της ΒΡ, της Ford, η βαρόνη Σμιθ, χήρα του πρώην ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Βρετανίας, οι πρώην CEO των Βρετανικών Αερογραμμών και της Vodafone και ο CEO της Ρολς Ρόις. 

Το 2004, το μέλος του Δ.Σ. της Hakluyt & Co, λόρδος Inge, παραιτήθηκε επειδή κατηγορήθηκε για σύγκρουση συμφερόντων εξαιτίας της συμμετοχής του σε μια επιχείρηση, που ήταν υπό διερεύνηση επί πρωθυπουργίας Μπλερ. Τον περ. Οκτώβρη, ο βοηθός γενικός διευθυντής της Hakluyt & Co. Ρούπερτ Χάξτερ δήλωσε στην αυστραλιανή εφημερίδα «The Age» ότι επιδιώχθηκε η εργοδότηση του κ. Ντάουνερ, επειδή είναι ένας έμπειρος υπουργός που θα μπορούσε να βοηθήσει το Δ.Σ. της Hakluyt να «ανοίξει πόρτες σε πελάτες». «Λειτουργούμε», πρόσθεσε, «για να προμηθεύουμε τον κόσμο με πληροφορίες που δεν θα μπορούσαν να τις πάρουν από αλλού».

Η πιο πάνω εκτενής αναφορά στην εταιρεία παροχής εμπιστευτικών πληροφοριών Hakluyt & Co και στον Αλεξάντερ Ντάουνερ, είναι αναγκαία για να κατανοήσει ο αναγνώστης κάποια πράγματα, που σχετίζονται και με τις διεξαγόμενες συνομιλίες μεταξύ Χριστόφια - Ταλάτ, υπό την επίβλεψη του κ. Ντάουνερ. Πριν από λίγες ημέρες, η δικτυακή εφημερίδα Offsite κατέγραψε το παράδοξο, ο Ντάουνερ να είναι Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ και ταυτόχρονα να είναι μέλος του Δ.Σ. μιας βρετανικής εταιρείας συλλογής εμπιστευτικών πληροφοριών, που πωλούνται σε όσους ενδιαφέρονται, επιχειρήσεις και ξένες κυβερνήσεις. Όπως καταγράφεται στο ρεπορτάζ της αυστραλιανής εφημερίδας «The Age», σύμφωνα με τηλεμήνυμα υπαλλήλου της εταιρείας, η Hakluyt έχει ένα «δίκτυο καλά τοποθετημένων ιδιωτών σε όλο τον κόσμο που μας προμηθεύουν, πολύ διακριτικά, με πληροφορίες για ειδικά εμπορικά ή πολιτικά θέματα»

Ο Ντάουνερ ρωτήθηκε την επομένη για τις διασυνδέσεις του με την Hakluyt και είπε τα εξής παράδοξα: «Δεν γνωρίζω από πού προέρχονται όλα τα μέλη που δουλεύουν στην εταιρεία ούτε έχω την ευθύνη γι’ αυτά τα μέλη. Είμαι μέλος του Διεθνούς Συμβουλευτικού Συμβουλίου, συναντιέμαι με τα μέλη του Συμβουλίου μια φορά το χρόνο και παρέχουμε τις προοπτικές πάνω σε διεθνείς καταστάσεις για διάφορα μέρη, όπως στην Ασία. Είναι μια εταιρεία παροχής συμβουλών για επιχειρήσεις και δεν έχω ερευνήσει ούτε και έχω ιδέα από πού προέρχονται τα μέλη της». Τι έκαμε ο Ντάουνερ; Στην κυριολεξία μάσησε τα λόγια του. Είναι να απορεί κανείς: Ο Ντάουνερ είναι μέλος σε έναν οργανισμό και δεν γνωρίζει τους ομολόγους του; Συναντιέται μαζί τους, ανταλλάσσουν απόψεις για την πορεία και τις προοπτικές της εταιρείας αλλά δεν... γνωρίζονται; Είναι δύσκολο να πείσει. Ο Ντάουνερ προσελήφθη για να «ανοίγει πόρτες σε πελάτες». Αντιλαμβανόμαστε, λογικά σκεπτόμενοι, πως αμείβεται. Αδρά ή ισχνά, αδιάφορο.

Από την άλλη, είναι πρωτοφανές για πολιτικό και διπλωμάτη να δηλώνει με κάθε σοβαρότητα ότι «δεν έχω ερευνήσει ούτε και έχω ιδέα από πού προέρχονται τα μέλη» της Hakluyt. Τέλος, η συμμετοχή του σε εταιρεία λόμπι και κυρίως στην εταιρεία συλλογής εμπιστευτικών πληροφοριών και διοχέτευσής τους σε επιχειρήσεις ή και σε ξένες, ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις, δεν θέτει αυτόματα και ευθέως θέμα σύγκρουσης συμφερόντων και μέγα θέμα πολιτικής ηθικής τάξης; Όλα αυτά τα στοιχεία θέτουμε υπόψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, του υπουργού Εξωτερικών, της κυβέρνησης. Θεωρούμε πως πριν η κυβέρνηση δώσει τη συγκατάθεσή της για το διορισμό Ντάουνερ όφειλε να ερευνήσει ποιος είναι. Προφανώς δεν το έκανε, επειδή ό,τι προέρχεται από τα Ην. Έθνη είναι... ευλογημένο. Θεωρούμε όσα αποκαλύπτονται για τον κ. Ντάουνερ πολύ σημαντικά στις πολιτικές τους διαστάσεις, εκτυλίξεις και επιπτώσεις. Δεν θα πούμε περισσότερα. Αναμένουμε, πρώτον, επίσημο ξεκαθάρισμα από τα Ην. Έθνη. Και, δεύτερον, την επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης. Μάλλον και οι δύο θα αποφύγουν να αντιδράσουν. Ίσως διότι σήμερα είναι πολύ αργά...

http://www.sigmalive.com/archive/simerini/columns/antistaseis/86043

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments