“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

28 Ιανουαρίου 1995: Στη Βουλή τα 12 μίλια!…..

Το σχέδιο νόμου για την κύρωση της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της θάλασσας κατέθεσε χθές η κυβέρνηση στη Βουλή.

Η Σύμβαση αποτελεί κωδικοποίηση υφιστάμενων θεσμών και ρυθμίσεων του διεθνούς εθιμικού δικαίου που αφορούν το Δίκαιο της Θάλασσας. Περιλαμβάνει δε ευρύτατο και εξαιρετικά ανεπτυγμένο σύστημα επίλυσης διαφορών (Δύο δικαστήρια, διαιτησία, συνδιαλλαγή, ειδικές διαιτησίες) που περιλαμβάνει και την ίδρυση Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαίου Θάλασσας στο Αμβούργο.

Το μεγάλο ενδιαφέρων της σύμβασης για την ελληνική πλευρά είναι ότι θεωρεί ως απολύτως νόμιμο το δικαίωμα μιας χώρας να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια, πράγμα που χρόνια υποστηρίζει η Ελλάδα και αμφισβητεί η Τουρκία. Η Τουρκία είχε απειλήσει την Ελλάδα με πόλεμο αν προχωρούσε στις 26 Νοεμβρίου (ημέρα έναρξης ισχύος της Συνθήκης) σε επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

Η Νέα Δημοκρατία, κατηγόρησε χθες την κυβέρνηση για αδικαιολόγητη καθυστέρηση της πρότασης νόμου, προκαλώντας την κυβερνητική αντίδραση.

«Λυπούμαι γιατί η επιπολαιότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της στάσης της Νέας δημοκρατίας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Εάν οι γνωστοί πολυπράγμονες σύμβουλοι του Μ. Έβερτ και ο ίδιος προσωπικά παρακολουθούσαν προσεκτικά τις διεθνείς εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα, θα καταλάβαιναν ίσως ότι τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος για την κύρωση της σύμβασης για το δίκαιο της θάλασσας, που κωδικοποιεί άλλωστε ισχύοντα προ πολλού διεθνή εθιμικό κανόνα», δήλωσε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος!…..

Τι συνέβη έναν χρόνο αργότερα;

Τα Ίμια, με εντολή του Μπίλ Κλίντον και ο ναυτικός αμερικανικός στόλος είχε εγκλωβίσει όλα τα ελληνικά σκάφη, να τα χτυπήσει, σε περίπτωση που είχαμε αντιδράσει εναντίων της Τουρκίας!…. Αυτά επανέλαβε ο Ρ. Χόλμπρουκ στον Μπάγκαλο!....

Για δικούς του λόγους ακύρωσε τα χτυπήματα η EXXON και ο Ντέιβιντ Ροκφέλλερ !…..

Διά Κόσμος Ελλάς
22/06/2019

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments